Samsung S23 One UI 6.1 sonrası şarj hızlı tükeniyor

lWhyMachineS

Hectopat
Katılım
11 Nisan 2021
Mesajlar
373
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Geçmiş olduğumuz günlerde S23 cihazımı One UI 6.1 sürümüne yükselttim sanki şöyle bir şarj daha hızlı gidiyor gibi hissediyorum hissetmeyi de geçtim gerçekten de öyle. Bunun sebebi ne olabilir? Hani ben gibi problem yaşayan arkadaşlar var mı? Sizlerin cihaz durumlarınız nasıl? Bu şarjın hızlı gitmemesi için çoğu yapay zekayı kullanmıyorum işimi de pek görmüyor açıkçası sadece klavyenin yapay zekasını kullanıyorum geri kalanlar kapalı ama 6'ya göre daha hızlı şarjı gidiyor onu bir nebze de olsa fark ettim hissettirdi bana. Ortalama, hemen hemen 5.30-6.30 saat ekran süresi alıyorum o da Full şarjım %5 - %10 arasında baktığımda genel olarak bu kesimlerde ilerliyor, 6'da iken %15 civarlarında bu ekran sürelerini aldığımı hatırlıyorum. Bir güvenlik yamasıyla yahut farklı düzeltme güncellemesiyle düzelir mi bu sorun? Cidden sinir bozucu, özellikle Samsung gibi bir firmadan böyle bir durumun olacağını tahmin bile edemezdim.

Hatta şöyle düzeltme yapalım, şu an saat 05:41 1 saat 2 dakika önce şarjdan almışım telefonu, ekranın açık kalma süresi 59 D ekranın kapalı kalma süresi 30 D pil kullanımıysa 12 diyor ama şu anda şarjım 92. bunu da belirteyim. Hani ben mi takıntı yapıyorum da bana öyle geliyor psikolojikmen yoksa gerçek tende mi böyle bir durum var?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Güncelleme yapmayın. Firmalar güncelleme ile sistemi yavaşlatıyor. Bu bilgiyi hiçbir yerde bulamazsınız.
Rollback yapmayı deneyebilirsiniz.
 
Teknik olarak %5 kadar pil tüketimi artışı var ama öyle söylediğiniz kadar güçlü tüketim yok. Normalde maksimum 9 saat ekran süresi alırdım. 8 saat 40 dakikalara kadar düşmüş.

Screenshot_20240409_164246_Device care.jpg
 
Teknik olarak %5 kadar pil tüketimi artışı var ama öyle söylediğiniz kadar güçlü tüketim yok. Normalde maksimum 9 saat ekran süresi alırdım. 8 saat 40 dakikalara kadar düşmüş.

Eki Görüntüle 2163826
Ultra kullanıyorsun sanırım. Şarj süresi düz S23'te böyle hiç görülmüyor da. :D
 
@lWhyMachineS Hayır, düz modelini kullanıyorum. S23 Ultra'nın zaten en az 10 saat ekran süresi var.
 
@lWhyMachineS Uygulamaları, arka plan kullanım sınırlandırmasından derin uyku moduna alıyorum. Ekran parlaklığını %30'un aşağısında tutuyorum. Ek olarak ise adaptif pil modunu daima açık kullanıyorum ve sorun çıkmıyor.
 
Belki de Bluetooth kullanmadığım için birazcık daha uzun şarjı gidiyor olabilir. Bunların dışında ekstradan aldığım bir tedbir yok. Geri kalanını telefonunuz kullanım şeklinize göre uyarlıyor.
 

Geri
Yukarı