Sanayide çıraklık yapılır mı?

6 ay ayak işi yaptırdılar işi geç öğrettiler işi öğrendikten sonra işten çıkmak istediğimde engel oluyorlardı oysa en başından beri öğretmeye çalışsalar sanayiden soğumazdım

6 ay ayak işi yaptırdılar işi geç öğrettiler işi öğrendikten sonra işten çıkmak istediğimde engel oluyorlardı oysa en başından beri öğretmeye çalışsalar sanayiden soğumazdım.

Üzücü ama gerçek
welcome to turkey.

3) sanırım çalıştığım yerde Afgan, Suriye'li çok var. Biriyle sorun yaşasam ustam kimin tarafını tutar?

Usta şeriatçı ve akpli ise seni satar haberin olsun. İnsandan insana değişir yani.

1. Ezilmeden bir şey öğrenemezsin. Sonuçta ustan seni sınayacak.
2. Senin daha önce herhangi bir sanayide edinmiş olduğun bir tecrübe yoksa. Kalfa olarak haftalık 150-200₺ ideal. İşini iyi yapar ustanın gözüne girersen bu bütçeyi yükseltirsin.
3. Sen ustanın lafından çıkma dediğini yap, insanlarla kaynaş güzel bir ortam kur. Sen kendini de ezdirmezsin, çevrende buna müsaade etmez.
Açık liseyi düz lise değil de Mesleki Açık Öğretim Lisesi olarak oku, hem makine bölümü okur mezun olursun hem de sanayide meslek öğrenmiş olursun.

Dostum mesleği seviyorsan parası önemli değil ileride her gün yapacağın bir meslek olacak ben 20 yaşındayım parkecide çıraklık yapıyorum ve haftalık 600 TL alıyorum cumartesi çalışınca 700 TL geliyor her işin zorluğu var kafanda bu işi yapmak varsa ileride daha çok kazanırsın ama diyorsan ben bu işi o kadar da sevmiyorum başka işlere yönel derim.

Ve sorun çıkarma olayındada tavsiyem ortama gir fazla göze batma fazla muhabbete girme milletle işini yap.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…