Samsung Odyssey G9 OLED alınır mı?

Bütçe
40000

RaveN Tattoo

Megapat
Makaleler
3
Daha fazla  
Yıl sonuna yaklaşıyoruz. Fiyatlar artmadan ben de ihtiyaçlarımı alayım diyorum. ASUS ROG Swift PG27AQDM aldım fakat 3. günde ekran yanıkları, dikey-yatay çizgiler, metin okunamaması, iğrenç renk kusması, HDR dandikliği, azıcık sürtmeyle çizilen ekranı derken dayanamadım servise gönderdim. Değişim verirler herhalde diye düşünüyorum. Vermeleri lazım çünkü Samsung G9 49" OLED için sipariş oluşturdum. Çünkü ASUS değiştirse bile servisten gelmesi ocağın ortasını bulacak ve fiyatlara 10 15 bin minimum koyarlar diye korkuyorum.

Her neyse, bu monitörü biraz araştırdım. Hiçbir sorun yaşamayıp bayıla bayıla kullanan da var nefret eden de var. Türkiye'den de bir dönüş almak istedim. Kullananların tecrübesi nedir ve eğer servise gönderdilerse teknik servis ve garanti hizmetlerinin kalite durumu nasıl, memnunlar mı gibi merak ettiğim şeyler var.

Tasarım, edit, günlük kullanım, oyun-yayın için kullanacağım.

OLED yanıklarıyla ilgili bilgim var evet ASUS 3. günde yandı fakat LG C1 televizyonum 2 yıldır asla böyle bir şey yaşamadı. ASUS'u almadan önce de zaten yaklaşık 1 yıldır monitör olarak kullanıyorum hiçbir sıkıntısı yok o yüzden OLED yanığı varsa o panel arızalıdır ya da ürün yazılımı kötüdür diye düşünüyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bu monitörlere "itopik" monitörler diyorum. Nerede ne zaman görsem ilk bakışta insan biraz "vaov" oluyor yalan yok. Güzel midir? Evet güzeldir. UW bir monitör. 49 inç/240Hz. Olabildiğince geniş alan ve yüksek Hz'nin tatlı akıcılığı. Göze hoş gelmemesi imkansız. OLED paneller zaten renk cümbüşü ve düşük gecikme değeri ile kullanıcıyı yakalayan bir teknoloji.
Bu sözünü ettiğin "nefret eden de var çok seven de var" sözünde haklısın. Fakat bu konu monitörlerin %90'nında var. Çünkü sana güzel gelen veya sorunsuz gelen monitör bana güzel gelmiyor + sorunlu geliyor sonra nefrete bağlıyorsun.
LG C1 ve C2 OLED TV'ler hala bile F/P üstü benim gözümde. Çok başarılı bir üretim çıkarttılar. Onlar gibisi gelmez sanmıyorum.
Sözün özü eğer böyle bir monitör için bütçeye ve alana sahipsen memnun kalırsınız. Denk gelen ve oluşacak sorunlar "şans" unsurudur.

Kesinlikle haklısın. O kadar çok araştırdım ki gece boyu hangi monitöre baksam zaten hepsinde sorunlardan şikayet eden bir güruh var. Onlara baksam herhalde monitör alamayacağım. İşim gereği çoklu ekrana da ihtiyacım oluyor fakar her yer ekran dolsun istemiyorum bu sebeple bana baya uygun gibi. Yıl sonu olduğu için bir kaç ay sonra daha yenileri gelecek ama muhtemelen 70k bandının üstünde olurlar o sebeple çokta yanlış yapmıyorum gibi. Aldım gitti zaten bugün verirler kargoya herhalde.

Şimdiden hayırlısı olsun diyelim. Ürün gelince duygularınızı aktarırsınız.

Şimdiden hayırlısı olsun diyelim. Ürün gelince duygularınızı aktarırsınız.

Ürün geldi inanılmaz başarılı çok beğendim açıkçası OLED performansı renkleri parlaklığı her şeyi 10 numara kesinlikle tavsiye ediyorum. Sadece 27" 2X gibi yan yana çok uzayınca acaba çok mu ince diye düşündüm 57"lik modelinin OLED'i olsaydı onu alırdım kesin. Artık başka zamana

Güle güle kullanın. İyi bir monitör olduğundan şüphemiz yoktu zaten. OLED, UW, 240 Hz ve 49 inç. Akan görüntünün keyfini hayal edebiliyorum.
Tekrar hayırlı olsun.

Güle güle kullanın. İyi bir monitör olduğundan şüphemiz yoktu zaten. OLED, UW, 240 Hz ve 49 inç. Akan görüntünün keyfini hayal edebiliyorum.
Tekrar hayırlı olsun.
Valla 2. Günde bi dikey bant ortaya çıktı bundada acayip sinir oldum ya

Dosya Ekleri

• IMG_8785.jpeg
    142,4 KB · Görüntüleme: 873
Valla 2. Günde bi dikey bant ortaya çıktı bundada acayip sinir oldum ya
Bu monitör bende de var, ürünü test amaçlı kullandıktan sonra şehir dışına çıktım. Uzun kullanım deneyimim yok ama bu kadar kısa sürede yanık oluşması beni de tereddüte düşürdü

OLED yanığı gibi duruyor. Gri homojenliğinde mi gözüküyor sadece. Aynısını ASUS'da da gördüm çünkü. Çok erken patladı monitör.

Sadece gri alanda belli ve sadece dümdüz bir gri. Yani ekrandaki herhangi bir şeyi yansıtmıyor. Artarsa göndereceğim değişim için sadece gri düz alanda belli. Bende şans yok galiba 2. günden sonra gidiyor paneller. Ha LG OLED TV 2. yılını bitircek 1 kere sorun yaratmadı ama OLED monitörler daha olmamış anlaşılan…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…