Sapphire 5700XT PUBG restart sorunu

hunkentray

Hectopat
Merhaba.

Daha önceden kullandığım Sapphire R9 380X Nitro'yu yenilemek için yerine Sapphire 5700XT kart aldım. Daha önce düşük FPS ile de olsa açılan PUBG'de artık girmeden restart atıyor.

CS GO'da aynı sıkıntı olmuyor.

BIOS güncellendi. Ekran kartı driverları güncellendi. PSU 750W Aerocool. PUBG yeniden yüklendi.

Sorunuma çözüm bulamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şuanda bilgisayarım açılmıyor derken tam olarak neyi kast ediyorsunuz? Güç tuşuna bastınız açılmıyor mu? Windows tam açılacakken geri mi kapanıyor?

TDR failure hatasının ekran kartına aşırı yükleme durumlarında verdiği kanısına vardım araştırmalarım sonucu. Aynı güç kaynağı ve aynı ekran kartını kullanıyoruz. Bir sorum şu olacak, güç kaynağından ekran kartına tek kablo iki bağlantı mı yapıyorsunuz yoksa iki kablo iki bağlantı mı?

Edit: Hangi işletim sistemini kuruyorsunuz? Windows ise hangi sürümünü kuruyorsunuz?

Windows 10 64 bit işletim sistemim . Bilgisayar açılamıyor biraz önce söylediğim hatayı veriyor. Elektrik var kasanın ışıklar açık ancak windows başlayamıyor.
Sistemim i5 6600k ,msi z170a m5 gaming 16 gb ram sapphire 5700xt nitro +
Kablo olayını bilemiyorum psu değişince teknik servis montajı yaptı.

Windows 10 64 bit işletim sistemim . Bilgisayar açılamıyor biraz önce söylediğim hatayı veriyor. Elektrik var kasanın ışıklar açık ancak windows başlayamıyor.
Sistemim i5 6600k ,msi z170a m5 gaming 16 gb ram sapphire 5700xt nitro +
Kablo olayını bilemiyorum psu değişince teknik servis montajı yaptı.
Kasanın yan kapağını açıp güç bağlantısı olan kısmın fotoğrafını atabilir misiniz? Microsoft'un sitesindeki en son Windows versiyonunu mu indirip kurmuştunuz?

Linkteki Windows'u ISO dosyası olarak indirip, Rufus programı ile flash belleğinize yazıp format atın. Sistem yedeğinizi alın ve Windows'u kurarken bütün oluşmuş disk partlarını silip yeniden oluşturun daha sonra hepsini tekrardan biçimlendirin. Kurulum bitene kadar internet bağlantınızı kesmeyin. İlk masaüstü ekranı geldiğinde internet bağlantınızı kesin. Önce işlemcinizin sürücülerini başka bir bilgisayardan yada daha önceden indirmiş olduğunuz indirip kurun. (Chipset, Intel ME gibi). Daha sonra aşağıda linkteki 19.12.2 versiyonunu başka bir bilgisayardan indirip kurun sisteminize atıp kurun.

Bu işlemlerden sonra internet bağlantınızı takıp Windows Güncelleştirmelerini kontrol edin.

İşlemleri yaptıktan sonra cevabınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
Windows son sürüm değil usbden bulduğum bir windows

Dosya Ekleri

• IMG-20191229-WA0003.jpg
    IMG-20191229-WA0003.jpg
    335 KB · Görüntüleme: 30
Merhaba.

Daha önceden kullandığım Sapphire R9 380X Nitro'yu yenilemek için yerine Sapphire 5700XT kart aldım. Daha önce düşük FPS ile de olsa açılan PUBG'de artık girmeden restart atıyor.

CS GO'da aynı sıkıntı olmuyor.

BIOS güncellendi. Ekran kartı driverları güncellendi. PSU 750W Aerocool. PUBG yeniden yüklendi.

Sorunuma çözüm bulamıyorum.
Ekran kartı sürücün 19.12.3 ise DDU ile driver kaldır, 19.12.2 yükle.

Ddu ile uninstall ettim güvenlik modunda . Söylediğiniz sürümü yükledim . İnterneti bağlayınca ekran gidip geliyor internet bağlı değilken ekteki uyarıyı alıyorum.

Dosya Ekleri

• 20191229_180723.jpg
    20191229_180723.jpg
    894,6 KB · Görüntüleme: 19
Merhaba, benzer sorunu bende MSI RX 5700 XT Gaming X ile yaşıyorum. CS GO veya The Witcher 3 oynarken bir sorun olmadı. PUBG ile önce siyah ekran veriyor ve sonra reset atıyor.

Sistem bileşenlerim :

İşlemci : AMD Ryzen 5 3600x
Ekran Kartı : MSI RX 5700 XT Gaming X.
Anakart : MSI MPG x570 Edge Wifi
Ram : Trident Z Neo 2x8 3600mhz
Disk : Corsair MP510
PSU : Xigmatek Hera 850w Gold

Not : Oynayabildiğim süre içerisinde ekran kartı ısısı 70-75 derece civarında geziniyor.

Merhaba, burada belirttiğim sorun 19.12.1 driver versiyonu ile çözüldü. Bu gün 5-6 saat pubg oynadım ve hiç reset atmadı. 19.12.2 ve 19.12.3 versiyonlarında FreeSync açık veya kapalı hep reset attı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı