Sapphire HD5570 Overlock

Mert

Megapat
Katılım
11 Haziran 2012
Mesajlar
6.864
Makaleler
9
Çözümler
49
Merhaba arkadaşlar. 08 Ağustos'ta Eskişehir'e Vatan Computer açıldı. Ben de ekran kartı aldım. Sistemim imzamda var zaten. Eve gelip sistemime taktım. PCI Express 1.1 slotlu anakartım. Sorun olur mu endişesiyle taktım ve çalıştı. PSU'm gerçek 350 Watt. Yük altında da hiçbir problem yok. Amacım sadece onboarddan kurtulma çabalarıydı ve GTA San Andreas'ı akıcı bir şekilde oynayabilmekti. Beklentimin üstünde tüm ayarlar en sonra bana mısın demedi. Her neyse.

Şimdi size tek sorum şu. Kart boşta 40 derece. Yük altında 55 derece falan. Bende normal değerler. Ancak bu PSU ile overclock yaparsam bir sıkıntı olur mu ? Markası Power Man (FSP). Ve ayrıca hangi değerlere getirebilirim ? AMD OverDrive işimi görür sanırım GPU Saat Frekansına en son 675 Mhz diyor. Onu sona çektim. Bellekler 667 Mhz olarak çalışıyor. Bu değeri sizce kaça getirmeliyim ?

Bu konuyu açmamın sebebi oc yaparken elimde ASUS HD 3450 kartın belleklerini patlatmam. Hangi değerlere getirebilirim ?
 
150' şer MHZ arttırsan yeter . Psu'yada yük binmez .

Yanlış ve bilinçisz tavsiye veriyorsun, adamın ekran kartını yakabilirsin! 150 MHz birden artırmak böyle bir kartı bozabilir, GPU'ya geri dönülmez hasarlar verebilir!

HD5570 çok fazla OC aralığı olan bir kart değil. Sen ilk iş olarak bize bir GPU-Z ekran görüntüsü ver, ona göre adım adım gidelim.
 
bzruz.jpg


Bu değerlerde bir sorunum yok. Ekran kartını yakmamam gerekiyor :( Yoksa hiç iyi şeyler olmaz. GPU 675, Bellekler 800'de. Sıkıntı yok.

- - - Güncellendi - - -

Catalyst Control Center'dan da bir görüntü:

bzs2z.jpg


Ayrıca stabilite testini nereden yapabilirim ?
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı