Samsung Odyssey G7 alınır mı?

  • Konuyu başlatan zizi
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 203
  • Görüntüleme 24B
Video'yu bir bit derinliği testi olarak kullanmanız yanlış. YouTube aleminde bulunan çoğu video 8bit, 10bit videolara aşırı nadir rastlarsınız ki onu da özel olarak aratmaniz ve doğru olması lazım.
Hocam fotoda da testini yapmıştım, başarısız çıkmıştı. Aynı fotoyu Dell S2721 DGF kullanan arkadaşa attık, onda çıkmamış. Ne videoda ne de fotoda. Aslında bu durumu ilk o arkadaş bildirmişti bana, onda da G7 vardı. Aynı içerikleri denediğinde katmanlar oluşurken Dellde bunu görmedim, demişti. Bilemiyorum neden öyle olmuştu, halbu ki ikiside 10 BİT özellikli monitörler. İkiside FRC ile 10 bit olan monitörler.
Foto buydu, bizde solda katmanlar gözükürken Dell'de gözükmüyormuş.
Çok doğru demiş. Bu sabah geldi, bayağı memnunum. Hocam fiyatı şu anda çok ucuz. 27" almıştınız sanırsam 32" olanı deneyebilirsiniz isterseniz.
Valla hocam dediğim gibi 3 monitör denemesi sonrasında ümidimi kaybedip pc'nin başka parçalarını upgrade gittim. Işık sızması beni gerçekten rahatsız eden bir illet. Benim aradığım monitör OLED, 27 inçte 100HZ üstü yok.
Mini ledli monitörler, onlarda az sayıda ve çok çok pahallı.
Directled Faldlı monitörler, piyasada yok. Belki G7 nin düz modeli gelirde onda daha az sızma olura onu alırım diye erteledim biraz. G7'nin beni çeken yani ne kavisi, ne yüksek hz, neden diğer özellikleriydi. Sadece derin siyahları ve normal bir VA panel oranla tek hızlı VA panele sahip olmasıydı. Lakin, dediğim tarzda içeriklerde bu özelliklerini göstermesine rağmen ışık sızması olan bölgelerdeki çuvallamasını görünce biraz soğudum doğrusu. Anlamını yitirdi biraz benim için. 2K 240 HZ için RTX 2000-3000 kısıtlaması da cabasıydı. Neyse bunları anlatıp senin hevesini kırmayım. :)) Ama ışık sızmasından rahatsız olmayan için çok güzel bir monitör olmuş. Arkadaşın biriside öyle birisiydi lakin adam 4 tane monitör denemesine rağmen (27-32 inç karışık) hepsinde ölü piksel gelince oda vazgeçti bu modelden. Siz iyi kontrol ettiniz mi ölü piksel olayını?
 

Dosya Ekleri

  • a339e7a.jpg
    a339e7a.jpg
    213,6 KB · Görüntüleme: 50
Son düzenleme:
Ama ışık sızmasından rahatsız olmayan için çok güzel bir monitör olmuş. Arkadaşın biriside öyle birisiydi lakin adam 4 tane monitör denemesine rağmen (27-32 inç karışık) hepsinde ölü piksel gelince oda vazgeçti bu modelden. Siz iyi kontrol ettiniz mi ölü piksel olayını?
27" olanda aldıktan bir iki ay sonra çıkmıştı bir adet. 32" olanda yok şu anlık.
Mini ledli monitörler, onlarda az sayıda ve çok çok pahallı.
Ne yazık ki öyleler, istiyorumm aynı şekilde.
G7'nin beni çeken yani ne kavisi, ne yüksek hz, neden diğer özellikleriydi. Sadece derin siyahları ve normal bir VA panel oranla tek hızlı VA panele sahip olmasıydı. Lakin, dediğim tarzda içeriklerde bu özelliklerini göstermesine rağmen ışık sızması olan bölgelerdeki çuvallamasını görünce biraz soğudum doğrusu. Anlamını yitirdi biraz benim için. 2K 240 HZ için RTX 2000-3000 kısıtlaması da cabasıydı.
Aslında RTX 2000-3000 kısıtlamıyor. 10 bit 2K 240 Hz için kısıtlıyor. Ben 8 bit kullanıyorum şu anda. Birkaç aya 3000 geçeceğim zaten ben para bi' toplansın. Önce klavye sonra 4x16 GB RAM alacağı elbette.
Ama ışık sızmasından rahatsız olmayan için çok güzel bir monitör olmuş.
Normal kullanımda zaten belli olmuyor. Oyunlarda ise çok belli olmuyor, üstüne rahatsız etmiyor beni pek. Ölü pikseli bile takmadım. :D
 
@Yiğit KAMURAY
Beni etkiliyor valla, Outlast 1-2 gibi karanlık ağırlık oyunda siyahlar ekranın ortasında neredeyse 10 numara iken ışık sızan yerlerde sis bombası atılmış gibi duruyor. Bir çok foto atmıştım buna yönelik. Dell S 2721 DGF deneyim dedim oda İtopya dışında satılmıyordu, sanki adamlar Dell ile anlaşmışlar başka kimse satamıyordu bu monitörü. Orasıda müşteri memnuniyeti sıfır olan bir firma. Tıpki Teknobiyotik gibi. Olsa da almam oralardan. :)
 
Aynen aynen 😁, eve geldiğimden beri bunlarla uğraşıyorum valla. Aslında bu birazda ürünün tanıtımında yapılan oyundan kaynaklı. Arkadaş 10 bit diyorsun ama bunu yazılımlar aracılığıyla bilmem odur budur gibi şartlarla sağlandığını söylemiyorsun. Bir monitör nasıl ki 144 hz ise takınca 144 hz veriyorsa, 10 bit diyorsan takınca 10bit verecek ya da ayrıntıyı vereceksin ama bu sefer müşteri işkillenir diye belirtmiyorlar.

Bende menü 240 geliyor ama nvıdıa hiçbir şekilde 144 hz üstüne çıkmıyor. Hadi nvıdıa öyle yapıyor yazılım hatası, peki menüde neden Sync açınca 240 hz simgesi pasife geçiyor birde o var?

Yazılım sürümü: M-TG700CCAA-1010.3 acaba bundan mı kaynaklı bilemedim, sitede en son 1009.3 vardı. Ona düşürsem mi bilemedim, sonra tekrar yükseltmek istesem bu sürücü yok sanırım nette.
bu işi çözdün mü hocam
 
27 inc olanını aldım geçenlerde ama parlaklık çok az geldi monitörün. Sizde de öyle mi? Parlaklığı 100'de kullanıyorum ama karanlıkta beyaz renkte bile benim gözümü ağrıtmıyor yani normalde bakamazsın ya.Kendi resim modlari zaten çok karanlık. Sizde de öyle mi? Yoksa monitöru iade edeceğim.
 
27 inc olanını aldım geçenlerde ama parlaklık çok az geldi monitörün. Sizde de öyle mi? Parlaklığı 100'de kullanıyorum ama karanlıkta beyaz renkte bile benim gözümü ağrıtmıyor yani normalde bakamazsın ya.Kendi resim modlari zaten çok karanlık. Sizde de öyle mi? Yoksa monitöru iade edeceğim.
27" modeli öyle hocam. Parlaklığı pek memnun edici değil şahsen.
 

Geri
Yukarı