Rehber Recovery Samsung TWRP kurulumu

Merhaba, bugün sizlere Samsung cihazlarına "TWRP" yükleyemeyi öğreteceyim.

Adım 1 - İlk olarak tarayıcımıza "cihaz modeli TWRP" yazıyoruz.
Telefon modelini nasıl öğrenebilirim?

Android cihazlarda telefon modeli öğrenme için çok basit bir yöntem vardır. Ayarlar menüsüne girdikten sonra genellikle en alt kısımda yer alan cihaz hakkında kısmına tıklayın. Burada "model numarası" kısmındaki yerdir.

Adım 2 - Karşınıza bir sürü site çıkacaktır. Bunlardan 2 tanesini kullanmanızı öneririm. 1. önerim "TWRP Resmi Web Sitesi" 2. önerim "XDA Forumu"dur.

Adım 3 - TWRP sitesine girdiğiniz zaman "devices" yazan yerin altında bir arama yeri vardır. Oraya cihazınızın ismini yazın ve cihazınıza tıklayın. (Cihazınız yer almıyor ise adım 4'e geçiniz.) çıkan sayfada "download links" yazan yerin altından bir tane sunucu seçin. Sunucuyu seçince karşınıza sürümler çıkacaktır. Sonu ".tar" ile biten sürümlerden en üsttekini tıklayıp indirin.

Adım 4 - (Not: Eğer adım 3'ü yapabildiyseniz adım 4'ü yapmanıza gerek yoktur.) ilk olarak tarayıcımıza "cihaz modeli TWRP" yazıyoruz. Karşımıza XDA adında bir forum çıkacaktır. Siteye giriyoruz. Aşağıya doğru kaydırın "TWRP" adı ile başlayan bir link göreceksiniz. Ona tıklayınca "Android file host" adında bir site karşımıza çıkacaktır.
"Click here to start" butonuna basıyoruz. Bir süre bekledikten sonra "primary download" butonuna basıyoruz.

Adım 5 - Odin adında bir programa ihtiyacımız olacak. Bu linke basıp Odin yazılımının sitesine gidin. Aşağıya doğru kaydırın. Ve karşınıza sürümler çıkacaktır. Sürümlerden en güncelini seçin. Ve programı indirin. ".ZIP" ile biten dosyayı açın ve ZIP'in içindeki ".exe" programını çalıştırın. Açınca uyarı verecektir. Enter tuşuna basalım ve devam edelim.

Adım 6 - Cihazınızda "download mode"u açmalısınız. İlk önce cihazını kapatın. Download modeun açılışı cihazdan cihaza değişir. İnternete örneğin "Samsung Galaxy M21 download mode açma" deyiniz ve talimatları uygulayınız. Gelen ekranda ses açma tuşuna basın ve bekleyin.

Adım 7 - Bilgisayarınıza USB sürücüsünü yükleyin. Şimdi şarj aletinizin USB kısmını çıkarın ve bilgisayarınıza bağlayın.

Adım 8 - Şimdi Odin'e geri dönelim. Odin ekranından "ap" yazan yere tıklayın ve karşınıza çıkan pencereden indirdiğiniz "TWRP" dosyasını seçin. Artık her şey için hazırız. Start butonuna basın. Yüklenince, cihazınız yeniden başlatılacaktır. Açılırken "güç tuşu ve ses açma tuşuna" basarsanız TWRP başarılı bir şekilde açılacaktır.

Eğer konuda bir hata varsa veya konu hakkında düşünceleriniz varsa iletmeyi unutmayınız. İyi günler!
 
Yorumsuz...
Bari görsel falan ekleseydiniz. Tam benim rehberine benzerdi.
 
Hocam tek bir telefondan bahsetmişsiniz. Genel telefonlardan bahsetseydiniz daha yardımcı olurdu. Biraz daha açarsam, tek bir telefonda download mode açmayı anlatmışsınız(Belki bir kaç telefondur ama genel olan diğeri).
 

Yeni konular

Geri
Yukarı