Samsung S24 FE vs iPhone 13

Neden böyle bir şey dediniz?
Epey teknik detayları sunuyor. Bu bilgiler yanlış mı hayır değil.
Büyük ihtimal diyeceksiniz ki kullanım esnasında çok daha farklı madem öyle biz 60Hz düşündüğünüzden daha akıcı hissettiriyor deyince babanızın malını savunur gibi Android cihazları savunuyorsunuz. S24FE aldı diyelim 2 sene sonra çok paraya sıkıştı satması lazım hangisini daha iyi paraya satabilir hangisi daha iyi para eder değer kaybı en az olur? Burada sadece sizi hedef alarak konuşmuyorum Hocam yanlış anlamayım genel konuşuyorum.
iPhone 13 dezavantaj sayılabilecek tek şey 60Hz. Bu şekilde gömmeniz doğru değil.
Exynos 2400e sorunsuza yakın bir işlemci stabilliği çözdüler diyorsunuz. Apple yıllardır stabil performans sunuyor?

Eskiye bakarsanız sonuca varamazsınız, şimdi stabilmi değil mi ona bakın, saçmalamışsınız burada, tek hak vereceğim konu ileride satma konusu olur.

Burada Samsung'u öven elemanlar başka bir konuda Exynos çöp dediği için demiştim :).

Evet cok daha iyi. Daha iyi oldugu bir yer gosterir misin?

Exynos deyip gömdüğünüz işlemci verimlilik olarak aklina gelebilecek çoğu işlemciden daha iyi. Bilgisizliğin buradan belli.

Eki Görüntüle 2488348

S24FE Exynos 2400 değil kırpılmış bir model olan 2400e kullanıyor.
Burada kimsenin Exynos'u gömdüğünü görmedim ancak Herkes A15'e düşman.
Kusura bakmayın ama Çok koyu Android kullanıcısı olup da 1 kere iPhone kullandıktan sonra Android hiçbir cihaz kullanmayan insanlar gördüm.

Selamlar. Telefon degiştireceğim şu an aktif olarak Redmi 10 kullanıyorum ve S24 FE veya iPhone 13'e geçiş yapmak istiyorum. Bütçem 25-30 bin arası. APK kullanıyorum ve 13 alırsam bunun eksikligini hissederim diye düşünüyorum. Ayrıca S24 FE'nin daha güncel bir cihaz olması, yapay zeka özelliğinin bulunması, 7 sene güncelleme alacak olması daha cahiz geliyor. Sizce ne yapmalıyım? ( senelerce Android kullandım ve hiç Apple cihaz kullanmadım)
S24FE daha mantikli hocam.

Eskiye bakarsanız sonuca varamazsınız, şimdi stabilmi değil mi ona bakın, saçmalamışsınız burada, tek hak vereceğim konu ileride satma konusu olur.

Saçmaladığım bir noktayı belirtir misiniz? Benim herhangi bir Android düşmanlığım bulunmuyor ama sizin için Apple tarafında aynısını söyleyemeyeceğim. Çok net bir şekilde Apple tarafına düşmansınız ikisi de babamın malı değil. İki marka ile de derdim yok ama 13 bu şekilde gömülecek bir telefon değil.

S24FE Exynos 2400 değil kırpılmış bir model olan 2400e kullanıyor.
Burada kimsenin Exynos'u gömdüğünü görmedim ancak herkes A15'e düşman.
Kusura bakmayın ama çok koyu Android kullanıcısı olup da 1 kere iPhone kullandıktan sonra Android hiçbir cihaz kullanmayan insanlar gördüm.

2400e ile 2400 arasindaki farki cok az. A15 kotu bir islemci degil ama Exynos 2400e ile karsilastirilamaz. Soylediginizi tersini yapip Android'e gecip bir daha iPhone kullanmayan insanlarda ben gordum. Mesela ben.

Neden böyle bir şey dediniz?
Epey teknik detayları sunuyor. Bu bilgiler yanlış mı hayır değil.

Bu bilgilerin detayını asla ulaşamazsın bu siteden. Üstelik bu siteye göre yorum yapmak çok amatörce bir iş.

Büyük ihtimal diyeceksiniz ki kullanım esnasında çok daha farklı madem öyle biz 60Hz düşündüğünüzden daha akıcı hissettiriyor deyince babanızın malını savunur gibi Android cihazları savunuyorsunuz.

60Hz düşündüğünüzden akıcı değil çünkü. Kullanımda farklı olan şey nedir? Mesela işlemci mesela kamera ama gidip de ekran kağıt üstünde FHD+, 120Hz, dynamic AMOLED 2X ise kullanımda LCD hissi veya 60Hz hissi vermez. Veya 60Hz ise daha akıcı hissettirmez. Saçma bir örnek vermişsiniz. Hz demek yenileme hızı demek. Apple'nin 60hzi ile Samsung'da 60Hz diye bir şey yok. İkisi de 60Hz.

S24FE aldı diyelim 2 sene sonra çok paraya sıkıştı satması lazım hangisini daha iyi paraya satabilir hangisi daha iyi para eder değer kaybı en az olur?

2.el konusunda Apple daha aktif ama şunu da göze alın. 3 sene sonra bu telefonun piayasası şuanın 11'inden bile kötü olacak. Yani illa bu senaryoya hazırlanacaksa bile Samsung alıp üste kalan paraya altın alması daha mantıklı değil mi? Ben hiçbir düzgün uzmanın Apple alın saklayın yatırım olsun altından değerli dediğini duymadım.

Burada sadece sizi hedef alarak konuşmuyorum Hocam yanlış anlamayım genel konuşuyorum.
iPhone 13 dezavantaj sayılabilecek tek şey 60Hz. Bu şekilde gömmeniz doğru değil.

Hayır. iPhone 13 pil, güncelleme desteği, soğutma, USB port, fiyat, çerçeve oranı, çentiği, ekran niti, koruması, performans olarak daha geride.

Exynos 2400e sorunsuza yakın bir işlemci stabilliği çözdüler diyorsunuz. Apple yıllardır stabil performans sunuyor?

Apple isterse 100 yıldır yapsın sonuç olarak S24 FE stabil mi? Evet. Konu bitti o zaman. Hatta S24 FE günümüzde iPhone 13ten daha stabil bir cihaz. Exynos 2400e A15ten daha iyi bir işlemci.

Son düzenleme:
İp 13 bana göre. S serisinden FE alınmaz.
Hocam ben iphone deneyimlemek istiyorum bu yüzden 13 alacağım ama 2 gün önce mediamarkt ve vatan gibi yerlerden baktığımda 32 bin Türk lirasıydı bugün baktım 36 bin tl olmuş. Trendyolda buldum bi tane Teknosa satıcısı apple garantili 32 bin tl sizce alınır mı trendyoldan. İnşallah ayın 23'ünde alacağım

Hocam ben iPhone deneyimlemek istiyorum bu yüzden 13 alacağım ama 2 gün önce MediaMarkt ve vatan gibi yerlerden baktığımda 32 bin Türk lirasıydı bugün baktım 36 bin TL olmuş. Trendyol'da buldum bir tane Teknosa satıcısı Apple garantili 32 bin TL sizce alınır mı? Trendyol'dan. İnşallah ayın 23'ünde alacağım.

Sıkıntı olmaz yapıştır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı