Samsung Watch 5 alınır mı?

Samsung dostu iPhone düşmanıyım. Samsung Watch 4'ün şarjı daha çok gidiyor. Watch 5 inki çok az. Samsung saatinden ne kadar güçlü işlemler yapıyorsun acaba? Huawei Watch GT3 de yapamadığın ne var.

Galaxy Watch 4 serisi kullanıyorum dediğim gibi, ister YouTube ister Technopat'ta girebiliyorum, Galaxy Buds bağlayıp müzik dinleyebiliyorum telefona bağlı kalmama gerek yok ister Spotify ister Deezer'dan müzik indirebilir veya telefondan saate MP3 hatta WAV formatında bile müzik atabilirim, kulaklığı bile kontrol edebiliyorum, kameranın tam ön izlemesini canlı olarak görebiliyorum fotoğraf veya video fark etmez, sadece el hareketleri ile tüm saati kontrol edebiliyorum, eli sıkmak, sallamak, jiroskop ile fare imleci bile kontrol ediliyor.
WhatsApp, Gmail, çoğu maps uygulamasını Google Play Store'den indirebiliyorsunuz, hatta oyun bile indirebiliyorsunuz, deneyip temple run oynamıştım jiroskopla çalışıyordu, Samsung galeri ile senkronizasyon yapıp fotoğraf ve videolarınızı saat üzerinde görebiliyorsunuz. Evet bu özellikler belki çok gerekli değil ancak GT 3 ile batarya kıyaslamasının bu nedenden ötürü mantıklı olmadığını düşünüyorum, GT 3'ün Galaxy Fit'lerden çok bir farkı yokta o yüzden.

Son düzenleme:
Galaxy Watch 4 serisi kullanıyorum dediğim gibi, ister YouTube ister Technopat'ta girebiliyorum, Galaxy Buds bağlayıp müzik dinleyebiliyorum telefona bağlı kalmama gerek yok ister Spotify ister Deezer'dan müzik indirebilir veya telefondan saate MP3 hatta WAV formatında bile müzik atabilirim, kulaklığı bile kontrol edebiliyorum, kameranın tam ön izlemesini canlı olarak görebiliyorum fotoğraf veya video fark etmez, sadece el hareketleri ile tüm saati kontrol edebiliyorum, eli sıkmak, sallamak, jiroskop ile fare imleci bile kontrol ediliyor.
WhatsApp, Gmail, çoğu maps uygulamasını Google Play Store'den indirebiliyorsunuz, hatta oyun bile indirebiliyorsunuz, deneyip temple run oynamıştım jiroskopla çalışıyordu, Samsung galeri ile senkronizasyon yapıp fotoğraf ve videolarınızı saat üzerinde görebiliyorsunuz. Evet bu özellikler belki çok gerekli değil ancak GT 3 ile batarya kıyaslamasının bu nedenden ötürü mantıklı olmadığını düşünüyorum, GT 3'ün Galaxy Fit'lerden çok bir farkı yokta o yüzden.

GT3 ile de müzik dinleyebilirsiniz. Telefonun kamerasını saatten izlemekten gereksiz bir şey yok. Senin saatin 1 gün gidiyor ama benimki 5, 6 saat. Gereksiz özellikler için sürekli saat şarj edeceğime huaweiyi 1 hafta kullanırım.

Peki dediğinizi unutmayacağım biraz daha araştırıp uygun fiyat bulamazsam belirttiğiniz saati almaya çalışırım. NFC özelliği olmasını istiyordum ama POS ödeme S Wallet ile oluyormuş o da Samsung'ta olduğu için yattı.

Watch GT3'te, Watch 6'da lullanmış biri olarak Eğer sadece isminde akıllı kelimesi bulunan hiçbir özelliği olmayan tek iyi yanı uzun süre şarjının bitmemesi olan bir saat istiyorsan Huawei, Eğer bir telefon hissi verecek gerçek bir akıllı saat ama ekran süresi daha az olan bir saat istiyorsan Samsung al.
Huawei'den Samsunga geçtim Akıllı saat olarak çok ciddi bir fark hissettim. Huawei ekranlı dijital saat gibi his veriyor artık.

GT3 ile de müzik dinleyebilirsiniz. Telefonun kamerasını saatten izlemekten gereksiz bir şey yok. Senin saatin 1 gün gidiyor ama benimki 5, 6 saat. Gereksiz özellikler için sürekli saat şarj edeceğime Huawei'yi 1 hafta kullanırım.

O gereksiz bu gereksiz sadece saati göreceksem gider kendime klasik saat alırım 1 yıl gider bataryası o zaman.
Telefonun kamerasını izlemek nasıl gereksiz olabilir anlamıyorum eğer kamerayı sürekli uzak bir yere yerleştirip video çekiyorsanız referans monitör yerine saatten izlemek büyük avantaj.
Gereksiz dediğiniz özelliklere bir kere ihtiyacınız düştüğü zaman anlıyorsunuz ne kadar avantajmış değilmiş. :)

Samsung dostu iPhone düşmanıyım. Samsung Watch 4'ün şarjı daha çok gidiyor. Watch 5 inki çok az. Samsung saatinden ne kadar güçlü işlemler yapıyorsun acaba? Huawei Watch GT3 de yapamadığın ne var.

PUBG falan mı oynuyorsun saatle.

Daha iyi çalışan hepsi Google tam destekli müzik programları, Play Store zaman öldürmelik oyunlar, Google maps, Android tabanlı arayüz, çok daha özelleştirilebilecek bir saat, daha iyi ekran, daha rahat animasyonlar, daha nitelikli uygulama, daha hızlı bağlanma, galeri, wifi, nfc banka destekli, pos makinesi destekli,16 GB depolama, mail, WhatsApp, ses kaydedici, mesajları cevaplama, tarayıcı kullanma, kamera kontrol, video izleme, SS falan alma, gerekirse APK yükleyebilme. Daha saymadığım zibilyon tane Samsung klasiği özellikler ve kişiselleştirmeler.
Huawei müzik yüklemek için bile Spotify falanı geçtim kendi yükleyicisi bile yok. Şarkıyı MP3 indirip uygulamasından aktarman gerekiyor. Hiçbir özellik ve arayüz animasyonu koymazsan normal o şarj süresi.

Daha iyi çalışan hepsi Google tam destekli müzik programları, Play Store zaman öldürmelik oyunlar, Google maps, Android tabanlı arayüz, çok daha özelleştirilebilecek bir saat, daha iyi ekran, daha rahat animasyonlar, daha nitelikli uygulama, daha hızlı bağlanma, galeri, 16 GB depolama, mail, WhatsApp, ses kaydedici, mesajları cevaplama, tarayıcı kullanma, kamera kontrol, video izleme, SS falan alma, gerekirse APK yükleyebilme. Daha saymadığım zibilyon tane Samsung klasiği özellikler ve kişiselleştirmeler.
Huawei müzik yüklemek için bile Spotify falanı geçtim kendi yükleyicisi bile yok. Şarkıyı MP3 indirip uygulamasından aktarman gerekiyor. Hiçbir özellik ve arayüz animasyonu koymazsan normal o şarj süresi.

Ekstra olarak şöyle bir bilgi vereyim, Wear OS olan bir saat ancak One UI destekliyor, yakın zamanda One UI 6 ile çok daha iyi bir arayüz gelecek ayrıyeten Wear OS 5 desteğide gelecek, Watch 4 ve üstüne, en son çıkan Galaxy Watch için direk yüklü geliyor One UI 6.
Şahsen 1 hafta gidecek bir saate 5-6 bin vermem ya gider bileklik alırım, zaten neredeyse aynı işi görüyor ya da gider sağlam bir klasik saat alırım ki zaten classic model almamın tek sebebi budur daha güzel duruyor, bezelsiz modeller daha sportif duruyor çok hoşuma gitmiyor, saati zaten Note/S10 ve üstü Note/S/Z serisi telefonlar ile şarj edebiliyorsunuz powershare ile, 2-3 saate şarj tamamen doluyor adaptörü ile, her gece telefonunuzu takıyorsanız saati de zahmet olmaz takarsınız herhalde, çok sık kullanmıyorsanız 2 gün dayanıyor, yine iyi telefon bile o kadar dayanmıyor.

Watch GT3'te, Watch 6'da lullanmış biri olarak eğer sadece isminde akıllı kelimesi bulunan hiçbir özelliği olmayan tek iyi yanı uzun süre şarjının bitmemesi olan bir saat istiyorsan Huawei, eğer bir telefon hissi verecek gerçek bir akıllı saat ama ekran süresi daha az olan bir saat istiyorsan Samsung al.
Huawei'den samsunga geçtim akıllı saat olarak çok ciddi bir fark hissettim. Huawei ekranlı dijital saat gibi his veriyor artık.

Tamam. Samsung'daki dehşet özellikleri kullanın. Sizin şarj 1 gün gidiyor herhalde. Benimki bozuk o zaman. Ya da 5 saat ideal diyorsun?

Ekstra olarak şöyle bir bilgi vereyim, Wear OS olan bir saat ancak One UI destekliyor, yakın zamanda One UI 6 ile çok daha iyi bir arayüz gelecek ayrıyeten Wear OS 5 desteğide gelecek, Watch 4 ve üstüne, en son çıkan Galaxy Watch için direk yüklü geliyor One UI 6.
Şahsen 1 hafta gidecek bir saate 5-6 bin vermem ya gider bileklik alırım, zaten neredeyse aynı işi görüyor ya da gider sağlam bir klasik saat alırım ki zaten classic model almamın tek sebebi budur daha güzel duruyor, bezelsiz modeller daha sportif duruyor çok hoşuma gitmiyor, saati zaten Note/S10 ve üstü Note/S/Z serisi telefonlar ile şarj edebiliyorsunuz powershare ile, 2-3 saate şarj tamamen doluyor adaptörü ile, her gece telefonunuzu takıyorsanız saati de zahmet olmaz takarsınız herhalde, çok sık kullanmıyorsanız 2 gün dayanıyor, yine iyi telefon bile o kadar dayanmıyor.

Kesinlikle katılıyorum. Dediğin gibi eğer zaten saatte o kadar özelliği napacaksın diyen biri akıllı saat değil klasik saat alabilir. Ben zamanında yeni çıkmıştı, daha şıktı ve Samsung'un rakibi olan saatinin ekranı çok küçüktü diye GT2 almıştım. Babam sadece saate bakmak ve gelen aramaları görmek için bendeki saati beğenip bir zaman sonra GT3 almıştı. İkisini de kullandım ve 2 ay önce Watch 6 alınca bendeki GT serisi Huawei saatlerin bildiğin ekranlı klasik saat olduğunu anladım. Huawei saatler ile klasikler arasındaki tek fark aramaları görme ve sağlık bilgilerini görme(kalp atışı, stress, adım sayısı vb)

Tamam. Samsung'daki dehşet özellikleri kullanın. Sizin şarj 1 gün gidiyor herhalde. Benimki bozuk o zaman. Ya da 5 saat ideal diyorsun?

Hocam o kadar özellik istemiyordun neden klasik saat almadın? Ya da bir Casio alabilirdin, daha sağlam ve Huawei kadar özellikli. Cidden meraktan soruyorum bu özellikleri kullanmayacaksan akıllı saat saçma değil mi? Benim saat ile seninkini karşılaştırmam farklı modeller ama diyebileceğim tek şey bir klasik saate geçmen olur. O kadar özellikli, animasyonlu, özelleştirmeli saati 1 hafta ekran süresi beklentisiyle almaman gerekirdi. 1,5 2gün ideal. Zaten bu çapta sistem kullanan saatler arasında ekran süresi olarak Samsung en iyilerden.

Daha iyi çalışan hepsi Google tam destekli müzik programları, Play Store zaman öldürmelik oyunlar, Google maps, Android tabanlı arayüz, çok daha özelleştirilebilecek bir saat, daha iyi ekran, daha rahat animasyonlar, daha nitelikli uygulama, daha hızlı bağlanma, galeri, Wi-Fi, NFC banka destekli, POS makinesi destekli, 16 GB depolama, mail, WhatsApp, ses kaydedici, mesajları cevaplama, tarayıcı kullanma, kamera kontrol, video izleme, SS falan alma, gerekirse APK yükleyebilme. Daha saymadığım zibilyon tane Samsung klasiği özellikler ve kişiselleştirmeler.

Genelde bu sayılan özelliklerin hiçbiri kullanılmıyor. Yok müzik dinlemekmiş, kamerayı uzaktan kontrol etmekmiş. Etrafımda kullanan kimse görmedim. Telefon diye bir icat var. Sürekli cebimizde taşıyoruz. Akıllı saatler sağlık takibi, adım sayısı, spor yaparken falan takılıyor yani. Ayrıca Samsung saatimden müzik dinlesem şarjı üç saatte biter herhalde. Gece uçak modundayken bile sabaha kadar %20 şarj gidiyor. Kolumda takılı değilken.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı