Sanal bilgisayara indirilen virüs ana bilgisayara bulaşır mı?

baver7272

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, Microsoft Azure(VDS) ile sanal makine oluşturacağım. Buraya deneme amaçlı bir “malware” içeren kötü yazılımlı dosya indirdim diyelim. Ana bilgisayarıma bulaşır mı?
Bulaşırsa şayet, bulaşmaması için ne önlemler alabilirim?
Teşekkürler.

Son düzenleme:
Merhaba, Microsoft Azure(VDS) ile sanal makine oluşturacağım. Buraya deneme amaçlı bir “malware” içeren kötü yazılımlı dosya indirsem diyelim. Ana bilgisayarıma bulaşır mı?
Bulaşırsa şayet, bulaşmaması için ne önlemler alabilirim?
Teşekkürler.

Hocam sanal bilgisayarla normal bilgisayarın dosya aktarımını kapatan ayar vardı onu kapattığınızda virüs ana bilgisayara geçmez.

Şöyle diyeyim internette bazen işte bilgisayarıma 100 tane virüs indirdim gibi videolar görüyordum insan oğlu meraklıdır tıklayıp baktığımda çoğu sanal makineye yüklüyordu VirtualBox gibi. Sanmıyorum kapacağını ha ama trojan gibi şeyler yüklerseniz şifrelerinizin ele geçirilmesi biraz olası gibi geliyor.

Wannacry petya türü zararlıların bulaşması olası VDS yerine VirtualBox'da dosya paylaşımını kapatıp yapın.

Virüsün ağ’a sızma gibi bir durumu var ise ne yapabilirim? Sanal makinem, ile ana bilgisayarım aynı ağ’ı paylaşmakta.

Dosya paylaşımını kapatırsanız %98 ihtimalle çoğu virüs bulaşmayacaktır.
Virüsün ağ’a sızma gibi bir durumu var ise ne yapabilirim? Sanal makinem, ile ana bilgisayarım aynı ağ’ı paylaşmakta.

Zaten bilerek virüs indiriyorsanız kullandığınız Yerel Ağ'a bağlanmak gibi bir hata yapmayın.

Virüsün ağ'a sızma gibi bir durumu var ise ne yapabilirim? Sanal makinem, ile ana bilgisayarım aynı ağ'ı paylaşmakta.

Virüsün ağ'a sızma gibi bir durumu var ise ne yapabilirim? Sanal makinem, ile ana bilgisayarım aynı ağ'ı paylaşmakta.

Ağ paylaşımını kapatmak, ben wannacry falan kurmadığım için kapamıyorum MEMZ falan kurdum yine bir sorun olmadı ağ açık olduğu halde.

Diyelim ki, sanal makineme, telefonumdan internet bağlantısı veriyorum. Virüsün, telefon internetine bulaşması durumu var mı?

Örneğin; hücresel internet ya da mobil veri.

Veri sızıntısı olur faturana ücret bile gelebilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı