SanDisk SSD Plus vs Samsung EVO 870

@Nyks58 5 O fiyata hiç biri değmez. Samsung'da DRAM var fakat 250 GB çok az, diğerlerinin hiç birinde DRAM yok.

3-5 daha ekle bunu al geç. Hem 500 GB, hem DRAM var hem de bilinen bir sorunu yok. Kafan rahat olur. SanDisk'in 3D Ultra modeli kalite olarak W.D Blue ve 860 EVO ayarındadır.

Hocam attığınız modeller çok ucuz ama Samsung 870 EVO 250 GB yerine değer mi sizce? Yani tabii ki kalite olarak Samsung üstündür bu konuda hemfikir olduğumuzu düşünüyorum ama F/P açıdan sizce hangisini tercih etmek daha mantıklı olur?
Patriot ve Apacher'da çok iyi markalardır ve kolay kolay bozulmazlar. Kapasite açısından atııklarımdan birini alabilirsiniz.
Buda olabilir:

Hocam attığınız modeller çok ucuz ama Samsung 870 EVO 250 GB yerine değer mi sizce? Yani tabii ki kalite olarak Samsung üstündür bu konuda hemfikir olduğumuzu düşünüyorum ama F/P açıdan sizce hangisini tercih etmek daha mantıklı olur?

2 modelde iyi fakat 870 EVO daha iyi bütçeniz yetiyorsa 870 EVO alın.

@Nyks58 5 O fiyata hiç biri değmez. Samsung'da DRAM var fakat 250 GB çok az, diğerlerinin hiç birinde DRAM yok.

3-5 daha ekle bunu al geç. Hem 500 GB, hem DRAM var hem de bilinen bir sorunu yok. Kafan rahat olur. SanDisk'in 3D Ultra modeli kalite olarak W.D Blue ve 860 EVO ayarındadır.

Hocam 250 GB aslında bana yeter ama 480 GB olan SSD'nin fiyatı 870 EVO ile aynı olunca insan kararsız kalıyor. Arkadaşlar SanDisk sorunlu diyor. Sizin attığınız model de 500 GB, 540 TL. Bundan 3 hafta önce Samsung 870 EVO 500 GB de 608 TL'ye düşmüş. Açıkçası yine indirim olsa Samsung'u tercih ederim ama şuanda 680 TL gibi uçuk bir fiyata sahip. Yine de biraz beklemeyi düşünüyorum.

Bu arada DRAM ne işe yarıyor bu konuda beni aydınlatabilir misiniz arkadaşlar?

Bütçenizi fark etmemiştim, fiyatlarından bir haber olarak SSD'ler hakkında yorum yaptım. Şahsen 680 liraya 870 EVO'yu almazdım. Daha iyi bir model olsa da günlük bir kullanıcı Ultra 3D ile arasındaki farkı günlük kullanımda fark edemez. O yüzden en mantıklısı Ultra 3D gibi.
DRAM'in ne demek olduğunu şurada açıklamıştım;
RAM gibi, yüksek hızlı çalışan bir bellek. Önbellek görevi görür, önbelleğe alınan dosyalar daha hızlı okunup yazılır. Ayrıca DRAM bulunduran SSD'lerde NAND yongalar daha az yorulur, dolayısıyla SSD'nin ömrü artar, performansı kolay kolay düşmez.

@Nyks58 SanDisk kötü falan değil 1 tane modelinde sorun yaşanıyordu o kadar kalanların hepsi normal. Zaten W.D ile aynı çatı altında üretiliyorlar. Şahsen Samsung indirime girmedikçe para vermem sırf isme para veriyorsun ve keriz silkeleniyor. 980 diye bir çöpü de var Samsung'un mesela burada ararsan bulursun. Olay modelde bitiyor markada değil. 3D Ultra bütçeye uyuyorsa gözü kapalı alınabilir. DRAM ise çok fark yaratıyor ve bu modeller her markada daha kaliteli oluyor. DRAM tam nedir diye sorarsan bu konuda da cevabı var;

Arkadaşlar herkese çok teşekkür ederim. Eğer Samsung 870 EVO 500 GB 600'e yakın bir fiyata düşerse kendisini, olmazsa eğer Samsung 870 EVO 250 GB tercih etmeye karar verdim. Eğer SanDisk 3D 500 GB de 500 TL'ye yakın bir fiyata düşerse onu tercih edeceğim. Benim için depolama çok önem arz etmiyor fakat 870 EVO ile 500 GB SSD'nin fiyatlarının aynı olduklarını görünce sizlere danışmak istedim ve beni çoğu konuda aydınlattınız. Tekrar tekrar çok teşekkür ediyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı