Sapphire HD 7770 Ghz Edition Ekran Kartıma Hız Aşırtma

• Konuyu başlatan Berke Geyik
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 22
  • Görüntüleme 8.475
AMD'nin OverDrive programını kullanmanı öneriyorum. Güç seçeneklerine bulaşmanı istemem. 5 FPS için pek bir anlamı olmaz.
5 FPS civarında performans artışı yaşarsın.
Standart frekans hızlarının 100-150 MHZ üzerine çık. Oyunları Ultra ayarda aç ve test et. Stabilite açısından bir aksaklık, yolunda gitmeyen bir şeyler var mı ona bak.
Kart çalışmayı durdurursa falan stabilite bozulmuş demektir zaten :D Ki sanmıyorum 100-150 MHZ frekans artışı ile stabilitenin bozulacağını.

Kartın sıcaklık değerlerini de kontrol et yinede. Frekans artışı sıcaklığı pek etkilemez. Voltaj verince görülür sıcaklık farkı.
Şuan belirli bir miktar frekans artışı yapıp oyunlarda stabiliteyi test et.

Yerinde olsam hiç uğraşmazdım :D 5 FPS beni kral yapmaz. Ben HD 6850'yi standart ayarlarda gül gibi kullanıyorum şuan .d
Birde yukarıdaki değerlere bakma :D Yukarıdaki değerlere baksan 15 FPS fark oluyor dersin :D
Standart bir kart ile OC'lu modeli karşılaştırılmış.
Standart kart ile OC yapılmış standart kart karşılaştırılmalı ki farkı görelim. Test sonuçları doğru yerde kullanılmamış bir nevi.
Sen 5 FPS civarı fark yaşarsın.

Sonuçlar:

4fc.png

eZkXa1A.png

Yavaş yavaş arttırıyorum. Sıcaklık sabit 35 derece. Şimdilik 50 50 arttırdım. 25 25 arttırabilir miyim?

- - - Güncellendi - - -

Sonuçları güncel olarak paylaşmaya çalışacağım:

82v.png

RY55tr8.png

Ayrıca Max Payne 3 testi yapmayı planlıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar 1-3 FPS artış konusunda yanılıyor, hız aşırtmanın size kazandıracağı artış kartdan karta değişir ve 7770 GHz edition'un referans sürümünün hız aşırtma kapasitesi %15 iken özel tasarım sürümünün daha aşağısı olmasını beklemeyelim.

Saat hızını 1145 MHz'e yükselttikten sonra Hafıza hızını da 1300'e yükseltirsen herhangi bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum, referans modelin desteklediği saat hızları bunlar.

Yaptığın ayarları denemek için ise MSI Kombustor isimli programı kullanabilirsin. Afterburner ile birlikte gelir.

Burada önemli olan ne kadar maksimum hız aşırtma yapacağın değil, ne kadar yaptıktan sonra sistem kapanmayıp düzgün olarak çalışmaya devam edeceğidir.

Sistemin hız aşırtma sonrası çalışması için 100'ün üstüne çıkmamak lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Burada önemli olan ne kadar maksimum hız aşırtma yapacağın değil, ne kadar yaptıktan sonra sistem kapanmayıp düzgün olarak çalışmaya devam edeceğidir.

Sistemin hız aşırtma sonrası çalışması için 100'ün üstüne çıkmamak lazım.
Lightning ve Matrix kullanıcıları bu hiçbir şeye dayanmayan tezinizi duymasın.

Öncelikle hayırlı olsun :)

AfterBurner'da 3 ana işlev var.

Core Clock - GPU hızı artırma,

Core Voltage - GPU voltajı artırımı,

Memory Clock - Bellek hızı artırma.

İncelemede voltaja dokunmadan 1226MHz GPU, 1279MHz bellek hızına ulaştım. Siz voltaj değerini ve fan hızını artırarak daha yükseklere çıkabilirsiniz.
u6ktz.jpg

Anasayfada sorduğunuz sorunun cevabı basit.

Referans tasarım Radeon R9 290X, OC'li GTX 780'den daha iyi. GTX Lightning'i verip referans tasarım R9 290X almak, bana göre gereksiz. Çünkü elinizdeki model gördüğüm en kartlardan biri.

Son olarak saat hızını 1145 yapıp dene, daha fazlasını referans kart kaldırmamaktadır, belki özel tasarım ile yani sendeki kart ile 1170-1200 falan görürsün denemek gerek. :p

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı