Evet, çok güzel saçmalamışsınız. Tek tek tespitlerini çürütüyorum.Sarjin cabuk bitmesi ekran kaynakli degil, işlemci kaynakli. Aşiri isinmada islemci kaynakli. Butun akilli telefonlar isinir ama Samsung'un Exynos islemcili versiyonlari maksimum isiniyor. Samsung amerika ve avrupa ülkelerinde Snapdragon islemcili modelleri satiyor. Turkiye'de Exynos islemcili modelleri. Neden olarak da Turkiye'de 4G teknolojisinin olmamasi gosteriliyor. Peki neden S5'de Snapdragon modelini, Note 4 Edge'de neden snapdragon modelini satiyor Turkiye'de? Note 4'de de ayni S4'de oldugu gibi kendi kendine isinma cok kisa surelerde sarj bitirme sorunlari var.
Bunlarin ekranla veya Facebook uygulamasiyla alakasi yok. Facebook'a uygulamadan degilde tarayicidan girmekle bu sorun giderilemez. Yurt disindan alinan snapdragonlu modelle karsilastirma imkaniniz varsa aradaki farki anlayacaksiniz.
Öncelikle bu forumlardaki tipik yanıtlardan verip bilgi almak isteyen kişilere yanlış yönlendirme yapan arkadaşlara sesleniyorum; sen bunu formatla, fabrika ayarlarına geri yükle başka yolu yok... gibi kalıplaşmış basit cevapları vermeyin. Bir şey yazmayın arkadaş, sadece okuyun. Yanlış ve bilgisiz hareket ettirmeyin insanları.Evet, çok güzel saçmalamışsınız. Tek tek tespitlerini çürütüyorum.
- Samsung'un Note 4'de kullandığı Exynos modeli 20nm üretime sahip. Snapdragon modeller ise 28nm üretime sahip. Aradaki 8nm inanılmaz ısı farkı ve performans farkı yaratmakta. Samsung Exynos Octa 5433 en serin çalışan işlemciler biri.
- Amerika ve Avrupa ülkelerinde neden Snapdragon kullanılıyor demişsin. Lisans çatışmalarından dolayı olabilir mi acaba? Exynos 5 Octa 5433 (yeni adı Exynos 7 Octa)'de LTE.Cat4 desteğine sahip.
- Note 4 Edge'in Exynos sürümü sadece Kore'de satılıyor. Diğer ülkelere Snapdragon'lu model satılıyor. Aynı şekilde Exynos'lu S5 belli bölgelere satılmakta, Snapdragon ise diğer ülkelere satılmakta.
- Kendim Note 4 kullanıcısıyım daha şimdiye kadar batarya ısınması dışında herhangi bir çip sıcaklığı hissetmedim. Çok kısa sürede şarj bitirme süreleri demişsin, yine desteksiz atmışsın. 1 saat boyunca aralıksız CarX Drift oynayan yeğenime telefonu %60-65 civarı verdim ve %55-50 civarı geri aldım. Bu mu bataryayı sömüren oluyor? (Bu arada belirttiğim oyun fizik konusunda Unity motorunu sonuna kadar kullanan bir oyun.)
Samsung aldığına yanabilirsin. www.sikayetvar.com 'a durumu yaz. Çok güzel ilgilenirler. O site, tüketici hakları mahkemesi gibi bir şey. Sorunun çözülene kadar ilgileniyor. Hatta sana arada bir anketle soruyor çözüldü mü diye.Benzer problem bende de var wi-fi açıkken telefonun şarjı daha çok gitmeye başladı.7-8 saat uykuda telefonun şarjı %25-30 arası gidiyor.Hangi uygulama şarjı tüketiyor oda belli değil.Telefonu servise verdim şarj kablosu ve şarj modülünü değiştiler ekranı da yerine oturtamadan geri verdiler telefonu.Şarj tüketimi aynı problemin yazılımsal olduğuna mı yanayım telefonun boşu boşuna içinin açıldığına mı yanayım samsungun hatasını kabul etmeyişine mi yanayım..?