Sapphire 5600XT Pulse FPS düşmesi ve stutter sorunu

CANAN BİNBAŞI

Femtopat
Merhaba sevgili forumdakiler, yaklaşık 10 gün önce Sapphire 5600XT Pulse modelini aldım. Fakat CS, Valorant, PUBG gibi oyunlarda anlık FPS dropları ve shutter problemi yaşıyorum. Bu sırada GPU kullanımı %40'lara düşüyor. Oyun içinde sabitlesem bile 144 FPS 50 ile 70 FPS arasına düşüyor hatta bazen 20 25 FPS aldığım bile oluyor anlık. Sistemim Ryzen 5 3600 ASUS TUF.

Benim sistemde tek fark 5500 XT olması ve hiç bir problem yaşamıyorum. Tabii benim kasanın havalandırması 6 fan ile yapılıp, işlemcide sıvı soğutma mevcut. Oyun içerisinde FPS düşmeden önceki sıcaklık değerleri ile FPS düştüğü sıradaki sıcaklıkları karşılaştırın. PSU yeterli mi, değil mi bilmekte fayda var. PSU kaç W ve modeli nedir?

Merhaba sevgili forumdakiler, yaklaşık 10 gün önce Sapphire 5600XT Pulse modelini aldım. Fakat CS, Valorant, PUBG gibi oyunlarda anlık FPS dropları ve shutter problemi yaşıyorum. Bu sırada GPU kullanımı %40'lara düşüyor. Oyun içinde sabitlesem bile 144 FPS 50 ile 70 FPS arasına düşüyor hatta bazen 20 25 FPS aldığım bile oluyor anlık. Sistemim Ryzen 5 3600 ASUS TUF.

Bu aralar bu oyunlarda çoğu kişi sorunlar yaşıyor yakın zamanda Driver ile çözüleceğini sanıyorum oyun kaynaklı olma şansıda bir hayli yüksek. CS:GO FPS'nin çok inip çıktığı bir oyun zaten bunun önüne geçebilmek için FPX_MAX 0 oynamamanızı tercih ediyorum kartı ekstradan yormanızın anlamı yok monitörünüz kaç HZ ise ona bile sabitleseniz daha performanslı olur.

Yetersiz bilgi ile bu yorumu nasıl yapabiliyorsunuz anlamıyorum. Sıcaklık değerleri yazılmamış, PSU bilgisi yok. Neyden kaynaklandığını bilmek için ermiş olmak lazım.
Hiç bir bilgi olmadığı için tahminde bulunuyorum. Pulse modelinin ısınabileceğini düşünecek kadar fikir yürütebiliyorum. Haşa ermiş değilim. 😅

Belki işlemci aşırı ısındığı için frenliyor kendini. Onu atladınız. Belki PSU daha fazla güç veremediği için zaman zaman bileşenler kendini frenliyor.
Evet bunlarda oluşabilecek diğer sorunlar 😅 Ekran kartı performansı düşüklüğünden bahsettiği için öyle bir yorum yapmıştım rahatsızlık verdiysem kusura bakmayınız.

Evet bunlarda oluşabilecek diğer sorunlar 😅 Ekran kartı performansı düşüklüğünden bahsettiği için öyle bir yorum yapmıştım rahatsızlık verdiysem kusura bakmayınız.
Estafurullah rahatsızlık vermediniz. Renk kattınız yorumunuzla. Yine de eksik bilgiyle tahminde bulunmaya çalışıp yardımcı olmaya çalışıyoruz arkadaşa.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı