Çözüldü Samsung Odyssey G65B LS27BG652EUXUF 27" 1 ms 2K pivot Curved 240 Hz'de dalgalanma var

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

furioso

Zeptopat
Daha fazla  
Arkadaşlar başlıkta gördüğünüz gibi bu monitörü dün kurdum. Fakat oyun oynarken ekranda siyah beyaz dalgalanmalar yaşanıyor ve bu oyun oynarken gözümü aşırı derecede rahatsız ediyor. Bunun bir çözümü var mıdır? Yoksa monitör fabrika çıkışlı mı sorunlu açıkçası anlamadım.

Monitörü taktığım bilgisayarın donanımı:

Ekran kartı: GTX 1650 Super.
İşlemci: Ryzen 5 5600.
RAM: Apacer Panther 16 GB (2x8) 3000MHz CL16 DDR4.
SSD: Adata SU630 500GB.
PSU: Corsair CV550 cw*9020210-EU 550W.

Çözüm
Hocam galiba tamamiylen geçti. Ben acaba halüsinasyon mu görüyorum dünden beri çok kafama takıldı problem uyurken bile aklımdan çıkmadı. Takıntı haline getirdim.

VRR kontrol ayarını açınca yine oluyor mu? Samsung titremeyi azaltmak için VRR kontrol ayarı eklemiş çünkü.

VA ve OLED monitörlerde yaygın bir sorun. Bazı IPS monitörlerde de var.

Olası çözümler.
FPS sabitlemek.
Yüksek FPS almak.
VRR kontrol ayarını açmak.
G-Sync kapatmak.

FPS stabil değilse ayrıca düşük FPS alıyorsanız belli olur. Özellikle oyunların yükleme ekranlarında ve menülerinde belli olur.
Son düzenleme:
G-Sync kapatıp tekrar dener misiniz?

Kapattım hocam galiba daha azaldı ama nadirende olsa görüyorum arada. Umarım monitör kaynaklı değildirç ekran kartı monitör DisplayPort'u ve monitör şarj adaptörünü değiştireceğim.

HDR açıksa onu da kapatın, ayarlardan VRR seçili olmasın.

HDR kapalı VRR de kapalı hocam.

Kablodan olabilir, monitörü ben de kullanıyorum böyle bir problemim yok fakat içinden çıkan DP'yi kullanmıyorum.

Videodaki sorunu yaşıyorsunuz muhtemelen. VRR (G-Sync titremesi) diye geçer. Yalnız G-SYNC kapalıyken arada bir yine bu sorunu yaşamanız garip, çünkü bu soruna sebep olan şey bu normalde. Benim qd OLED monitörde de var. G-SYNC kapatınca tamamen geçmesi lazım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam galiba tamamiylen geçti. Ben acaba halüsinasyon mu görüyorum dünden beri çok kafama takıldı problem uyurken bile aklımdan çıkmadı. Takıntı haline getirdim.

Heh işte bu hocam. Sorun tam olarak buydu. G-SYNC açıkken soldakiyle birebir aynı titriyordu ekran.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…