Samsung S24 Plus'da yapılması gereken ayarlar neler?

Enzo Favara

Centipat
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 7500F
Gigabyte B650M S2H
Goodram IRDM 2x16 32GM 6400Mhz
RTX 4070
MLD M500 ULTRA 500 GB SSD
650W PSU
DeepCool LT 520
Meslek
Serbest Meslek Erbabı
Galaxy S24 Plus yaklaşık 10 dakika önce elime ulaştı, cihaz Hepsiburada resmi satıcıdan aldım dün ve az önce elime ulaştı. Kurulumu bitirdim şu anda ne yapmalıyım? Kamera ayarı olsun ekranı 120Hz çektim ekranı Full HD ayarladım fotoğraf ve video olarak kalite ön planda olduğu için nasıl ayarlamalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam hayırlı olsun öncelikle. Dediğiniz cihazı Hespiburada'dan ben de satın almıştım ve 1 Eylül tarihinden 8 eylül tarihine kadar kullandım ve iade etmek zorunda kaldım. Çünkü "mura effect" dediğimiz kronik bir problemi var ve neredeyse her yerde her zaman belli oluyordu ve çok rahatsız ediciydi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoyu izleyerek RVB seviyelerinin ilerlemesini bekleyin ve seviye arttığında ekranda pikselleşme var mı ona dikkat edin. Benim S24 Plus'da 16-16-16 seviyesinden itibaren pikseller çok belirginleşiyordu ve renkler yeşil - mavi tonlarında hafiften geçiş yapıyordu. Videoyu izlerken parlaklık seviyesini fulleyip öyle izleyin. Ayriyeten karanlık bir ortamda rastgele fotoğraf çekip siyah ve gri tonlarına zoomlayın ekranı ve ekranın olabildiğince dibinden bakın ekrana, dediğim pikselleri eğer siz de görüyorsanız iade etmenizi tavsiye ederim çünkü instagram'da dolaşırken de bu durum çok belli oluyor.

Ben kendim iade edip üstüne koyup S25 256GB'lık modele geçtim ve çok şükür bu seride bir problem yok. Kendi iade etme sebebimin resimlerini eke koyuyorum dediğimi daha iyi anlayacaksınız. (Komple yeşil olan ekran gece modu ile çekildi, fotoğrafı çeken telefon S23)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu linkler de sorun yaşayan diğer kullanıcıların yorumları.

Hocam hayırlı olsun öncelikle. Dediğiniz cihazı Hespiburada'dan ben de satın almıştım ve 1 Eylül tarihinden 8 eylül tarihine kadar kullandım ve iade etmek zorunda kaldım. Çünkü "mura effect" dediğimiz kronik bir problemi var ve neredeyse her yerde her zaman belli oluyordu ve çok rahatsız ediciydi.

Bu videoyu izleyerek RVB seviyelerinin ilerlemesini bekleyin ve seviye arttığında ekranda pikselleşme var mı ona dikkat edin. Benim S24 Plus'da 16-16-16 seviyesinden itibaren pikseller çok belirginleşiyordu ve renkler yeşil - mavi tonlarında hafiften geçiş yapıyordu. Videoyu izlerken parlaklık seviyesini fulleyip öyle izleyin. Ayriyeten karanlık bir ortamda rastgele fotoğraf çekip siyah ve gri tonlarına zoomlayın ekranı ve ekranın olabildiğince dibinden bakın ekrana, dediğim pikselleri eğer siz de görüyorsanız iade etmenizi tavsiye ederim çünkü instagram'da dolaşırken de bu durum çok belli oluyor.

Ben kendim iade edip üstüne koyup S25 256GB'lık modele geçtim ve çok şükür bu seride bir problem yok. Kendi iade etme sebebimin resimlerini eke koyuyorum dediğimi daha iyi anlayacaksınız. (Komple yeşil olan ekran gece modu ile çekildi, fotoğrafı çeken telefon S23)

Eke koyduğum resimlerde sol altta bulunan nokta ise ölü piksel bu arada, yeşil olan fotoğrafta kırmızı nokta olarak gözüküyor.

Dosya Ekleri

• 11.jpg
    11.jpg
    39,1 KB · Görüntüleme: 19
  • 66.jpg
    66.jpg
    64,5 KB · Görüntüleme: 16
  • 55.jpg
    55.jpg
    248,6 KB · Görüntüleme: 20
En başta RAM Plus'ı kapatın.

Hocam tam olarak açıkken ve kapalıyken etkileri nedir tam olarak.

Hocam hayırlı olsun öncelikle. Dediğiniz cihazı hespiburada'dan ben de satın almıştım ve 1 Eylül tarihinden 8 Eylül tarihine kadar kullandım ve iade etmek zorunda kaldım. Çünkü "mura effect" dediğimiz kronik bir problemi var ve neredeyse her yerde her zaman belli oluyordu ve çok rahatsız ediciydi.

Bu videoyu izleyerek rvb seviyelerinin ilerlemesini bekleyin ve seviye arttığında ekranda pikselleşme var mı ona dikkat edin. Benim S24 Plus'da 16-16-16 seviyesinden itibaren pikseller çok belirginleşiyordu ve renkler yeşil - mavi tonlarında hafiften geçiş yapıyordu. Videoyu izlerken parlaklık seviyesini fulleyip öyle izleyin. Ayrıyeten karanlık bir ortamda rastgele fotoğraf çekip siyah ve gri tonlarına zoomlayın ekranı ve ekranın olabildiğince dibinden bakın ekrana, dediğim pikselleri eğer siz de görüyorsanız iade etmenizi tavsiye ederim çünkü Instagram'da dolaşırken de bu durum çok belli oluyor.

Ben kendim iade edip üstüne koyup S25 256 GB'lık modele geçtim ve çok şükür bu seride bir problem yok. Kendi iade etme sebebimin resimlerini eke koyuyorum dediğimi daha iyi anlayacaksınız. (komple yeşil olan ekran gece modu ile çekildi, fotoğrafı çeken telefon S23)

Eke koyduğum resimlerde sol altta bulunan nokta ise ölü piksel bu arada, yeşil olan fotoğrafta kırmızı nokta olarak gözüküyor.

Aşağıda ki resimlerde ki gibi renk tonları görürsem iade etmemi mi tavsiye ediyorsunuz hocam bu test gayet basit duruyor eğer ki yoksa iade etmeme gerek yok öyle değil mi?

Aşağıda ki resimlerde ki gibi renk tonları görürsem iade etmemi mi tavsiye ediyorsunuz hocam bu test gayet basit duruyor eğer ki yoksa iade etmeme gerek yok öyle değil mi?
Evet hocam gerek yok. 1 hafta kullanın o zamana kadar görürsünüz zaten mutlaka eğer varsa. Her cihazda olcak diye bir durum yok ben sizi bilgilendirmek istedim. Karanlık ortamlarda daha rahat görüyorsunuz bu durumu ve dediğim kamera testini mutlaka yapın.

Evet hocam gerek yok. 1 hafta kullanın o zamana kadar görürsünüz zaten mutlaka eğer varsa. Her cihazda olacak diye bir durum yok ben sizi bilgilendirmek istedim. Karanlık ortamlarda daha rahat görüyorsunuz bu durumu ve dediğim kamera testini mutlaka yapın.

Testi gece yapacağım o zaman hocam bugün bayağı kurcalamam gerekecek bir de acaba bu durum çok mu rastlanan yoksa nadir rastlanan bir vakamı biliyorsunuz malum ülkemizde bir şeyler almak hiç kolay değil hele ki bu devirde.

Testi gece yapacağım o zaman hocam bugün bayağı kurcalamam gerekecek bir de acaba bu durum çok mu rastlanan yoksa nadir rastlanan bir vakamı biliyorsunuz malum ülkemizde bir şeyler almak hiç kolay değil hele ki bu devirde.
Orta derece diyebilirim hocam yurtdışını da işin içine katarsak. Ayrıca işlemciden bahsedersem eğer güçlü gerçekten fakat ben Mobile legends ve Diablo immortal oynarken, mobile legends akıcı full ayarlar fakat ne yaptıysam diablo da sürekli bir donma takılma sorunu mevcuttu. Stabil değildi yani anlayacağınız, telefonun geliştirici ayarlarına kadar girip kurcalamıştım ve o şekilde performans ayarını iyice yukarı çekince oyun biraz daha akıcıydı ama bu sefer de pil tüketimi artmıştı.

Kesinlikle bir snapdragon stabilizasyonu mevcut değil telefonda.

Ben 1.5 senedir kullanıyorum pil performansından memnun değilim 5 6 saat anca gidiyor şarjı. Bir de %5 olayından dolayı iyice soğdum telefondan.

Orta derece diyebilirim hocam yurt dışını da işin içine katarsak. Ayrıca işlemciden bahsedersem eğer güçlü gerçekten fakat ben Mobile Legends ve Diablo immortal oynarken, Mobile Legends akıcı full ayarlar fakat ne yaptıysam Diablo da sürekli bir donma takılma sorunu mevcuttu. Stabil değildi yani anlayacağınız, telefonun geliştirici ayarlarına kadar girip kurcalamıştım ve o şekilde performans ayarını iyice yukarı çekince oyun biraz daha akıcıydı ama bu sefer de pil tüketimi artmıştı.

Kesinlikle bir Snapdragon stabilizasyonu mevcut değil telefonda.

Hocam Snapdragon modeli vardı bildiğim kadarıyla ama Türkiye'de yoktu S25 almayı düşündüm fakat pek oyun oynamayan birisi olarak 6 bin TL daha verip S25 almak istemedim açıkçası çözünürlük batarya şarj watt değeri olsun daha iyi olduğu için ekstra 6 bin TL vermek mantıklı gelmedi Exynos'un kötü olmadığını biliyorum ama siz oyun oynadığınız için eminim S25 sizi tatmin etmiştir ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Ben 1.5 senedir kullanıyorum pil performansından memnun değilim 5 6 saat anca gidiyor şarjı. Bir de %5 olayından dolayı iyice soğdum telefondan.

Hocam gündelik kullanım ve kamera odaklı aldım eğer 5 6 saat sizin için az ise benim için iyidir vaktimi daha çok bilgisayarda değerlendiriyorum.

Hocam Snapdragon modeli vardı bildiğim kadarıyla ama Türkiye'de yoktu S25 almayı düşündüm fakat pek oyun oynamayan birisi olarak 6 bin TL daha verip S25 almak istemedim açıkçası çözünürlük batarya şarj watt değeri olsun daha iyi olduğu için ekstra 6 bin TL vermek mantıklı gelmedi Exynos'un kötü olmadığını biliyorum ama siz oyun oynadığınız için eminim S25 sizi tatmin etmiştir ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Hocam gündelik kullanım ve kamera odaklı aldım eğer 5 6 saat sizin için az ise benim için iyidir vaktimi daha çok bilgisayarda değerlendiriyorum.

Gündelik kullanımda bu şekilde. Kamerayı fazla kullanacaksınız sizin daha hızlı bitebilir.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250920_155004_Device care.jpg
    Screenshot_20250920_155004_Device care.jpg
    46,1 KB · Görüntüleme: 14

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı