SanDisk USB kullanılmıyor

Sydraaa

Hectopat
Katılım
22 Şubat 2021
Mesajlar
2.430
Çözümler
22
Yer
Bursa / Eskişehir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Kendisi 16 GB'lık SanDisk'in bir USB'si normal çalışıyordu. Bayağı bir zaman önce böyle bir hata almıştım. Belki çözebilecek arkadaşlar yardımcı olur diye son bir kere daha buraya yazayım dedim. USB'ye hiçbir şekilde ulaşamıyorum.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    459,5 KB · Görüntüleme: 49
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    260,7 KB · Görüntüleme: 62
Maalesef USB'nizin içinde ki NAND yongası mefta olmuş hocam. Bad Block olduğunu söylemiş program. Yani anlayacağınız geçmiş olsun. SanDisk'in ne kadar kalitesiz USB'ler ürettiğini bir kez daha anlattı bana durum. Almayın aldırtmayın. Ultra Flair ve Extreme Pro modelleri alınabilir sadece. Bende bir tane Cruzer Blade vardı. ISO dosyası yazdırırken öldü hemen.

Bu arada konu ile ilgili iletişime geçin isterseniz SanDisk ile. Yenisini gönderebiliyorlar.
Aynen ben de arkadaşa anlatmaya çalıştım ama nafile. Bu durumda yapılacak şey belli, belleği biçimlendirmeyi denersin olmazsa başka bir bilgisayarda denersin yine olmuyorsa bozulmuştur bellek.
Ayrıca usb bellekleri bence hepsi aynı ayarda yani kaliteli kalitesiz diye bir olay yok bana göre. Hepside aynı derece bozulma olayı oluyor. Şahsen şu an kullandığım sandisk 1.5 yıllık.
 
Ayrıca USB bellekleri bence hepsi aynı ayarda yani kaliteli kalitesiz diye bir olay yok bana göre. Hepsi de aynı derece bozulma olayı oluyor. Şahsen şu an kullandığım SanDisk 1.5 yıllık.
Gayette var hocam kaliteli ve kalitesiz ayrımı. Samsung'un USB bellekleri çok kalitelidir mesela. Samsung'un NAND yongalarının kaliteli olmasından ötürü USB'leri de kaliteli aynı şekilde. Toshiba'nın TransMemory serisi var mesela. Çamaşır makinesinde yıkanmasına rağmen çalışması ile ünlüdür. Taş gibidirler. Kingston'un eski DataTraveler USB'leri de çok sağlam. Bende 2 GB, 8 GB ve 16 GB versiyonları var DataTraveler'in. Acayip sağlamlar yavaş olsalar da.

Ama SanDisk'in taş gibi diyebileceğim bir modeli yok. Cruzer Blade direkt çöp zaten, Cruzer Glide USB 3.0 olmasına rağmen 2.0 gibi çalışıyor. Çok kötü yani. SanDisk USB alınmaz. Ultra Flair 3D alınır belki ama diğerleri asla alınmaz.
 
Gayette var hocam kaliteli ve kalitesiz ayrımı. Samsung'un USB bellekleri çok kalitelidir mesela. Samsung'un NAND yongalarının kaliteli olmasından ötürü USB'leri de kaliteli aynı şekilde. Toshiba'nın transmemory serisi var mesela. Çamaşır makinesinde yıkanmasına rağmen çalışması ile ünlüdür. Taş gibidirler. Kingston'un eski datatraveler USB'leri de çok sağlam. Bende 2 GB, 8 GB ve 16 GB versiyonları var datatraveler'in. Acayip sağlamlar yavaş olsalar da.

Ama SanDisk'in taş gibi diyebileceğim bir modeli yok. Cruzer Blade direkt çöp zaten, Cruzer Glide USB 3.0 olmasına rağmen 2.0 gibi çalışıyor. Çok kötü yani. SanDisk USB alınmaz. Ultra flair 3D alınır belki ama diğerleri asla alınmaz.

USB markası model önerir misiniz? 16 ve 32 GB ve 3.0 olarak. Ayrıca Toshiba'ya asla güvenim olmaz yeni aldığım sisteme Toshiba transmemory USB taktım kasada kaldı. Cımbız ile 30dk uğraş sonunucunda çıkarttım.
Hocam bir de Rufus ile FreeDOS yazdırın ben böyle düzelttim.

Anlamadığım bir konu. Rufus ile Windows 7 yüklemiştim USB'ye. FreeDOS hakkında bilgim yok. Dosyasının indirme linkini atabilir misiniz?
 
40 TL'ye de var 90 TL'ye de var çünkü hocam 32 GB USB. :)

Aslında şöyle düşünebiliriz. 32 GB beni aşabilir fazla bir şey taşımayacağım. Evimden dışarı Max eski bilgisayarımdan yeni bilgisayara dosya taşıyorum onlarda o kadar büyük şeyler olmuyor. 50 diyebiliriz 16 tercihim olabilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı