Çözüldü Saphirre 7870xt Boost Performans sorunu

• Konuyu başlatan shankssan
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 27
  • Görüntüleme 3.230
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
S

shankssan

Ziyaretçi
Arkadaşlar Yaklaşık 2 Ay kadar önce bir bilgisayar topladım bunu forumda da belirttim çok pahalı olduğunu söylemiştiniz :) O zaman ekran kartı olarak ASUS 7870 DİRECT CU II almıştım yalnız geçen hafta arızalandı ve vatan bilgisayar ister para iadesi ister hediye çeki verelim dediler. Ben de dün onun yerine Saphirre 7870xt Boost ekran kartı aldım. Ürünü gece monte ettim sabah denemek için BF3 açtım yalnız ultra high ayarlarda herşey açık 15-20 fps veriyordu. Sonra bi alt+tab yaptım masaüstüne bakmak için geri oyuna girdiğimde 60 dan aşaği düşmedi fps.

Aradan 30 dakika gecdi kendi kendine yine 10-20 aralıklarında sürünmeye başladı FPS'si. Bütün ayarları ultradan low a çektiğim halde halen fps si yükselmiyor. Sürücüyü güncelleştirdim bir saat önce fakat yine bir şey yok:(

• Psu 750 watt 80+
  • Anakart p8z77 vl-x
  • 8 Gb ram kingston hyper
  • i3 3220 3.4 ghz de çalişiyor..

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Ekran kartında mı sorun makinamda mi anlayamadım. Ekran kartında ise hemen geri götürücem bugün. Ayrıca 127 ekran plazmama bağladım 1900*1080p'de fakat ara ara sağ alt köşede pikselleşme görünüyor. Bazen ekranın tepesinde - ortasında oyunda bunlar yok ama masaüstün dede durum böyle.

Son düzenleyen: Moderatör:
Valla Ömer Abi Son F/P ürünü bu dediler. Çoğu sitede incelemeleri de gezdim bayağı iyi gözükmüştü gözüme. Şimdi olanları bir türlü anlayamadım. Bir 65-75 arası FPS alıyorum bir 30'dan yukarı çıkaramıyorum. Takıla takıla şu anda düzeldi kendi kendine :D Bakalım ilerleyen saatlerde neler olacak :)

Hor gördüğüm yok gayet iyi markadır kendisi. Benim aslında kızgınlığım markaya değilde DataGate ve ServisPoint'e. ^^ Ee bu firmalarda Sapphire yetkilisi olunca doğal olarak kızdım. Yanlış bir izlenim bıraktıysam affola burada amacım kessinlikle markayı kötülemek değil. Ama dışardan biraz öyle görünüyor şimdi doğruya doğru PCB üzerindeki parçalarda biraz ucuza kaçıyor SAPPHIRE ama f/p açısından iyi. Ben bu karttan çektiğim için doğal olarak başkalarını korumaya gidiyor kafa. ^^ Kart zaten çok iyi bir kart endişen olmasın bu arada. Sıkıntı yapma elbet bulunur bir çaresi.

Makinayı kapattım birkaç saat şimdi yeniden açtım yine aynı sorun:) Yalnız benim dikkat imi çeken bir durum var bu kart ın sıcaklığı boşta 65-68 den aşağı inmiyor trixx ile saat hızlarını çekirderk hızını aşağı çekdim oldukça ama hala sıcaklıkda değişen bir durum yok acaba bundan mı yapıyor ?

Evet Ömer abi şu anda boşta hiçbir şey yok arka planda falan 69 derece :s Şimdi götürüyorum geri Vatan a servis filan derlerse cılgan çıkarırım valla daha 24 saat geçmedi ürünü alalı.

Valla Vatan a götürdüm oldukça nazlandılar fakat iade ettim sonunda biraz sert tavırlı ısrar sonucunda fakat şimdi ne yapmam gerektiğini bilmiyorum yeniden aynı kartımı alayım yoksa bir kart tavsiye edermisiniz ? Bu kart hem çok sessiz ve full ayarlar da düzgün çalıştığı vakit BF3 de 65 den aşağı inmedi tavsiye niz ne olur ?

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar sorunu buldum internet. Aynı karttan dün yeniden aldım kartın performansı gerçekten mükemmel yalnız internet i bağlayınca kart cozutuyor sıcaklık birden 70 buluyor hiç birşey yapmadan ama internet bağlantısını kesersem 60 dan yukarı çıkmıyor oyunlar da bile bunun neden i ne olabilir ne kadar saçma bir durum anlam veremiyorum .

Win 7 64 BIT Işletim sistemi Norton yüklü Recep Abi Anakart da Asus p8z77vl-x. Internet bilgisayar a gelince ekran kartı mahvoluyor oyun filan oynanmıyor internet gelince yüzde 100 aktivite ile çalışıyor kart oda oyunlarda felaket kasma yapıyor .Acaba yeniden sistem mi atsam çünkü ekran karanlık benim sahte kullandığımı Bill Gates anlamış:))

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar sorun çözüldü Windows Format istiyormuş derdi buymuş :) İlginiz için saolun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
shankssan, lütfen çözüm olarak uygun mesajın önündeki simgesine tıklayarak bir cevabı çözüm olarak işaretlediğinizden emin olun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı