Samsung Ultrabook NP530U4E Donma Sorunu

sauths

Megapat
Makaleler
1
Arkadaşlar bende Samsung NP530U4E-S01TR model laptop var. Son günlerde donma problemi yaşıyorum. Format attım gene düzelmedi. Isınınca olduğunu tahmin ediyorum. İşlemci %100 olunca kalıyor genelde. Kasmıyor bildiğin donuyor sadece fan çalışıyor. Reset atmadan da düzelmiyor. Sorun ne olabilir sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
HWmonitor veya Aida64 ile sıcaklık ölçümleri al boşta ve yük altındayken. Sonuçların her ikisinin de yanında görev yöneticisi performans sekmesi olsun.
Açılmıyor ki hoşgeldiniz ekranında kalıyor. Tekrar format attım bu kez internete bağlamadım donmadı. Sonra bağladım birkaç dk sonra dondu.Muhtemelen driver uyuşmazlığı var. Çift ekran kartı var intel ve amd. Amd yapıyor gibime geliyor.

Sorunun kaynağını buldum. Çift ekran kartlı benim bilgisayar. İntel ve Amd Radeon Hd 8750m. Amd sürücüsünü yüklerken donuyor. İnternete bağlayınca sürücü yüklü olmadığı için hemen kendi yüklemeye çalışıyor ve hop donuyor. İnternete bağlamadan kendim manuel yapayım dedim, en son sürüm driver kurmaya çalıştım sonuç gene aynı. Eski sürüm kurmaya çalıştım 17 ve 15 sürümlerini onlar da ekran kartını görmedi kurulamadı.Şuan son durum böyle. Bu denemelerimin hepsi için her seferinde ya sıfırdan format attım ya da sistem geri yükleme yaptım. Baya bi vaktimi aldı çözemedim.
Samsung Easy Software Manager ile üreticinin verdiği ekran kartı sürücüsünü indirdim, tabi bunu yapmadan önce format atıp internete bağlamadım. Şuan donma yok ama ekran kartı sürücü sürümü çok eski. Yeni sürümü bunun üstüne yüklemedim, yüklersem donar mı bilmiyorum.
Sorunun kaynağını buldum. Çift ekran kartlı benim bilgisayar. İntel ve Amd Radeon Hd 8750m. Amd sürücüsünü yüklerken donuyor. İnternete bağlayınca sürücü yüklü olmadığı için hemen kendi yüklemeye çalışıyor ve hop donuyor. İnternete bağlamadan kendim manuel yapayım dedim, en son sürüm driver kurmaya çalıştım sonuç gene aynı. Eski sürüm kurmaya çalıştım 17 ve 15 sürümlerini onlar da ekran kartını görmedi kurulamadı.Şuan son durum böyle. Bu denemelerimin hepsi için her seferinde ya sıfırdan format attım ya da sistem geri yükleme yaptım. Baya bi vaktimi aldı çözemedim.
Güncelleme: Samsung Easy Software Manager ile üreticinin verdiği ekran kartı sürücüsünü indirdim, tabi bunu yapmadan önce format atıp internete bağlamadım. Şuan donma yok ama ekran kartı sürücü sürümü çok eski. Yeni sürümü bunun üstüne yüklemedim, yüklersem donar mı bilmiyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı