Sanayiye gitmek mantıklı mı?

İyi sosyaller.
Ben 16 yaşında 10.sınıf öğrencisiyim derslerim iyidir ama derslerden aşırı bunaldım. Sanayi cazip gelmeye başladı. Meslek veya çıraklık okumadan sanayiye gidilir mi? Çıraklık zorunlu ise kaçıncı sınıftan başlarım?

Eger dersleriniz kotuyse bir beyincinin yaninda iş yapabilirsiniz bir süre sonra da yani 3 4 sene hızlı ogrenirseniz 2 seneye kadar duser tabii beyincilik şu oluyor bilgisayar basindan arabinin arizalarini yapiyorsunuz diye biliyorum isterseniz biraz dhaa arastirabilirsiniz bu ulkede tamirciler falan da az kazanmiyor artik 1000 liralik urunu 2000 ne işcilik olarak da 500 TL falan aliyor tamirciler veya farkli daldan ayni isi yapan kisiler eger okul okumayacaksaniz söyle biliyorum siz mesela çiraklik yapiyosunuz bir sure sonra okulu o beyincilik uzerine okuyosunuz yani senin notlarini ustan veriyor işte iyi misin yoksa kotu musun diye.

Üniversite okuyup da mezun olanların hali ortada. Birçok mezun işsiz. Ben de nitelikli bir üniversite 4 yıl mülkiye ögrenimi gördüm ve mezun oldum ama torpilin olmadan iş imkanı çok zor. Keşke meslek okulunda okuyup bir meslek edinseymişim diyorum. Bu devirde mesleğini eline almak en kazançlısı.

Bir yakınımda şu an 1 yıldır işsiz ve ortalaması çok düşük olan ucu ucuna üniversite bitiren arkadaşları torpil ile girdiler...

Bir yakınımda şu an 1 yıldır işsiz ve ortalaması çok düşük olan ucu ucuna üniversite bitiren arkadaşları torpil ile girdiler...
Malesef durum bu. Özellikle belediyeler torpil yuvasına dönmüş durumda. Referansın yoksa basit bir temizlik görevlisi bile olamıyorsun.

@KağanC, ilerideki hedefinize bağlı da okul okumak tamamıyla vakit kaybı diyebilirim. Onun yerine sanayiye gidip meslek öğrenin, ilk başlarda ezileceksiniz ama müfakatını kesinlikle alacaksınız. Ufak tefek bir araba bakımı için kafadan 2-3 bin TL istiyorlar, işinizde iyi bir usta olursanız da kısa sürede parayı kırarsınız.

@KağanC, ilerideki hedefinize bağlı da okul okumak tamamıyla vakit kaybı diyebilirim. Onun yerine sanayiye gidip meslek öğrenin, ilk başlarda ezileceksiniz ama müfakatını kesinlikle alacaksınız. Ufak tefek bir araba bakımı için kafadan 2-3 bin TL istiyorlar, işinizde iyi bir usta olursanız da kısa sürede parayı kırarsınız.
Benimde arabamız bakıma girince verdiğimiz parayı duyunca kafamda kesinleşti bu sanayi işi.

@KağanC, başta illaki sürüneceksiniz, ona yapacak bir şey yok. A ya da B işi fark etmeksizin, gittiğiniz herhangi bir işte başlangıçta sürüneceksiniz. İşi öğreneceksiniz, sonrasında sizden iyisi yok. :) İşi öğrenince seçilen taraf değil de seçen taraf olursunuz.

Tam olarak kesin bir şey diyemeyeceğim. Okul sayesinde statü yapabiliyorsun ve kadınlar tarafından statü önemli bir şey, üniversiteyi sadece kariyer için yapacaksan git yoksa sanayi daha mantıklı gibi, üniversite ortamı zaten ergen yaz kampı gibi bir yerdir diye tahmın ediyorum. Tabii sanayide işin ustası olursan o da ayrı olur ama o da öyle çok kolay değil. Sanayi maskülenetiliği artırır diye düşünüyorum, bu da iyi bir şey. Üniversitede GYM varsa GYM'de çalışılır, okulunu da gider. Eğitim sistemi tamamen sınav odaklı, ben hobi olarak matematik öğrenerim kimya da öğrenerim vs ama bunu sınav odaklı olarak olmamalı, saçma sapan bir eğitim sistemi var. Bana kalırsa eğitim sadece okuduğun lise üniverstie ile alakalı bir şey değil, senin fikirlerin ne yönde olduğu hayata bakış açısı senin eğitimini belirler. Motosiklet tamircisi vsde olabilirsin ama söyleyeyim sanayi o kadar kolay olmayacak muhtemelen.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı