Sapphire HD 7750 ekran kartlı oyun sistemi

erkam bağcı

Kilopat
Katılım
29 Eylül 2014
Mesajlar
28
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar oyuncu bilgisayarı topluyorum yardımcı olur musunuz?

  • İŞLEMCİ:AMD FX X8 8350 Soket AM3+ 4GHz 16MB Cache 125W 32nm İşlemci
  • ANAKART:Asus M5A97 LE R2.0 Amd 970 2133MHz(OC) DDR3 Soket AM3+ ATX
  • RAM:CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Siyah Tek Modül Ram
  • EKRAN KARTISAPPHIRE HD 7750 1GB (BUNLAR elİMDE OLANLAR)
  • GÜÇ KAYNAGI:XILENCE XP400 400W 120MM FAN PSU REDWİNG SERİSİ R3 (Bunlar elimde olanlar)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Fx 8350 fazla, 8320 yeterlidir. Anakart M5A97 veyahut M5A97 EVO tercih edilebilir. Ram 1866 MHZ öneririm. Oyun için alınıyorsa zaten güç kaynağı ile ekran kartını değiştirmeniz gerekicek.
 
Ekran kartı ve güç kaynağının değişmesi lazım. Sistem için bütçe belirtin çok daha iyisini toplayalım. 950TL'ye toplayacağınız APU sistem arkadaşın sisteminden fazla performans verecektir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartını bütçen uygun ise daha yüksek bir model almanı tavsiye ederim. Veya o ekran kartı yerine Asus R7 270 alabilirsin en kötü ihtimal. Bütçeni artırabilirsen de daha yüksek bir model de önerebilinir.
 
Merhaba, bütçem 950-1000 TL arası bir sistem toplayabilir misiniz? Elimde boş kasa, harrddisk, lcd full hd monitör mevcut.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Toplam 1095 Tl tutmakta. Bütçenizi biraz daha artırma şansınız var ise daha yüksek model ekran kartı önermek isterim. Bu arada psu da yeterli olmayacak en az 500 watt psu yada ihtiyaç var. İşlemci soğutucusu, birde ssd almanızda fayda var. Ssd sistemi gerçekten rahatlatıyor. Amd fx 6300'de kendim kullanıyorum gerçekten performanslı işlemci. Lütfen İntel taraftarı arkadaşlar Amd ile İntel tartışmasıda yapmayalım. İki ayrı firma sonuçta. Birde bütçesine göre öneride bulunmaya çalıştım.
 
Evet gerçekten güzel bir sistem toplamışınız şu anda. Elimde olan ekran kartı sapphire hd 7750 1 gb gddr5 128 bit ekran kartı. Bu ekran kartı amd fx x6 veya amd fx x8 sistemde iyi performans vermez mi diyorsunuz? Zaten güç kaynagı almayı düşünüyorum. Birde son çıkan oyunların sistem gereksinimlerine baktıgım 8 gb ram olarak görüyorum. 4 gb ram sisteme yeterli gelemiyeceğini düşünüyorum. Sistem gereksinimleri hakkında biraz açıklama yapar mısınız?
En son sorum. amd fx x8 işlemci 8 çekirdek işlemci olarak gözüküyor toplamda 8 çekirdek mi yoksa bazı çekirdekleri sanal mıdır? Sanal işlemci hakkında açıklama yapar mısınız? 8 çekirdegin tamamını kullananabilir miyim?
 
Core unlocker ile işlemci çekirdek açma özelliğine sahip anakartlarla çekirdeklerin tamamını kullanabilirsin ki zaten işlemci boşta kaldığında haliyle hepsinide çalıştırmaz. Bana kalırsa Fx6300 sana yetecektir diye düşnüyorum. Ekran kartında kötü diyemem iyide diyemem çünkü yeni modeller çıktı. Ben de o kadar yeni bir ekran kartına geçmedim şahsen Powercolor hd6850 kullanıyorum ve en son ayarda Gta 4 ü açıyor takılma donma da yok. Ultra veya hd de denemedim. Ama youtube de videolar paylaşılmış açanlarda var. Seninkide yeterli geleceketir diye düşünüyorum benim kartımı baz alaraktan.4 gb ram minimum bir sistem için yeterli bazı oyunlar dışında Watch Dogs gibi 8 gb ram olabilir. Amd'nin sitesinde tamamının 8 çekirdekten ibaret olduğu yazıyor. Ekran kartın var ise ekran kartınla bir süre daha idare edebilirsin. Sonuçta oyun performansının çoğunu ekran kartı vermekte. Seçim gene sana kalıyor.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı