Samsung S23 yerine neden S24FE öneriyor?

Bütçe
30.000

hayl0s

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Fiziki mağazada da sordum. Temsilcilere de sordum. Her türlü S23 yerine S24 FE öneriyorlar. Tamam yeni bir ürün biliyorum. Ama çoğu konuda S23 önde olmasına rağmen neden sürekli S24 FE öneriyorlar sebebi nedir? Aynı fikirde olan arkadaşlar var mı? Kendim bizzat bir durum belirtmedim üstelik. Sadece hangisi alınmalı hangisi daha iyi diye sordum. Aldığım cevap buydu.

Sabırsızlık etmek istemiyorum. Zaten cihazın fiyatı çıkmaz şu an hatta düşer. 24FE için konuşuyorum. Kara Cuma indirimlerini bekleyip aslında 24+ alınabilir gibi duruyor. Uyguna gelirse direkt alırım. 24 serisine göz koydum. Baktım olmuyor, 24FE alır geçerim.

Bütçeniz ne kadar? Belki indirimle 36bin bandına inebilir S24+.

Bütçeniz ne kadar? Belki indirimle 36bin bandına inebilir S24+.

Hocam şu an net 30k, eğer düşerse arkadaşlarımdan hallederim zaten. Belki daha da ucuza gelebilir. Böyle indirimler net nerede olur sizce? Nerede nöbet tutmak lazım? Amazon'da aslında satılıyor. Hepsiburada gibi sitelerde beklemekten iyi midir? Yoksa kendi sitesinden almak mı mantıklıdır indirim zamanında?

Hocam şu an net 30k, eğer düşerse arkadaşlarımdan hallederim zaten. Belki daha da ucuza gelebilir. Böyle indirimler net nerede olur sizce? Nerede nöbet tutmak lazım? Amazon'da aslında satılıyor. Hepsiburada gibi sitelerde beklemekten iyi midir? Yoksa kendi sitesinden almak mı mantıklıdır indirim zamanında?

Düşerse her yerde düşüyor zaten. En çok Amazon, Samsung shop, Hepsiburada üçlüsüne bakabilirsin. Bir de belki Trendyol.
30bine pek düşeceğini sanmıyorum. S24+ ancak gelecek sene ortalarına doğru indirimsiz fiyatla 35 görür belki.

Düşerse her yerde düşüyor zaten. En çok Amazon, Samsung shop, Hepsiburada üçlüsüne bakabilirsin. Bir de belki Trendyol.
30bine pek düşeceğini sanmıyorum. S24+ ancak gelecek sene ortalarına doğru indirimsiz fiyatla 35 görür belki.

30 değil ama 34 olursa çok güzel olur ki belki olabilir. 36 daha olası. Ne kadar düşerse kar hocam. Samsung tarafına geçmek istiyorum artık. Xiaomi cihaz kullanıyorum artık idare etmiyor...

Ya zaten düşününce sadece telefoto kamerada 2MP bir azalma var. Fark yok denecek kadar az. Berbat mı? Hayır değil gayet de güzel bir kamerası var aslında 24FEnin. Sonuçta istesem direkt makine alır öyle çekerim fotoğraflarımı. Gündelik yaşamda çok etkilemez gibi geliyor. Gece çekimlerine laf ediyorlar onu da anlamıyorum. Tabii gece çekmek isteyen çeker ama ahım şahım bir farkı yok ki? Gece çekeceğim çok fotoğraf olduğunu da sanmam.
Kamerada göreceli birşey sayılabilir. Çoğunlukla ben kişilere "bizzat bakıp, ona göre karar verin" diyorum o sebebten ötürü. Bizzat karşılaştırmadım ama GsmArena gibi sitelerde güzellikle karşılaştırılabilir. Mesela şahsen Apple'ın kenar yumuşatmaları fazla gözüküyor, Samsung S22 Ultra'da neredeyse hiç yok gibi gözüküyordu. Baya uzun sürer bu kamera meselesi.
MP cinsinden değişimler pek birşey ifade etmiyor, daha çok Lens donanımına bakıyoruz.

O çok boş muhabbet. Teknolojiyi takip etmeyen, gram anlamayan ya da asla araştırmayan tiplerin Exynos kelimesini görür görmez çöp demesi çok saçma.
Exynos 2400 serisi SD Gen2'den daha iyi.
Gen 2 daha iyi diyenlere sorsan SD 865>exynos 2400 derler.
SD görür görmez daha iyi diyorlar.
Şahsen ben Mediatek Dimensity serisini daha çok tercih ederim, diğer ikisine nazaran. Samsung sıkıntılı Snapdragon yaparak tecrübe edindi ve Exynos yaptı, Qualcomm ise biraz ağzı yandı ama fanatikler işte. Kör sayılırlar biraz. 8 Gen 1 meselesini hemen unuttular ama asla MTK ve Exynos 990'ı unutmazlar.

Kamerada göreceli bir şey sayılabilir. Çoğunlukla ben kişilere "bizzat bakıp, ona göre karar verin" diyorum o sebebten ötürü. Bizzat karşılaştırmadım ama GsmArena gibi sitelerde güzellikle karşılaştırılabilir. Mesela şahsen Apple'ın kenar yumuşatmaları fazla gözüküyor, Samsung S22 Ultra'da neredeyse hiç yok gibi gözüküyordu. Bayağı uzun sürer bu kamera meselesi.
MP cinsinden değişimler pek bir şey ifade etmiyor, daha çok Lens donanımına bakıyoruz.

Şahsen ben MediaTek Dimensity serisini daha çok tercih ederim, diğer ikisine nazaran. Samsung sıkıntılı Snapdragon yaparak tecrübe edindi ve Exynos yaptı, Qualcomm ise biraz ağzı yandı ama fanatikler işte. Kör sayılırlar biraz. 8 Gen 1 meselesini hemen unuttular ama asla MTK ve Exynos 990'ı unutmazlar.

Kesinlikle. Kime sorsan Exynos 2100 ısınıyordu, 990 kötüydü diyor ama aynı kişiye Snapdragon 888, SDG1 denilince akan sular duruyor yani o olay başka deniyor. Exynos 2100'lü Samsung stabil değildi deniyor ama stabiliyette SDG1'in S22 ile %58 performans düşüşü ve kararsızlığı konuşulmuyor. Exynos 2100 çok ısınıyor deniyor ama mobil veride Exynos 2100 ile kapışan, onunla beraber 52° gören SD888 E2100 kadar gömülmüyor.
Ben Snapdragon'u çok seven ve Apple karşısındaki Android'in umudu olarak gören biriyim ve şunu söyleyebilirimki Snapdragon sandıkları gibi kusursuz değil. Daha iyi olan marka yoktur daha iyi olan model vardır.
Bu karşılaştırmada da Exynos 2400e daha iyi.

Kesinlikle. Kime sorsan Exynos 2100 ısınıyordu, 990 kötüydü diyor ama aynı kişiye Snapdragon 888, SDG1 denilince akan sular duruyor yani o olay başka deniyor. Exynos 2100'lü Samsung stabil değildi deniyor ama stabiliyette SDG1'in S22 ile %58 performans düşüşü ve kararsızlığı konuşulmuyor. Exynos 2100 çok ısınıyor deniyor ama mobil veride Exynos 2100 ile kapışan, onunla beraber 52° gören SD888 E2100 kadar gömülmüyor.
Ben Snapdragon'u çok seven ve Apple karşısındaki Android'in umudu olarak gören biriyim ve şunu söyleyebilirimki Snapdragon sandıkları gibi kusursuz değil. Daha iyi olan marka yoktur daha iyi olan model vardır.
Ağzına sağlık hocam aynen öyle.

Daha Snapdragon'un 780G, 765G, 680 gibi saçmalıkları var, her firmanın kabahati var. Asıl amaç elimizdeki para ile en iyisini almak ama işte insanlar Nvidia vs AMD için bile birbirini kesiyor. Birşey demesi zor.

Umalımda Samsung, Google ve Huawei'de Mediatek gibi Snapdragona sert rakip olurlar. Samsung iyi bir ivme yakaladı ama diğerleri içinde önemli. Sonuçta ne kadar rakip, okadar kullanıcıya yarar. Unisoc firmasınında Snapdragon 6** ve Helio serisini geçmesi gerekiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı