SanDisk SSD PLUS 240 GB alıp USB ile laptopa bağlamak

Sound Track

Centipat
Yer
Almanya Hamm
Arkadaşlar, ben geçen gün CS:GO'da harita yüklenmiyor adında konu açmıştım. 1 gün sonra ETS 2'ye girmeye çalıştım ve oyuna girdim ama ekran böyleydi.

ETS 2’de harita yüklenmedi, 2-3 dk bekledikten sonra yüklendi ama bu seferde sağa dönünce bir drop, sola girince bir drop giriyordu. Laptopun altından da modifiyeli Tofaş egzozu gibi ses vermeye başlayınca HDD'nin sorunlu olduğunu düşündüm. Ben öyle laptop kapağını aç, şunu yap bunu yap gibi şeylerle uğraşmak istemiyorum çünkü o konuda çok bilgili değilim. Ben SSD’yi USB’ye dönüştüren böyle bir aparat almak istiyorum. Bunun gibi Alfais 4469 USB 3.0 Ben internetten bir SSD buldum. Sizce bu linkteki SSD alınır mı? SanDisk SSD Plus 240 GB

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptop kapağını aç; şunu yap, bunu yap gibi şeylerle bir gün o HDD bozulursa uğraşmak zorunda kalacaksınız. HDD Sentinel programını indirin, disk hakkında size bilgi verir. Daha sonra HD Tune programını indirip yüzey testi yapın, HDD'de problem olup olmadığını iyice tespit edin.

Linkteki SATA to USB kablo işinizi görür ancak ben şu kutu şeklindeki ürünü tavsiye ediyorum:

SanDisk SSD Plus modelini sakın almayın, kronik sorunlu. Şu üç üründen bütçenize uygun olanı alabilirsiniz:

Bence USB yerine direkt SATA'dan bağlayın alacağınız SSD'yi. Hele USB 3.0 portunuz yoksa hiç denemeyin bile.

Hocam geri dönüş yaparsanız çok memnun olurum. Ben HDD sentinel Pro programını gezginler üzerinden indirdim ve genel bakış kısmında performans ve sağlık %100 diyor. Ama görev yöneticisinde disk kullanımı kısmında hep %100 ve bazı programları açarken PC donuyor gibi oluyor. Görev yöneticisinde arka planda çalışanlar işlemci programları, nvidia programları, steam ve windows’un birkaç programı çalışıyor ve buna rağmen disk kullanımı %100. Acaba programda yanlışlık olabilir mi?

HDD Sentinel sonucu güzel. Disk kullanımının %100 olmasının sebebi çok büyük ihtimalle Windows 10'dur, arkada çalıştırdığınız programlardır ve sandığınız üzere diskin kötü olduğuna dair bir işaret değildir, disk sağlığı açısından sorun teşkil etmez ancak performans düşüklüğüne sebep olur. HDD ile Windows 10 kullanmak %100 disk kullanımına sebep olabiliyor, bir yanlışlık yok yani. İmkanınız varsa SSD alıp, SATA'dan bağlayıp temiz bir kurulum yapın bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…