SanDisk SSD Plus miltipilas hatası

Ceiheane

Hectopat
ssd.jpg

Kolay gelsin arkadaşlar. Elimde 2 tane SanDisk SSD Plus 120 GB SSD mevcut. İki SSD'nin de garantisi biteli yıllar oluyor. Sağdakini ne olur ne olmaz diyerek yedek parça niyetine aldım dolayısıyla içi boş. Soldakinde 2 yıl kadar önce Windows kuruluyken bir anda yanıt vermeyi kesti ve 2 yıl boyunca köşede öylece yattı. İçinde benim için önemli veriler vardı. Kondansatörlere kısa devre kontrolü yaptım ve hepsi sağlam çıktı. Bilgisayara takınca SanDisk miltipilas SSD olarak ve 0 KB şeklinde gözüküyordu.

Özel bir veri kurtarma merkezine bu 2 SSD'yi gerekli açıklama ve işaretlemeler yaparak, gerekirse sağlam SSD'yi parça niyetine kullanmalarını söyleyerek gönderdim. Onlar da benim vardığım sonuca varmışlar ki veri kurtarmanın mümkün olmadığını belirterek diskleri bana geri gönderdiler. İnternetten araştırdığım kadarıyla bu problem kontrolcüden kaynaklanıyormuş. Eğer tek problem kontrolcü kaynaklıysa dikdörtgen şekilli bellek çiplerinin arasında duran kontrolcüyü sağlam olanın kontrolcüsüyle değiştirmeyi planlıyorum.

Elimde havya ve flux mevcut. Kontrolcüleri değiştirirsem verilerime erişebilir miyim? Yalnızca bu tip konularda bilgisi tecrübesi olan varsa yanıtlarsa memnun olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı