Sanayiye gitmek mantıklı mı?

Bu yaşlarda bir hayale aşık olup peşinden koşmalısın. Kalpten istediğin bir hayal büyük ihtimalle gerçekleşir.

Kanka 9. sınıfta sınıfta kalan herhangi birinin iyi bir üniversiteye gittiğini görmedim daha. İyi üniversiteyi bırak dümenden bir üniversiteye bile giden görmedim.

Zaten okul okumayı düşünmüyorum ailemin maddi durumu iyi olmasına rağmen bu yaşımda e-ticaret yapıp aileme kendi güvenimi kazandırdım şimdi sanayide çalışıp galerici veya müteahhit olmayı düşünüyorum halihazırda çevre vs. her şey var. İzmir'in en büyük inşaat şirketlerinin arasındayız.

Galericilik veya müteahhitlik yapmayı düşünüyorum ailemin çevreside geniş bunlar haricinde diğer mesleklere ilgim fazla yok ve çok fazla kazandıracağını düşünmüyorum
16 yaşındayım

2 abim var halihazırda onlarda inşaatlara başlıyıcaklar çevrem sürekli okul oku diyor ne yapsam bilemedim.

İzmir'in en büyük inşaat şirketlerinden birine sahibiz

En iyi seçenek inşaat işine girmendir çünkü iş imkanın var ve kardeşlerin en güvenebileceğin ortağındır

Sanayide çalışan adam belki çok para kazanır ama asla para her şey değil. Ellerin vücudun çok erken çöker ve çok yıpratıcı işler. Bence tekrara kalmış olsan bile bırakma. Otur derslerine çalış. Zaten kurulu işiniz var. İnşaat mühendisi ol. Ailene destek ol. Aile işin olmasaydı yine de git çalış demezdim. Çünkü bu zamanda parası olan adamda diploma almaya çalışıyor. Bence artık en azından bir üniversite hayatını yaşamak gerekiyor diye düşünüyorum. Bu sene otur çalış. Zaten liseler kolay kolay 2. tekrarı zorlamıyorlar. Bu sene çalışmamışsın kalmışsın. Olabilecek bir durum herkesin başına gelebilir. Ama bu asla okulu tamamen bırakmak gibi bir saçmalık yapılmasını gerektirmiyor.

Sanayide çalışan adam belki çok para kazanır ama asla para her şey değil. Ellerin vücudun çok erken çöker ve çok yıpratıcı işler. Bence tekrara kalmış olsan bile bırakma. Otur derslerine çalış. Zaten kurulu işiniz var. İnşaat mühendisi ol. Ailene destek ol. Aile işin olmasaydı yine de git çalış demezdim. Çünkü bu zamanda parası olan adamda diploma almaya çalışıyor. Bence artık en azından bir üniversite hayatını yaşamak gerekiyor diye düşünüyorum. Bu sene otur çalış. Zaten liseler kolay kolay 2. tekrarı zorlamıyorlar. Bu sene çalışmamışsın kalmışsın. Olabilecek bir durum herkesin başına gelebilir. Ama bu asla okulu tamamen bırakmak gibi bir saçmalık yapılmasını gerektirmiyor.

Ailem okul okumamı istiyor ama derslerime hiç güvenmiyorum bu yıl ilk sınavlar kötü gelirse sanayiye veya özel okula geçeceğim.

En iyi seçenek inşaat işine girmendir çünkü iş imkanın var ve kardeşlerin en güvenebileceğin ortağındır.

Bir yandan inşaat mühendisliği okuyup ailemen yardım etmek istiyorum bir yandanda sınıfta kaldığım için ve derslerim kötü olduğu için sanayiye gitmek istiyorum karar veremedim bilmiyorum.

Ailem okul okumamı istiyor ama derslerime hiç güvenmiyorum bu yıl ilk sınavlar kötü gelirse sanayiye veya özel okula geçeceğim.

Bir yandan inşaat mühendisliği okuyup ailemen yardım etmek istiyorum bir yandanda sınıfta kaldığım için ve derslerim kötü olduğu için sanayiye gitmek istiyorum karar veremedim bilmiyorum.

Eğer mühendislik istiyorsan ve derslere çalışmak zor geliyorsa en iyi seçenek özel okula gitmelisin orada sınavlara torpil oluyor böylece biraz da çalışıp istediğin üniversiteye gidebilirsin

Dostum yanlış anlamada biraz da emek vereceksin. Sanayide yorulacağından %25 kadar efor koysan zaten derslerin hepsi düzelir. Emin ol lise müfredatında bir şey yok. Yeter ki azıcık dersleri takip et.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı