Sanırsam artık Müslüman değilim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam aslında bazıları şu şekil düşünüyor:
Madem evrende hiçbir şey kaybetmeyeceğim o zaman bir dinim olsun. Din gerçek ise müslüman olurum o zaman birşey kaybetmem.
 
@Sadece Gravity 13 yaşında kendini bu yola sokmanı gerçekten taktir ettim. Sorguladıkça dinlerden daha da nefret edeceksin, özellikle kadınsan. İnsanları cezalandıran tanrı kavramı zaten baştan saçmalık. Sen sonsuz(?) genişlikte evren yarat, onu her saniye genişlet ve yarattığın bu evrenin yanında atomdan bile küçük kalan bir gezegendeki bir tarafı dışkılı insanı kendine inanmadığı için yak. Bir tek bana mı çok saçma geliyor bu?
Peki size de dünyada bu kadar kötülük varken bunların cezalandırılmaması garip gelmiyor mu? Mesela ben birini öldüreceğim beni bulamayacaklar ve bu benim yanıma kâr kalacak. Veya kadına şiddet uyguluyor ve serbest bırakılıyor ve bu olay cezasız kalıyor. Sizce bu saçma değil mi?
 
Bir çok insan sorgulamanın yanlış bir şey olduğunu, şüpheye düşünce dinden çıktığını düşünüyor ve bu yüzden çocuğuna, yakınına veya direk kendisine baskı uyguluyor. Sorulamayan sorular, doğrusu bilinmeyen konular, şüphesi giderilememiş inançların karşısında bir gün yeni Ateist olan birisi, yeni din değiştiren birisi veya iddialı bir video karşısında tüm inancı sanki 7 depremi olmuşcasına yerle bir oluyor.

İşte bu yüzden önce sorgulamanın yanlış bir şey olduğu kanısından vazgeçin. Hala yukarıdaki bir arkadaş "Eğer inandığın bir dini sorguluyorsan o dine bağlı değilsindir" diyebiliyor ve kahkaha atıyorum. Bana göre Allah var ve doğru din İslam, ve bu yüzden her doğan insan Müslüman doğar. Her ailenin görevi evladına hak yolu öğretmektir. Öğretmediyse çocuk akıl sahibi olunca kendisi araştırıp doğru yolu bulmalıdır. Aileniz size İslam'ı dahi öğrettiyse sorgulayınız. Aileniz size sorgulatarak İslam'ı öğrettiyse, Fıkıh öğrettiyse gerçekten çok şanslısınız.

Umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir.

Mal mülk içerisinde sonsuz sefa süreceğine inanan bir bireyin bir gün toprak olup gideceğini kabul etmesi ne kadar zor... Bunu düşünmek lazım. Ateizm insanların baskıyla, korkutma ile, vaatler ile inanacağı bir görüş değil. İnsanı bir sorgulama sürecine girip bu sürecin sonucunda benimsediği bir şey.

Hatta insanı mutlu değil mutsuz eden bir görüş. Peki öyleyse neden bu kadar meta? Çünkü bir kere peri masalı bozulunca, perde aralanınca, kafanızda bir şimşek çakınca, artık kısa hayatınızın kıymetini anlıyorsunuz.

Tabi bunu bile sorgulamıyor değilim. Simulasyon teorisi, Paralel evren teorileri, zibilyon tane olasılık var. Ne biliyorum? Bir şey bilmiyorum, gerçekten var olup olmadığımı bile bilemezken ben kimim ki bir tanrının varlığından emin olayım?
 
Anlamadım hocam. Tam olarak neyi kastettiniz?
Sorun İslam değil de müslümanlar dedin ya, Kur'an'da bir çok defa açık ve anlaşılabilir olduğu yazıyor. Buna rağmen İslam dünyası tonla mezhebe bölünmüş durumda. Ayrıca hadisler olmadan din hep eksik kalıyor. Hadisler arasında da muallakta kalanlar çok var.

Yorumu kendin yap.
 
Hocam aslında bazıları şu şekil düşünüyor:
Madem evrende hiçbir şey kaybetmeyeceğim o zaman bir dinim olsun. Din gerçek ise müslüman olurum o zaman birşey kaybetmem.

Böyle bir saçmalık olabilir mi ya, din bu oyuncak değil. Ya tam anlamıyla inanırsın ya da inanmazsın. Yok Allah gerçekse o zaman ahireti kurtarırım değilse bir şey kaybetmem gibi saçmalık mı olur? Bir bunu diyen zeki zaten. Size ithafen söylemedim bu arada. Genel.
 
İlerde araştırmayı düşünüyorum şuan içinse hayır. Araştırmadın neden boş boş konuşuyorsun diyeceksen de benim düşüncelerim şuanlık böyle.
Hocam sana onu diyenin araştırması gerek. Senin asıl ona sorman lazım diğer dinleri araştırdın mı diye.
 
Ben ailene söylemeni tavsiye ederim, benim ablamda ateist. Babama ve anneme rahatça söyleyebiliyor, babam ve annemde ona kızmıyor, onu ikma etmeye çalışıyorlar.
 
Hocam evet, benim anlamadığım neden ateist olursun ki? Zaten o kadar boş zamanım var ibadet edip inansam ne olur ne kaybederim? Ama eğer ateistsem ve Müslümanlık doğru ise o zaman çok büyük sıkıntı işte. Demek istediğim ateistlik saçma geliyor bana, Müslüman olurum o riski göze almam.
Kalan dinlerden biri doğruysa ya? Sadece olasılık hesabından gidersen çok düşük bir ihtimal, onu geçtim menfaatin için bir dine inanmak sence doğru mu?
Bu ateizm felsefesi değil. Bu bambaşka bir inanç, adını unuttum şimdi. Tanrı her yerdedir inancı, tanrı her şeydedir inancı bu.
Panteizm olması lazım.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı