Eğer bilimsel bir kanıt bulunursa diyorsun böyle bir kanıt bulunumaz çünkü bilim dinlerin tanrıya atfetikleri özelikleri doğaya vermiştir bilim için tanrı doğadır atomdur.
Dostum incile direk tek kısımla cevap vereceğim yaratılış 1'e bak güneşi gök kubbeye koydu diye anlatıyor güneş gök kubbedemi. Tek hata yeterli kusursuz denen kitaplarda 1 hata yeterlidir ama yüzlerce bulunur rahatça.
Dinlere inanmayıp, sadece Allah'a inanlar da var. Bunlara biz deist diyoruz. Ben de zaten Deistlik ile Ateistlik arasında gidip gelmekteyim. Şuanki düşüncem bu ve ona göre yorum yapıyorum ama her inanca kapım da açık. Hangisi bana mantıklı gelirse daha çok yaklaşıyorum o inanca karşı.
Fikrine saygı duyuyorum, ama sana tavsiyem biraz daha düşünmen. Gerçekten erken bir yaş, sana "daha 13 yaşındasın, saçmalama. Tövbe et, şehadet getir ve müslüman ol" demeyeceğim.
13 gerçekten erken bir yaş, biraz daha düşünmeni, hemen karar vermemeni tavsiye ederim.
Aynen hocam o kadar uydurmuşlar ki bunu uydurmak için bir ömür harcamışlar . "Peri masalları" anladım hocam. Sonraki hayatımda sizi kesinlikle görmek isterim.
Doğru yoldasın ama reşit olup kendi ayakların üstünde durana kadar ailene söyleme bence. Reşit olduktan sonra sırf din gibi hayali şeyler yüzünden seni reddedecek kadar anlayışsızlarsa bırakırsın onlar kaybeder. Araştır böyle devam et ki koyun olma.
Ben dicem ama diceksin kesin ben ama kendi iradem yazıda da belirttim ama cidden şu anda mantıklı düşünemiyor olabilirsin ben şahsen müslamanım seni de islama çekmiyorum ama şunu diyorum bu konular hassastır 13 yaşında bir bireyin böyle şeyleri düşünmek yerine sen 20 yaşında geldiğinde aklın bir yetişkin gibi olacağı için daha doğru düşünürsün ama bu konuyu ailenle konuş sana bir yetişkin aklıyla konuşacaktır ve doğru kararı ver ama bunlar bir müslüman bir ateist oldum işleri olmadığı için eğer atesit olacaksan bile 13 yaş cidden küçük.
Hristiyanlara göre sizinki bozulmuş Kur'an, size göre de İncil. İncilin tamamı değiştirilmedi ya. Ben sadece İncil'e inandım diyen arkadaşa cevap verdim, İncil'e kanıt gösterip Kur'an'ı yalanlamadım yani.
Hayır, dikkat edersen dinlerin tanrıya atfetikleri özelikleri ateistbilim doğaya atoma vermiştir bilimin tanrısı doğadır tabiattır, hatta belgelselerde bile tabiatananın merhametli olduğu sınırsız besin verdiği anlatılmıştır.