Samsung NP530U4C laptop macOS kurulur mu?

alperozer

Hectopat
Yer
Bilgisayar Başında
Daha fazla  
İkinci bilgisayarım olarak elimde.
Samsung NP530U4C.
Intel(r) Core(tm) i5-3317
8 GB 1600 MHz DDR3 RAM.
120 GB SSD+24 GB SSD.
GT 620M (harici) Intel(r) HD Graphics 4000 (dahili)
İşletim sistemi: Windows 11 Pro.
Cihaz var acaba hangi macOS sürümü cihazımla uyumlu olur? Ya da MacOS'u cihazımda çalıştırabilir miyim?

İkinci bilgisayarım olarak elimde.
Samsung NP530U4C.
Intel(r) Core(tm) i5-3317u
8 GB 1600 MHz DDR3 RAM.
120 GB SSD+24 GB SSD.
GT 620M (harici) Intel(r) HD Graphics 4000 (dahili)
İşletim sistemi: Windows 11 Pro.
Cihaz var acaba hangi macOS sürümü cihazımla uyumlu olur? Ya da MacOS'u cihazımda çalıştırabilir miyim?
Yanlış bilmiyorsam eğer macOS ile Windows farklı şeylerdir. Windows'ta macOS çalışmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Big Sur'a kadar kurabilirsiniz. Technopat'ın Big Sur imajını USB'ye BalenaEtcher ile yazdırıp yeni oluşan bölümden EFI/OC'ye girip Ivy Bridge HD4000 isimli configin adını config.plist yapın, uzantılar kapalıysa sadece config. Ek olarak AIDA64 ile Wi-Fi, Ethernet bilgilerini buraya atın. Kuruluma geçmeden önce Disk Yönetiminden diskinizden en az 50-60 GB alan ayırın ve sağ tıklayıp o bölümü biçimlendirin, SSD'niz 120 GB olduğu için depolama açısından sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Big Sur'a kadar kurabilirsiniz. Technopat'ın Big Sur imajını USB'ye BalenaEtcher ile yazdırıp yeni oluşan bölümden EFI/OC'ye girip Ivy Bridge HD4000 isimli configin adını config.plist yapın, uzantılar kapalıysa sadece config. Ek olarak AIDA64 ile Wi-Fi, Ethernet bilgilerini buraya atın. Kuruluma geçmeden önce Disk Yönetiminden diskinizden en az 50-60 GB alan ayırın ve sağ tıklayıp o bölümü biçimlendirin, SSD'niz 120 GB olduğu için depolama açısından sıkıntı yaşayabilirsiniz.
ben direkt hackintosh olarak yani windows'u silip kullanabilirim değil mi öyle kullanmak istiyorum
Ekran görüntüsü 2022-05-10 190833.png

Evet Windows'u silip yükleyebilirsiniz ama EFI'de bir ayarlama yaparken bazı durumlarda diğer bilgisayardan ayarlamak zorunda kalabilirsiniz.
İlk olarak üstteki mesajda belirttiğim işlemleri yapın (disk bölümü ayırma hariç).
Ethernetiniz anladığım kadarıyla RTL8111, yani bu kext büyük ihtimalle işinizi görecektir.
Intel Wi-Fi için kesin destek var diyemeyiz, ilk olarak Airportitlwm ile deneyip sonra olmazsa normal itlwm ile deneyebilirsiniz.
Kext işleme rehberi:

Bu arada ana bilgisayarınız imzadaki Surface Book 3 ise o da uyumlu gözüküyor, yani bu laptopa kurduktan sonra kendi bilgisayarınız için de deneme yapabilirsiniz. Tabii diğer Wi-Fi, Ethernet, SSD modeli gibi donanımları uyumlu olacağanı varsayarak söyledim.

Evet unutmuşum, bu EFI'de 3. nesil ve gerisi için config yoktu. O oluşan bölümdeki EFI klasörünü direkt silin ve bu zipin içindeki EFI klasörünü atın. Sonrasında EFI/OC'ye girip config klasöründen dediğim uyumlu configi kopyalayıp EFI/OC'ye geri atın ve config.plist olarak adlandırın.
Sonrasında Ethernet ve Wi-Fi için kext işlemlerini yapabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı