Sanal macOS kurulumu ile Normal Kurulum Arasındaki Fark

Birinde sistemi kısıtlı olarak kullanabilirken diğerinde daha etkili ve verimli bir biçimde kullanabilirsiniz. Ayrıca sanal kurduğunuzda sistemde aynı anda iki işletim sistemi çalışabilir diyebiliriz. Bununla birlikte tüm özelliklerden yararlanamayabiliyorsunuz sanal işletim sisteminde.

İkisini de deneyimlemiş biri olarak sanal olarak kurduğumda ne kadar ram ve cpu verirsem vereyim verimsizdi, örneğin bir pencere açılırken izleri fark edebiliyordum. Kurulum yaptığımda ise çok daha hızlı normal windows kullanımımdan bir farkı yok şuanda.

Sanal bilgisayar normal sistem üzerinden paylaştırılan donanımların taklidi bir şekilde çalışmasını sağlıyor. Yani bu nasıl oluyor ? İşlemci ve Bellek gücünün bölünmesiyle oluşturulan bu sanal donanım her iki sistem içinde doğal olarak bir performans düşüşüne neden oluyor. Fakat sıfırdan önboot kurulumlar donanımın gayet normal bir şekilde ve herhangi bir yazılımsal kısıtlama olmadan çalışmasını sağlıyor durum böyle oluncada sistem kendini rahat bir şekilde yürütebiliyor.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı