Samsung Odyssey G4 240Hz MBR mod açıkken ghosting

Daha fazla  
WhatsApp Video 2024-02-18 at 20.01.53.mp4

Anlamadığım halde bütün oyunlarda ve sitede gezinirken Ghosting'e benzer bir şey oluyor. Video vereceğim zaten. Monitörü MBR moduna alınca oluyor. Normalde olmuyor ama MBR açık bir şekilde UFO testi yaptığımda ghosting çıkmıyor. Anlamadım gerçekten. Garip. Siz sorunu biliyorsanız yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır hocam. Neden-sonucy karıştırıyorsunuz. Ghosting ve inverse-ghosting değil crosstalkı etkileyen. Bu ikisi yavaş tepki süresinin sonucudur. Yavaş tepki süresi crosstalk'ı etkiler. Crosstalk bu ikisinden farklı bir artifacttır.
Benimle ayni seyi soylemissin.

Crosstalk = (Yavas tepki suresi = inverse ghosting + overshoot)

demissin kisacasi. Ben de bunu diyorum zaten. Niye zitlastigini anlamadim.

Bu tur problemler de crosstalktir ancak overshoot olmadigi anlamina gelmez. Renklerde bariz bozulmalar mevcut.

images (82).jpeg

Hocam ayiptir sormasi onca şey yazmisiz zahmet edip okuma gayreti gostermemenizdeki sebep nedir?

Okudum yazdıklarınızı çözümü yok diyorsunuz. Ayıp olmasın diye önceki sorunuza cevap verdim.

Ayıp olmazsa kimin yazdığını çözüm olarak işaretliyim.

Son düzenleme:
Okudum yazdıklarınızı çözümü yok diyorsunuz. Ayıp olmasın diye önceki sorunuza cevap verdim.

Ayıp olmazsa kimin yazdığını çözüm olarak işaretliyim.
Bak dostum. Oncelikle MBR'yi kapatman gerektigini soyledik. Mesela kaç mesajdir hala bu ayari kapatmayip sonucu paylasmadigini goruyorum. Mesela oncelikle bunu paylasmakla baslayabilirsin. Ardindan hala gorsel bir kusur var ise overdrive ayarini degistirmen gerektigini soyleyecegiz. Ama maalesef ki daha MBR kapatmadigin icin bu fasillara gecemiyoruz.

Bak dostum. Oncelikle MBR'yi kapatman gerektigini soyledik. Mesela kaç mesajdir hala bu ayari kapatmayip sonucu paylasmadigini goruyorum. Mesela oncelikle bunu paylasmakla baslayabilirsin. Ardindan hala gorsel bir kusur var ise OverDrive ayarini degistirmen gerektigini soyleyecegiz. Ama maalesef ki daha MBR kapatmadigin icin bu fasillara gecemiyoruz.

Size görüntüde bozulma olmadan nasıl video atabilirim.

Telefondan çekiyorum videoları.

Size görüntüde bozulma olmadan nasıl video atabilirim.

Telefondan çekiyorum videoları.
Hocam biz gormesek de olur. MBR kapat ve UFO testi yap. Eger hala ghosting ve overshoot yasiyorsan monitor ayarlarindan overdrive sekmesine girip orada degisiklik yap.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı