Samsung SM-G7105 Android sürüm güncellenmiyor

Hocam oynamak istediğim bazı oyunlar var. Ve güncellemek istediğim uygulamalar. Mesela YouTube'yi siteden açmak zorunda kalıyorum. Uygulama güncellenmediği için. Root ile sürüm yükseltebilirsem olur. Performans da olur. Nasıl yapabilirim? Tecrübem yok.

Root ile maalesef Android sürümü arttıramazsınız. Ne gibi uygulamalar oyunlar oynamak istiyorsunuz ona göre yardımcı olayım.
Hocam oynamak istediğim bazı oyunlar var. Ve güncellemek istediğim uygulamalar. Mesela YouTube'yi siteden açmak zorunda kalıyorum. Uygulama güncellenmediği için. Root ile sürüm yükseltebilirsem olur. Performans da olur. Nasıl yapabilirim? Tecrübem yok.

Telefonu garanti dışı falan bırakıyor diyorlar. Ama telefon zaten çok eski. Benim için problem olmaz. Yapmak isterim.

Evet öyle telefonunuz eski olduğu için sorun olmaz ama düşük te olsa başarısız olma ihtimali var bilmeniz gerekli.

Merhaba arkadaşlar. Benim elimde Samsung SM-G7105 gibi bir modelde telefon var. Bu telefon eski bir telefon. Ancak Android sürümü 4.3'te kalmış durumda. Biliyorsunuz günümüzde Android sürümleri çok ilerledi. Haliyle ben de doğru düzgün uygulama kuramıyorum, oyun indiremiyorum, güncelleme yapamıyorum. Ayarlar kısmından güncellemeleri denetledim. Ancak en yeni güncelleme yüklenmiş zaten diyor. Yardımcı olur musunuz?
Samsung güncelleme desteğini erken kesmekle bilinmekte. O telefona desteği keseli bayağı olmuştur. 😀

Baktım fakat andorid sürüm ROM'u yok orijinal stock ROM'u var.
ROM konusunda XDA Developers'a bakmak gerek.

Model numarasını yazınca bu çıkıyor:

Root ile maalesef Android sürümü arttıramazsınız. Ne gibi uygulamalar oyunlar oynamak istiyorsunuz ona göre yardımcı olayım.
Hocam osm pes 21 gibi oyunlar. Oyunları indiremiyorum ki performans yükselteyim.
Samsung güncelleme desteğini erken kesmekle bilinmekte. O telefona desteği keseli bayağı olmuştur. 😀

ROM konusunda XDA Developers'a bakmak gerek.

Model numarasını yazınca bu çıkıyor:

Evet hocam telefon bu zaten. Lineageos'dan ROM ile yükseltilemez mi şuan sürüm ?

Hocam osm PES 21 gibi oyunlar. Oyunları indiremiyorum ki performans yükselteyim.

Hocam PUBG pes tarzı oyunlar cidden zor 1.5 GB RAM ile onun içinde Android sürüm yükseltmeniz gerekli.

Hocam osm pes 21 gibi oyunlar. Oyunları indiremiyorum ki performans yükselteyim.

Evet hocam telefon bu zaten. Lineageos'dan ROM ile yükseltilemez mi şuan sürüm ?
Yükseltilebilir ama riskli, Bu telefonun birden fazla varyantı olduğu için bu ROM sizin telefona uyumlu mu emin değilim.

Edit: Uyumluymuş diğer varyantının model numarası farklı.

YouTube'da ayrıca nasıl root atılır diye videolar bulunmakta.
Hocam osm score Hero gibi oyunlar olsa da olur. Osm özellikle istiyorum. Tablet gidince kariyere giremez oldum. O olsa da olur tek.

Score Hero da sıkıntı yaşayacağınızı sanmam osm belki biraz telefonu zorlar PUBG gelince andorid sürümünüz en az 5.1.1 olması gerekli ve RAM 2 GB olması lazım Config falan kurtarırsınız desek ban ihtimali var.

Yükseltilebilir ama riskli, Bu telefonun birden fazla varyantı olduğu için bu ROM sizin telefona uyumlu mu emin değilim.

Edit: Uyumluymuş diğer varyantının model numarası farklı.
Yani hocam yükseltilebilir mi ?
YouTube'da ayrıca nasıl root atılır diye videolar bulunmakta.

Score Hero da sıkıntı yaşayacağınızı sanmam osm belki biraz telefonu zorlar PUBG gelince andorid sürümünüz en az 5.1.1 olması gerekli ve RAM 2 GB olması lazım Config falan kurtarırsınız desek ban ihtimali var.
Hocam zaten pubg oynamıyorum. Osm kısa süreli girip çıkılan oyun genelde. Score hero da can sıkıntısı ara sıra. Can hocamın dediklerine ne diyorsunuz ?

Yani hocam yükseltilebilir mi ?

Hocam zaten pubg oynamıyorum. Osm kısa süreli girip çıkılan oyun genelde. Score hero da can sıkıntısı ara sıra. Can hocamın dediklerine ne diyorsunuz ?
Teknik olarak evet ama dediğim gibi riskli ve sizin seçiminize kalmış.

Not: Bu arada Android 7 güzel miktarda RAM/CPU yiyebilir haberiniz ola.

Not 2: Bu ROM topluluk tarafından geliştirilmiş ve bazı fonksiyonlar çalışmayabiliyor.

Teknik olarak evet ama dediğim gibi riskli ve sizin seçiminize kalmış.
Hocam riskli dediğiniz nasıl ? Telefonun zaten ekranı çıkık. Yani bildiğimiz iç plandaki ekranı görüyorum. Garantisi zaten imkansız. Kullanım dışı olma olasılığı varsa da denemek isterim. Nasıl yapacağımı anlatabilir misiniz ?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı