Samsung TV hasarlı geldi

LuciFeriaNx

Hectopat
3 Nisan 2022 tarihinde Amazon'dan (satıcı Amazon) Samsung 50AU9000 serisi TV sipariş verdim ve ertesi gün tarafıma teslim edildi. Bugün ise ürünün kutu açılımı ve kurulumu için Samsung yetkili servisinden görevliler geldi. TV panelinin sol üst köşesinde kırık vardı ve bu kırık yüzünden TV'nin sol kısmı ve üst kısmı gözükmüyor. Kutusunun üstünde orta kısmında ise ufak bir hasar vardı. (fotoğrafları çekildi) nitekim servisten gelen arkadaşlar tutanak tuttular ve tutanakta "cihazın ilk kurulumu esnasında kolide hasar olmasına rağmen cihazdaki hasar ile örtüşmemektedir. Cihazın sol üst köşesinde kırık mevcut. Tüketici onarım kabul etmiyor değişim talep ediyor. Değişim için merkeze soru oluşturulacak" yazmaktadır.

Bir tüketici olarak haklarımı biliyorum. Yenisiyle değiştirilmesi gerektiği vs borçlar kanunundan kaynaklı ayıplı ürün karşısında seçimlik haklarımdan haberdarım ancak merak ettiğim şey Samsung bu tarz durumlarda nasıl pozisyon alıyor? Tüketicinin yanında yer alıyor mu? Ürünü yenisiyle değiştiriyor mu? Değiştiriyorsa ne kadar sürüyor? Servis elemanı 3 günde sürüyor 2 haftada sürüyor dedi. Bu durum beni muallakta bıraktır. Amazon'dan 30 gün içinde iade de edebilirim direkt olarak.

Daha önce başına gelen forumdaşlar deneyimlerini paylaşabilirler mi acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Amazon da pek sıkıntı yaşanılmaz bence. Zaten servis gelmiş tutanağı falan tutmuş hoca. Bizde hep böyle ürünleri internetten hiç almayız. Yolda birşey falan olur diye.

Amazon açısından sorun yaşamam evet ancak ürünü yenisiyle değiştirecek olan şu an için Samsung firması. Bu sebeple içimde bir şüphe var.​

Technopat Haberler

Geri
Yukarı