Çözüldü Samsung NVMe M.2 SSD hız sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mesut_um

Hectopat
  • ASUS A320H SH2 anakart.
  • Ryzen 2200 gG işlemci.
  • 16 GB DDR4 RAM.
  • Samsung 981A(MZ-VLB256B) SSD.
Sistemi olan PC'ye Windows'u AHCI moda UEFI Windows 10 64 Bit işletim sistemini kurdum.
Kasa içinde olan HDD'lere ve harici SATA 3 destekli HDD'ye ya da harici SATA 3 destekli HDD'lere yapılan kopyalama hızları 75 MB ile en fazla 120 MB'ye çıkıyor. Yani Samsung NVMe M.2 SSD özelliklerinde olan 3000 MB küsürlü hızlara ulaşmıyor. Bu nedeni nedir? Bu sorunu düzeltmem için ne yapmam lazım? Yardımlarınızı bekliyorum saygılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
HDD'lerin okuma yazma hızları ortalama 80-120 MB/s. SSD üzerinden HDD'ye veri atarken SSD ne kadar hızlı olursa olsun HDD ona yetişemeyeceği için HDD hızlarında veri kopyalarsınız. SSD üzerinden SSD'ye kopyalama yaptığınızdaki değerler çok daha yüksek değerler olacaktır. Anlattığınız noktada bir sorun görünmüyor.
HDD'lerin okuma yazma hızları ortalama 80-120 MB/s. SSD üzerinden HDD'ye veri atarken SSD ne kadar hızlı olursa olsun HDD ona yetişemeyeceği için HDD hızlarında veri kopyalarsınız. SSD üzerinden SSD'ye kopyalama yaptığınızdaki değerler çok daha yüksek değerler olacaktır. Anlattığınız noktada bir sorun görünmüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kopyalama yaptığınız sürücüleri de Samsung NVMe M.2 SSD ile değiştirmeniz...
Yani ikinci bir nyme M2 SSD lazım diyorsunuz.şu anki mevcut sistemle yapılacak birşey yok doğrumu anladım.
Bilgi için teşekkürler

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı