Samsung S10 FE+ vs S9

Hocam herkes yorumu biraz zor olur, bilemiyorum. Fakat ben günde 10 saatte kadar ders çalışmak için kullandığımda çok yoruyordu gözlerim, ve kitaplarımda olmadığı için sattım cihazı. Ders konusunda gözleri yormaması önemli yansıma yapmaması için de paperlike bir ekran koruyucu aldınız mı tamamdır ve ders için en iyi Samsung tablet şu anda S10 FE veya S10 FE Plus serisi bence çünkü ekranda PWM karartma yerine normal karartma var ( DC karartma). İşin içine oyun girerse Samsung Galaxy Tab S9 PUBG 120FPS açıyor ama cihazda herhangi bir soğutma bulunmamakta işlemci direkt olarak termalmacunla beraber kasaya dönük olduğundan işlemcinin olduğu yer hemen ısınıyor, PUBG oynamadım ama mobil Rust olarak adlandırılabilecek last island of survivor: Unknow 15 days adlı oyunu oynadım ve oyunda 120FPS sadece kış ayında balkona çıktığımda alabiliyordum iç ortamda hemen FPS 60'a sabitleniyordu 120 seçili olmasına rağmen, fakat bu işlemci kasa yapısı özel bir soğutucu yapmanıza olanak tanıyor, ben 4 tane ince M.2 SSD soğutucusunu tabletin arkasına sıcak silikonla yapıştırdım arasınada termal pad koydum üs kısmada fan bu şekilde oynadığım oyunda en yüksek ayarlarda 120FPS alabildim ve 3DMark testlerinde %80'lik dilimden %95 dilime soktum cihazı fakat bunları neden anlatıyorum çünkü bir cihazda oyun oynayacaksanız ve iyi performans vermesini isterseniz bazı şeylerden feragat etmeniz gerekir. Arkadaşlarınızla oyunlarda takılmak güzel vakit geçirmek için en düşük ayarlarda sabit 60FPS veren bir cihaz olur FE fakat düz model 120FPS veren ısınınca takılamya başlayan bir cihaz olacak fakat biraz uğraş ile oyunlarda iyi performans veren bir cihaz haline gelebilir. Ama ama ders çalışamya gerçek anlamda başladığınız zaman tüm bunlar ıskartaya çıkar çünkü konu yetiştirmek ve yanlışlarınızı tekrar etmem hatalarınızı fizibilite yapmak derken böyle eylere ayıracak vakit kalmıyor. Ve göz yorma işi PWM dimming denilen ekranlarda olan bir durum panel, marka veya cihaz fark etmez.
Şimdik burada doğru cihazı seçmeniz için en çok neye ihtiyacınız olduğuna karar verin. Eğer ki geleceğiniz ve dersleriniz önemli ise ve biraz da eğlenmek için oyun oynayacağım derseniz Tab S10 FE ve Plus.
Fakat, " benim için ders ikinci planda. Ben eğlenmeme bakarım keyfime bakarım film izlerim dizi izlerim, biraz ders videolarında göz gezindirir iki test çözerim. Bundan fazlası değil." derseniz Tab S9 daha iyi bir seçenek fakat oyunlarda ısınınca takılma yapacaktır cihazı biraz soğutmak gerekecektir.
Tab S10 FE'nin işlemcisi Tab S9 ve Tab S9 FE'ye göre iki kat daha az ısınabilir. Tabloda üç cihazın tüketiği güç watt cinsiden verilmiştir incelemizi isterim.Eki Görüntüle 2513443
PWM karartma nedir?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam araştırma yapıyordum çok yardımcı oldu bana da teşekkür etmek istedim.

S10FE düşünüyorum ama 1.5-2 sene sonra bir şey olmaz inşallah daha yeni cıktı diye çok şikayet yok ama yine de TFT ekran. Oğu kişi ekran bozulmasından şikayet etmiş.
Öyle bir sorun olabilir mi bende almayı düşünüyordum?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı