Herkese Merhaba,
Sadece bu başlığa cevap yazmak için üye oldum arkadaşlar.
Benim 2 yıllık Samsung Galaxy Note 4 cihazımın bataryası öldüğü için değiştirmiştim. Yeni bataryada bu başlıktaki sorunları yaşamaya başladım. Telefon sürekli ısınıyor ve şarjı çok çabuk bitiyordu. Telefon yazılımından anlayan biri olarak, ayarlar, uygulamalar, geliştirici seçenekleri v.s. Her şeyi kontrol ettiğimde telefonun çok fazla yazılımı kendiliğinden açıp çalıştırdığını fark ettim. Smart Manager ile hepsini sonlandırdım fakat hemen ardından tekrar girdiğimde birbirinden alakasız bir çok programın yine çalışmaya başladığını gördüm. Geliştirici seçeneklerinden ram kullanan uygulamaları gösteren menüyü açtım ve gözlerime inanamadım. O kadar çok programı sürekli açıp kapatıyordu ki zaten ısınmaması mümkün değildi. Bu arada telefonumda birkaç banka uygulaması, 4 oyun, birkaç alışveriş sitesi uygulaması ve yine birkaç tane yararlı uygulama dışında fazla bir şey yüklü değildir. Twitter hariç sosyal medya uygulamalarının tümü devre dışıydı. Samsung'un ultra güç tasarrufu menüsü çalışan tüm uygulamaları kapatır. Telefonu ultra güç tasarrufu moduna alınca ısınma olayı ortadan kalktı. Demek ki gerçekten de yazılımların kendiliğinden açılıp kapanması ile ilgili bir aşırı ram kullanımı söz konusuydu. Hemen telefonun yedeklerini alıp format attım. Öyle değişik formatlardan değil. Direk telefonun menüsünden fabrika ayarlarına döndürdüm. Tüm sorunlar ortadan kalktı. 3 konuda faydası oldu:
1- Telefon artık ısınmıyor.
2- Şarjı normale döndü.
3- Telefonu sıfırlayınca aslında ne kadar gereksiz uygulamanın yüklü olduğunu gördüm. Özellikle alışveriş sitelerinin uygulamalarını boşuna yüklemişim. Hiçbirini tekrar yüklemedim. Artık tarayıcıdan giriyorum. Siz de tarayıcıdan girebildiğiniz sayfaların uygulamalarını yüklemeyin.
Umarım herkesin sorunu çözülür. Herkese iyi günler...