İnceleme Samsung Odyssey G6 27"

Merhaba öncelikle, uzun bir monitör serüvenin sonunda karar verip aldığım Samsung Odyssey G6'nın incelemesini yapmak istedim.
Türkçe olarak rehber bulunmadığı için ve forumda zaman zaman önerilen bir monitör olduğundan incelemesini yapıyorum.

Teknik Özellikler:

VA Panel, QHD, 27", 240 HZ ve 1 milisaniye (GtG).
2.500:1 (Tip.) kontrast oranı, 350 cd/㎡ parlaklık.
Tizen OS.
Surround, Dolby destekli Hopörlörler.
1000 R kavis.
CoreSync arka ve alt çerçeve aydınlatma.
Pivot ve Vesa desteği.
2 HDMI Portu, 1 Adet Display Portu, 2 Adet USB girişi, Kulaklık girişi, LAN girişi.
FreeSync, VRR destekleri.

Veriler; Samsung

Kutu içeriği:

Güç adaptörü.
Display Port kablosu.
USB 3.0 Kablosu.
Uzaktan Kumanda. (Şarjlı)
Vesa Aparatı.

Ekran Yapısı:

Renk kalitesi olarak memnun kaldığımı söyleyebilirim, kağıt üstü verileri zaten IPS panellerle yarışır durumda.
Gerçek izlenime gelirsek de 1 hafta önce kullanıp IPS glow'dan dolayı iade ettiğim AOC 27G4X'den sonra
büyük fark yaratan bir renk eksikliği göremedim. Ayarlamalar sonrasında daha da zenginleştirilebilir.
Kısaca özetlersek, VA panel olması renk olarak bu monitörde dezavantaj yaratmamış.
Abartı bir ghosting yok, testlerde de kanıtlanmış durumda. Standart Overdrive ve 240HZ ile gayet akıcı.

Ghosting Testi: (Alıntıdır.)

Overdrive; Faster, Standart.

1721252928310.png
1721252948924.png

Tasarım:

Arka bağlantı da ve ön çerçeve de ışık aydınlatması mevcut.
Kasa ne ucuz, ne de pahalı hissettiriyo diyebilirim.
Standı ve ayakları gayet sağlam ve kaliteli hissettiriyor.
Montajı için tornavida gerekli, diğer monitörler gibi oturtmalı değil.
Kablolar için basit bir tutacak koyulmuş, işlevini yerine getiriyor.
32" olan modeli de mevcut. 27" hali bile 70-75cm'den küçük bir masaya sahipseniz ayaklarından dolayı sorun yaratabilir.
Vesa desteği olduğu için duvara sabitlenebilmekte.

İşletim Sistemi ve diğer detaylar:

Tizen OS ile geliyor. Kesinlikle hızlı ve takılmıyor, monitör olduğu için ucuza kaçılmamış.
İçerisinde bulunan browser bile Youtube'dan 4K 60FPS videoları takılmadan oynatabilmekte.
Stremio gibi servislerini yükleyebiliyorsunuz.
Bluetooth üzerinden Galaxy Buds 2 kulaklığıma sorunsuz bağlanabildim.
Airplay üzerinden iPhone'u rahatlıkla yansıtabiliyorsunuz.
Dahili Hopörlör'ün ses yüksekliği fazlasıyla yeterli, netlik güzel fakat bass'lar fazla belirgin değil.

Genel bakış:

IPS Panelden sonra gayet memnun kaldım. Işık sızması yok, flickering gibi sorunlar yok.
Fiyat itibariyle fazlasıyla özellik olarak dolu bir monitör, tercih edecek arkadaşlara öneririm.
Benim şansıma 3 adet ölü pixel ile geldi fakat belirgin noktalarda değil, garanti kapsamından
ileride değişim yapmayı düşünüyorum.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı