Çözüldü Samsung RV520 Windows 8 Yükleme Problemi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

RazorBack

Hectopat
Merhaba arkadaşlar.
Benim elimde Windows 8 DVD si var ama lisanslı değil. Ben lisanslamadan deneme olarak kullanmak istiyorum bir bilgisayara yükledim ama laptopuma bir türlü yükleyemedim.
Laptopumun markası Samsung Modeli ise RV520
Laptop aldığımda Windows 7 idi sonra tekrar Windows yüklemek istedim ama olmayınca Windows XP kurdum şimdi Windows 7 yüklenmiyor.

Bu ekranda bu logo oluşmadan önce 4 tane top çıkıyor sonra öyle kalıyor bayağı bir bekledim ama olmadı.

Windows 8 kurulumunda ise sorunum biraz daha kolay gibi. Windows 8 i kuruyorum çok uzun sürüyor 1 saattir %45 yeni oldu 2 dakikada bir %1 artıyor. Hatta daha da geç artıyor. Açılıştan yüklemek istediğimde ise mavi Windows 8 logosu görünüyor orada kalıyor. Nedir bu işin aslı kurtarın beni windows 7 ya da 8 kullanmak istiyorum artık.

NOT : Windows 7 Laptop ile gelen DVD
Windows 8 ise deneme sürümü.
Teşekkürler.

Kısmi Çözüm Yolu : Samsung bilgisayarlara özgü bir program olan "Samsung Recovery Solution" ile eski işletim sistemini kurtardım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıfırdan kurulum yapmada şey yapsana... Yükseltme yap. XP işletim sisteminin üzerinden Windows 8 yükseltmeyi dene. Eğer öyle yapıyorsan bu sefer DVD boot etmeyi dene.

XP den direkt yükseltme yapamazsınız diyor. Boot tan kurmaya çalışıyorum da bu sefer de yazdığım gibi mavi Windows 8 logosunun orda takılıp kalıyor. Şu anda %51 e geldi yükleme.

2 dakika da bir %1 artıyor dediğin şey 2.seçenek sanırım o seçeneğin yavaş dolması normal benim eski bilgisayarımda 1 saati bile geçiyordu. Sanırım biraz bekle %51 geçerse muhtemelen sorunsuz yüklersin.

%57 şuan bende tahmin ettim belki eski windows dosyalarını .old klasörü adı altında yedekliyor diye çünkü masaüstü bilgisayarıma çok daha kısa bir sürede yüklenmişti. Peki sizce windows 7 deki sorun ne olabilir.

Logodan sonra 4 top çıkıyor derken? O kısmı anlamadım. Biraz daha açıklar mısın?

Öncelikle format işlemi başarısız olursa direk HD Tune Pro ile sabit diski taratın. Eğer diskte sorun çıkmazsa (yani kırmızı bölge yoksa) HDD bağlantılarını kontrol edin. Laptop da HDD'yi sökün ve tekrar takın. Eğer hala devam ediyor ise başka bir disk ile deneyin. Gene aynı problem varsa garantiye yollayın cihazı zira mSATA portunu arızalanmış demektir.

Logodan sonra değil önce. 4 farklı renkte yuvarlaklar gelip Windows logosunu oluşturuyor. O 4 yuvarlak renk görünüyor ama orada kalıyor. Çok bekledim ama nafile Windows 7'nin formatında ilk resetten sonra öyle kalıyor. Bu arada Windows 8 %63'e ulaştı.

SypeR mesajını yeni görüyorum da formattan sonra HD tune ile diski nasıl tarata bilirim ?. Zira yarıda kesildiği için XP ye de giremiyorum windows 7 ye de. Cihazımın garantisi yok maalesef. XP yi sorunsuz formatlıyor, Portta sorun olsa onun da format yememesi gerekmez mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ceza almak istemiyorsan hemen yazını düzeltmelisin, arkadaş tavsiyesi, dediğin logo kısmına gelirsek muhtemelen hard disk sorunsuz fakat takıp çıkarmayı dene.

Eğer logoya gelip takılıyorsa kablo sorunlu olabilir. Eğer madem şuan disk formatlı değil. Masaüstü bilgisayara bağlı diski ve masaüstü bilgisayardan başlat HD Tune Pro'yu. Hatta Masaüstü üstünden format at sonra laptoba tak. Baktın gene takılıyor o ekranda dizüstü bilgisayarın sata portu bozulmuş demektir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı