Samsung S7 Wipe Partition ile hızlanır mı?

Son Ispartalı

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Telefonu kapatın. Ses Açma + Güç Tuşu + Home Tuşu kombinasyonunu uygulayın. Aynı anda basın ve recovery ekranı gelene kadar basılı tutun.
Recovery seçeneklerinden "wipe data/factory reset" ve "wipe cache partition" seçeneklerini uygulayın sırasıyla.
Menüde yönlendirmeyi ses tuşları ile yapacaksınız, seçim için de güç tuşunu kullanacaksınız.
Hocam bende de S7 model telefon var, bu aralar performansının biraz düştüğünü düşünüyorum. Sizce bu adımları kullanarak reset atsam telefona telefonda bir nebze olsun performans artışı olur mu acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Olur tabii ki. Sürüm güncellemeleri sonrasında da yapılmasını öneriyorum
Yedek almayı unutmayın (y)

Belirttiğim gibi, sürüm güncellemelerinde öneriyorum. Güvenlik güncellemelerinde gerek yok.

Smart Switch ile verilerini yedekle, daha sonra ise format at, hard reset ve ya ayarlardan format atabilirsin, aynı şeyler zaten. Kasma, donma sorunları ortadan kalkacaktır. Güvenlik güncelleştirmeleri genel olarak güvenlik temelli çıkan yamalardır, bu yüzden telefon da genel bir değişim yaratmıyor, sürüm değişimleri çok daha kapsamlı yamalardır zaten. Güvenlik yamalarında da sistemin kararlı çalışması için bazı optimizasyon yapılır tabii ama genel olarak sürüm güncellemeleri gibi kapsamlı değiller. Güvenli güncelleştirmelerinden sonra format atmaya gerek yok. Sürüm güncellemesi yaparken bile de her zaman yine format atılması gerekiyor diye bir durumda yok. Eğer kasma, donma, kendi kendine boşta şarj azalması gibi durumlar oluyorsa güncellemeden sonra o zaman format atmak gereklidir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı