Sapphire Nitro+ RX 590 PCI-e 3.0 mı yoksa 2.0 mı?

Lemislive

Hectopat
Katılım
8 Ocak 2019
Mesajlar
120
Yer
İstanbul/Ümraniye
Öncelikle herkese selamlar, Sapphire NITRO+ RX 590 adlı ürünü almak istiyorum fakat kafamı kurcalayan bir soru var. Bazı satış sitelerinde kart PCI-e 3.0, bazılarında 2.0 olarak gözüküyor, kendi sitesinde kart özelliklerine baktığımda ise Interface: PCI-Express 3.0 yazıyor ama sistem gereksinimleri kısmında PCI-Express 2.0 x16 ve üzeri anakart slotu istiyor. Yani sorum şu kart iki girişe de uyumlu mu yani bu kartı alırsam PCI-Express 3.0 slotunda çalıştırabilir miyim? Çünkü PCI-Express 3.0'a göre 2.0'da %5, %7,5 civarı performans kaybı oluyor.

Ayrıca gösterdiğim linkteki kart Nitro+ SE (Special Edition) değil mi? Satış başlığında sadece Nitro yazmışlar ama kutuda Nitro+ Special Edition yazıyor ondan sordum. (Gerçi bildiğim kadarıyla tüm Sapphire NITRO+ RX 590'lar SE ama yine de sorayım dedim.)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Günümüzde bütün kartlar PCIe 3.0'dır.
Hele 590 gibi bir kart.
Bazı sitelerde 2.0 yazıyor. Sapphire NITRO+ Rx Vega 64 ve 56 adlı karta baktım o da aynı şekilde bazı satış sitelerinde 2.0 bazılarında 3.0 yazıyordu o yüzden kafam karıştı. Yani şimdi linkteki kart Pci-e 3.0 mı? Aynı model n11 de daha ucuz ama özellikler bölümünde Pci-e 2.0 yazıyor.
 
Bu arada attığım linkteki kart Sapphire RX 590 NITRO+ se dimi? Çünkü az önce attığım linkteki Hepsi Burada da yer alan Rx vega 56, nitro+ görsellerine sahip olmasına rağmen başlıkta Sapphire Pulse yazıyor, bu durum kafamı baya karıştırdı.
Alışveriş sitelerinden özelliklere bakmayın Sapphire'ın kendi sitesi dururken.
İşte kafamı karıştıranda o ilk önce kendi sitesinden bakıyorum PCI-Express 3.0 yazıyor ama satış sitelerinde 2.0 yazıyor. Kısacası yanlışlıkla yanlış veya farklı model almaktan korkuyorum.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı