Samsung pixel nasıl ROM atılır?

Bu ROM'lar universal mi yoksa cihaz için özelleştirilmiş ROM'lar mı?

Hocam bunlar özelleştirilmiş ROM'lar.
Ve performans konusunda iyi gibiler.
Hatırlarsanız bende de A12 vardı.
Bu yüzden bu konunun peşine düştüm.
Eger onayınız olursa bende kuracağım.
Ama ROM'un güvenliği tartışılır :/

Var ama hepsinin sorunları var. Wi-Fi kopması, ses sorunları, Bluetooth sorunları gibi. İşinize yarayacağını sanmam. Bunlar gibi sorunlu ROM'lar hard brick yapabiliyor.

TWRP var ROM yok sorunda burada işte :D birisi de çıkıp stabil şekilde ROM yapıp sunmamış şimdiye kadar. User geliştiriciler kendi kafalarına göre yapıp yayınlamışlar. Test falan da etmemişler ki diğer kullanıcılar geri bildirim sağlayıp sorunları belirliyor.

Evet hocam çok sıkıntılı bir durum. Bugün A10s cihazıma ROM atacaktım ama yok. Hiçbir yerde yok uygun TWRP ve ROM, şaka gibi.

Hocam arkadaş bunu kursa sıkıntı olur mu?
MiMaRİ ARM64 ve a/b biçiminde TWRP ile install yapabilir mi?

Araştırdım, burada gönderdiğiniz ROM'lar universal fakat bu ROM'lar Pixel'in geliştiricilere sunduğu şablon şeklinde bir ROM serisi. Geliştirici, cihaza uygun olanını seçip cihaza göre özelleştirme yapıp "unofficial" şeklinde XDA gibi sitelerde kendisi yayınlayabiliyor. Sen ben de bu ROM'u yapıp piyasaya sürebiliriz yani o şekilde anlatayım. Kurulabilir mi, tabii ki mimariye uygun olanı seçilip kurulur fakat kamera, Wi-Fi, Bluetooth, ses, parmak izi gibi bileşenler çalışmayabilir. O yüzden stabil bir ROM yapmak en az 2-3 sene sürüyor ki yoğun çalışma ve geri bildirim ile ancak son halini alabiliyor. Cihaz geçen sene çıktığı için bu sene olmazsa önümüzdeki sene stabil Custom ROM'lar görebiliriz.

Araştırdım, burada gönderdiğiniz ROM'lar universal fakat bu ROM'lar Pixel'in geliştiricilere sunduğu şablon şeklinde bir ROM serisi. Geliştirici, cihaza uygun olanını seçip cihaza göre özelleştirme yapıp "unofficial" şeklinde XDA gibi sitelerde kendisi yayınlayabiliyor. Sen ben de bu ROM'u yapıp piyasaya sürebiliriz yani o şekilde anlatayım. Kurulabilir mi, tabii ki mimariye uygun olanı seçilip kurulur fakat kamera, Wi-Fi, Bluetooth, ses, parmak izi gibi bileşenler çalışmayabilir. O yüzden stabil bir ROM yapmak en az 2-3 sene sürüyor ki yoğun çalışma ve geri bildirim ile ancak son halini alabiliyor. Cihaz geçen sene çıktığı için bu sene olmazsa önümüzdeki sene stabil Custom ROM'lar görebiliriz.

Teşekkürler hocam ben stock ROM'da devam edeyim 🙂

Hocam bunlar özelleştirilmiş ROM'lar.
Ve performans konusunda iyi gibiler.
Hatırlarsanız bende de A12 vardı.
Bu yüzden bu konunun peşine düştüm.
Eger onayınız olursa bende kuracağım.
Ama ROM'un güvenliği tartışılır :/

Evet hocam çok sıkıntılı bir durum. Bugün A10s cihazıma ROM atacaktım ama yok. Hiçbir yerde yok uygun TWRP ve ROM, şaka gibi.

O yüzden Samsung devri benim için Xiaomi ile tanışana kadardı. Yüzlerce ROM arasında kaybolmak güzel bir duygu bence. Samsung A12 özellikleri bendeki Redmi Note 8 ile bire bir aynı. Ama gel gör ki A12'ye bula bula stock ROM bulabiliyoruz.

O yüzden Samsung devri benim için Xiaomi ile tanışana kadardı. Yüzlerce ROM arasında kaybolmak güzel bir duygu bence. Samsung A12 özellikleri bendeki Redmi Note 8 ile bire bir aynı. Ama gel gör ki A12'ye bula bula stock ROM bulabiliyoruz.

Evet hocam çok haklısınız...
Samsung kullanıcılarını çok kısıtlıyor... Samsung forumlarının hali ortada zaten :/
Oyun performansına gelirsek Samsung'un hâlâ göz alıcı bir Game boosterı bile mevcut değil.
Güncellemeler sonrası tel kasıyor ve kullanıcılar ROM-Launcher-root vb işlere bulaşıyor.
Eee burada ara sürüm Samsung cihazlara ROM bulunamıyor ve kullanıcılar mağdur oluyor.
Bende bir dahaki seçimimi xioemi veya iPhone olarak yapmayı düşünüyorum.
Destek gelene kadar stock roma idare edeceğiz gibi görünüyor.

Yardımlarınız için teşekkür ederim, iyi günler dilerim 👋🏻

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı