Saniyelik donma ve ses takılması

klaustur

Hectopat
Katılım
25 Haziran 2018
Mesajlar
142
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, birkaç gündür bilgisayarda yavaş açılma, yüklenmeme, donma sorunları var. Oyun oynarken yükleme ekranında donuyor, çok geç yükleniyor ya da oyun içinde aniden donup ses tekrarı oluyor. Birkaç saniye sonra yine normale dönüyor. Donanımsal mı yazılımsal mı, neden böyle oluyor ya da hangi testleri yapmam gerektiğini bilmiyorum. Yardımcı olabilirseniz müthiş olur.
 
Sisteminizin özelliklerini yazarsanız daha iyi yardımcı olabiliriz.
M5A97
FX-8350
R9 290
8 GB RAM
6 yıllık sistem ve ilk defa böyle oluyor ve acaba artık ömrünün sonuna mı geldi diye düşünmeye başladım. Hiç böyle olmamıştı çünkü daha önce ve oynadığım oyunlar da öyle yeni çıkan oyunlar değil. Portal 2 ve LoL'de yaşadım bunları. Daha 2 hafta önce sorunsuz Forza Horizon 4 oynuyordum.
Crackli uygulama veya oyun kullanıyor musunuz? Yani internetten indirilen full oyunları.
Orijinal ve crackli oyun fark etmeden yaşanıyor hocam.
Darboğaz olma ihtimali mevcut.
Olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Hangi testleri yapmam gerekir?
HDTune ile HDD'nizi test edin.
Hem SSD hem de HDD için Error Scan yaptım. Windows'un kurulu olduğu SSD'de bir sorun çıkmadı ama HDD'de test çok uzun sürdü (1.5 saatten uzun) %4.3 hasarlı blok diyordu en son. Zaten benim de şüphelendiğim şey HDD. Bildirim geliyordu "Hataları bulmak için sürücüyü tarayın" diye ve dskchk vs. yapmama rağmen devam ediyor.
 
Bad sector hatası varsa normal olabilir bu durum.
Sektörler fiziksel olarak bozulmuşsa düzeltilemez ama yazılımsal ise LLF ile düzelebilir.

Fiziksel bozulmada çözüm genelde bozuk sektörleri disk tablosundan silmekten geçer. Bunun için de HDD Regenerator gibi yazılımlar var.
Kaydettiğin dosyalarda bozulma meydana getirebilir.

Bence buna gerek yok. İstersen HDD Regenrator ile deneyebilirsin. Benim harddiskte baya temizledi. Ama fiziksel olanlara yapacak bir şey yok.
Burada gördüğünüz üzere daha önce de açılan bir konu.
 

Geri
Yukarı