Samsung NP550P5C-S04TR laptopa RAM ve SSD önerisi

Son düzenleme:
Hocam tekrardan merhaba. Elimde bosta olan ssd yi laptoba taktim. Hdd yi çıkardim. Usb bellek ile win 10 home single language 22H2 sürümünü yukledim. Acaba doğru surumu yukledim yoksa pro mu yuklemeliydim sizce
LTSC demiştim ben size hocam. Home ile Pro sürümün güncelleme ömrü bitti.
Pro sürümün çokta önemi yok ayrıca, ekstra özellikleri var sadece.

LTSC demiştim ben size hocam. Home ile Pro sürümün güncelleme ömrü bitti.
Pro sürümün çokta önemi yok ayrıca, ekstra özellikleri var sadece.
Ssd'yi takınca Windows 10 usb bellek öncesinde hazırdı seçeneklerde sunar zannettim ama sunmadi. Bir de mail sordu maili girince ürün anahtarı falan sormadı maile entegre olmuş ürün anahtarı varmış galiba. Hard diski çıkardım kızak sipariş ettim bahsettiğimiz 2 tane ram'leri sipariş ettim 3-4 güne gelecek takacağım İnşallah hocam her şey için çok teşekkür ederim. Öncesinde açarken çok ama çok donan açılmayan oyunları bile sadece ssd farkı ile açabildim. Sadece şu sıkıntı var Windows 10 açıldığı an 4 gb'ın yaklaşık 3 gb'ını kendisi kullanıyor bir de Google Chrome açarsam hemen hemen ram bellek doluyor. Ama tarayıcı geçişleri vesaire seri ve dünden beri bayağı bir güncelleme yaptı şu an gelen bir güncelleme yok. Taktığım ssd 480 GB SanDisk.

Ssd'yi takınca Windows 10 usb bellek öncesinde hazırdı seçeneklerde sunar zannettim ama sunmadi. Bir de mail sordu maili girince ürün anahtarı falan sormadı maile entegre olmuş ürün anahtarı varmış galiba. Hard diski çıkardım kızak sipariş ettim bahsettiğimiz 2 tane ram'leri sipariş ettim 3-4 güne gelecek takacağım İnşallah hocam her şey için çok teşekkür ederim. Öncesinde açarken çok ama çok donan açılmayan oyunları bile sadece ssd farkı ile açabildim. Sadece şu sıkıntı var Windows 10 açıldığı an 4 gb'ın yaklaşık 3 gb'ını kendisi kullanıyor bir de Google Chrome açarsam hemen hemen ram bellek doluyor. Ama tarayıcı geçişleri vesaire seri ve dünden beri bayağı bir güncelleme yaptı şu an gelen bir güncelleme yok. Taktığım ssd 480 GB SanDisk.
Hayırlı olsun hocam ama SSD seçiminiz kötüymüş. SSD Plus ise model ileride baş ağrıtıyor, onu belirtiyim. 120/240GB'leri zaten çöptü, 480GB modeli de sorun çıkardığı oluyor.
Bende ki 2. revize sürüm, siz yeni aldıysanız revize 3 olabilir.

Konuda ki versiyon oluyor:

Hayırlı olsun hocam ama SSD seçiminiz kötüymüş. SSD Plus ise model ileride baş ağrıtıyor, onu belirtiyim. 120/240GB'leri zaten çöptü, 480GB modeli de sorun çıkardığı oluyor.
Bende ki 2. revize sürüm, siz yeni aldıysanız revize 3 olabilir.

Konuda ki versiyon oluyor:

Teşekkür ederim hocam. Attığım linkteki ürünü nisan ayında aldım daha yeni sayılır. Ama böyle bir sıkıntısı olduğunu bilmiyordum benim Bu modelde de var mı bahsettiğiniz sıkıntı. Aslında sadece fotoğraf ve videoları yedeklemek için kullanıyordum ama bilgisayar bu hale gelince bilgisayara taktım direkt.

Teşekkür ederim hocam. Attığım linkteki ürünü nisan ayında aldım daha yeni sayılır. Ama böyle bir sıkıntısı olduğunu bilmiyordum benim Bu modelde de var mı bahsettiğiniz sıkıntı. Aslında sadece fotoğraf ve videoları yedeklemek için kullanıyordum ama bilgisayar bu hale gelince bilgisayara taktım direkt.
Muhtemel ama umarım olmaz. Eğer olursa SSD'i yeniden değiştirip, tekrar eskisi gibi depolama amaçlı kullanabilirsiniz. Sistemde kasma, donma, yavaşlık veya mavi ekran alırsanız zaten anlarsınız. Direk elinizde bozulup gitmez hemen.

Foto/Video yedekleme için genellikle HDD tercih edilir birde. Daha uzun ömürlü ve SSD'ler gibi donanım arızası çok kolay vermiyorlar diye ama fiziksel darbede direk gidiyor ve kötü modelleri SSD'den beter. Ölü sektör gibi mevzuları var birde.
Genede 10-15 yıl yaşıyorlar sağlam modelleri.

Muhtemel ama umarım olmaz. Eğer olursa SSD'i yeniden değiştirip, tekrar eskisi gibi depolama amaçlı kullanabilirsiniz. Sistemde kasma, donma, yavaşlık veya mavi ekran alırsanız zaten anlarsınız. Direk elinizde bozulup gitmez hemen.

Foto/Video yedekleme için genellikle HDD tercih edilir birde. Daha uzun ömürlü ve SSD'ler gibi donanım arızası çok kolay vermiyorlar diye ama fiziksel darbede direk gidiyor ve kötü modelleri SSD'den beter. Ölü sektör gibi mevzuları var birde.
Genede 10-15 yıl yaşıyorlar sağlam modelleri.
Anladım şimdilik iyi gibi peki sadece mavi ekran verirse mi anlamalıyım başka belirti verir mi Bir de aile fotoğrafları videoları vesaire bunları bulut depolama kullanarak kaydediyorum ek olarak bu ssd'ye kaydetmiştim. Siz nasıl bir yedekleme yani aile fotoğrafları vesaire kaydetme önerirsiniz

Anladım şimdilik iyi gibi peki sadece mavi ekran verirse mi anlamalıyım başka belirti verir mi
Saydıklarım yeterli belirti olur. Zaten bi zaman sonra bariz anlaşılır hale geliyor, sistemin normal çalışmadığı. En ufak kusurda panik yapmayın tabi.

Bir de aile fotoğrafları videoları vesaire bunları bulut depolama kullanarak kaydediyorum ek olarak bu ssd'ye kaydetmiştim. Siz nasıl bir yedekleme yani aile fotoğrafları vesaire kaydetme önerirsiniz
Hem fiziksel, hemde sanal yedeklemek en iyisi. Şahsen komple Google'a yüklüyorum ama müsait olan herhangi tüm yerlere yedekleyebilirsiniz. Birden fazla da bulut servisi alabilirsiniz.
En kötü 2 kopyası olsun yeter.

Saydıklarım yeterli belirti olur. Zaten bir zaman sonra bariz anlaşılır hale geliyor, sistemin normal çalışmadığı. En ufak kusurda panik yapmayın tabii.

Hem fiziksel, hem de sanal yedeklemek en iyisi. Şahsen komple Google'a yüklüyorum ama müsait olan herhangi tüm yerlere yedekleyebilirsiniz. Birden fazla da bulut servisi alabilirsiniz.
En kötü 2 kopyası olsun yeter.

Anladım hocam teşekkür ederim. Kopyali şekilde yapmaya çalışıyorum. Aslında 1 SSD daha alıp yedek yapacaktım. Bu durumda fiziksel olarak SSD'yi mi HDD mi almalıyım bir de marka olarak ne önerirsiniz SanDisk cidden reklamını iyi yapıyor olmalı ki çoğu sitede çok satanlar arasında ben de bu duruma düşmüş oldum haliyle.

Anladım hocam teşekkür ederim. Kopyali şekilde yapmaya çalışıyorum. Aslında 1 SSD daha alıp yedek yapacaktım. Bu durumda fiziksel olarak SSD'yi mi HDD mi almalıyım bir de marka olarak ne önerirsiniz SanDisk cidden reklamını iyi yapıyor olmalı ki çoğu sitede çok satanlar arasında ben de bu duruma düşmüş oldum haliyle.
En büyük SSD üreticilerinden biri olduğu için reklamı büyük. Çok iyi SSD üretmiyor ama iyi modeller var. Sonrasında WD onları satın aldı ve SSD üretimleri komple yavaşladı.
Kendi donanımını üreten nadir firmalardan.

Taşınabilir mi yoksa PC'e takıp, kalmalımı bir donanım istiyorsunuz? Bütçeye görede değişir durum. 2000TL altına sıfır Harddisk bulmak zor mesela.
Taşınabilir olarakta eli yüzü düzgün modeller gene 2-3 bin TL. Daha ucuz modeller hakkında birşey diyemem.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı