Sanal disk oluşturma PC'ye zarar verir mi?

Gülhane Gazozu

Hectopat
Dostlarım, ben de 120GB SSD var şu anda HDD almak istemiyorum. Onun yerine sanal disk oluşturdum 2 TB civarında bir zararı olur mu? Cevaplarsanız sevinirim.

Sistemim: RTX 2060S.
R5 3600.
16 GB RAM.
700W PSU.
B450 GAMING Plus OC anakart.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostlarım, ben de 120GB SSD var şu anda HDD almak istemiyorum. Onun yerine sanal disk oluşturdum 2 TB civarında bir zararı olur mu? Cevaplarsanız sevinirim.
Sanal depolama oluşturdunuz ama bu depolamanın içeriğinin de fiziksel bir birimde depolanması gerek yani 2 TB sadece görüntüden ibaret.

"Sanal disk zarar verir mi? | Technopat Sosyal" Sanal disk zarar verir mi?
SSD varsa default ayarlarda bırak windows kendi ayarlasın. RAM yetersiz kalıyor diyorsan sanal diski yükseltebilirsin.
Sıkıntı olacağını sanmıyorum ama çok çok fazla 2 Tb. 256-4096 yapmanızı öneririm. Çok bir faydası yok fakat arkaplan uygulamalarında etkili. Boşta ram kullanımı düşer.
Sanal depolama oluşturdunuz ama bu depolamanın içeriğinin de fiziksel bir birimde depolanması gerek yani 2 TB sadece görüntüden ibaret.
Ya ben yanlış anladım ya da siz.

Ya ben yanlış anladım ya da siz.
Dostum ben disk bölümünden sanal bellek oluşturdum ve bu sanal belleği sorunsuz bir şekilde kullanabilir miyim yoksa arkadaşın dediği gibi görüntüden mi ibaret yani ssd ye mi gidiyor yine dosyalar.
Evet, fark etmişsinizdir size sanal disk dosyasının oluşturulacağı yeri soruyor.
O zaman bu ne işe yarayacak

Sanal disk oluşturdunuz ve 2TB boyutunda, mesela 120GB SSD var ve sanal makine 2TB. Eğer sanal makine 120 GB kullanımı geçerse sıkıntı olacağını düşünüyorum, yani ben sadece düşüncelerimi anlattım, yanlış anlattıysam özür diliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı