Sanayide çalışıp para kazanılır mı?

Bence liseyi açıktan bitirebilirsin, bunda utanılacak ya da kötü hissedilecek bir durum yok. Şu Türkiye şartlarında, isteyen istediği kadar eleştirsin, okumak aslında kafasını kullanan biri için çok da gerekli değil. Kullanmayan biri ise okusa da bir şey değişmiyor. Vakit kaybetmek yerine erken yaşta işe girip kendini geliştirerek ilerlemen bence mantıksız değil. Ancak her şeyden vazgeçmeden önce sanayi diye tabir ettiğin yerde mantıklı bir işe girip deneyim kazan, yapabileceğine inandığın zaman kesin adımını at. Ani kararla yada akranlarına okuluna sinirlenerek bir adım atılmaz.

15 20 yıl sonra sanayi diye bir şey kalmayacağına emin olabilirsin dostum, piyasadaki bütün araç markaları neredeyse elektrikliye döndü ve elektrikli araçlar içten yanmalı motorlu araçların 10'da 1I kadar sorun çıkartmıyor motorlar ve piller var sadece ve Tesla pillere şu an bile ömür boyu garanti veriyor.
Ayrıca işini yaparken kendinden birşeyler katan ve kendine özgü bir stili olan bir insanın işi 2500 yılı olsa bile batmaz. Yapay zeka, robot lar insanların gözünde çok abartılıyor. Hayatını arabalara vermiş bir insanın elini dünyanın en iyi yapay zekası en iyi robotu da olsa alamaz.

Ayrıca işini yaparken kendinden birşeyler katan ve kendine özgü bir stili olan bir insanın işi 2500 yılı olsa bile batmaz. Yapay zeka, robot lar insanların gözünde çok abartılıyor. Hayatını arabalara vermiş bir insanın elini dünyanın en iyi yapay zekası en iyi robotu da olsa alamaz.
Katılıyorum, otonom fabrikalar ve yapay zekalarla birlikte birçok meslek yokulup yeni yan iş kolu ortaya çıkacak. İşte tam da burada, dediğim gibi, kafayı kullanıp o alanlara yönelmek önemli olacak. Yoksa doktorlukta 20 yıl sonra yok olacak diye hikaye anlatabiliriz.

Eğer okuma niyetiniz yoksa, 2 yıl 2 yıldır. Okulla hiç zaman kaybetmeden çalışmaya başlayın derim. 2 yıl içinde hiç yoksa çıraklıktan kalfalığa yükselir maaşınızı arttırırsınız. Okul okuyup okumamak bir yarış değil. Sanayideki ustaların çoğu, üniversite mezunlarından kat ve kat daha fazla para kazanıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı