Sapphire Nitro RX470 Ekran kartı alınır mı?

Bilmiyorum bence pek sıkıntı yok ama sizin görüşünüz bu.
1 yıl mining yapılmış kartın yarın ne olacağı belli olmaz fakat benim gözümde 3-4 ay miningli sorunsuz kart alınır. Herkesin görüşü farklı olur kimi istemez kimi test eder alır ben ise test edenlerin tarafındayım.

1 yıl mining yapılmış kartın yarın ne olacağı belli olmaz fakat benim gözümde 3-4 ay miningli sorunsuz kart alınır. Herkesin görüşü farklı olur kimi istemez kimi test eder alır ben ise test edenlerin tarafındayım.
Ben de öyle düşünüyorum hocam. Bu arada bu kart alınır mı sizce ? GİGABYTE RX 580 GAMİNG-8GD - Gigabyte Ekran Kartı İlanları sahibinden.com'da - 650768812
Fanlarının iç kısmı tozlu gibi gözüküyor onları nasıl temizleyebilirim eğer alırsam ?

Ben de öyle düşünüyorum hocam. Bu arada bu kart alınır mı sizce ? GİGABYTE RX 580 GAMİNG-8GD - Gigabyte Ekran Kartı İlanları sahibinden.com'da - 650768812
Fanlarının iç kısmı tozlu gibi gözüküyor onları nasıl temizleyebilirim eğer alırsam ?
Üst plakayı söküp temizlemek basit bir işlem. Furmark ve oyun içi ısılarına bakın ve GPU-Z den sensors kısmını kontrol edin dalgalanma varmı diye bir sorun yoksa alınmaması için bir sebep yoktur. Garantisini de sorun varmı yokmu.

Ben 4-5 ay mining yapılmış, BIOS'u ile oynanmamış Asus Rog Strix RX 570 aldım 500TL'ye tüm testleri yaptım ısınma, performans vs. hiçbir sorun ile karşılaşmadım 2 yıl daha garantisi bulunuyor yani böyle ucuza bulabilirsen al derim tabi kokla kartı yanık kokuyor bazıları onlardan uzak dur sadece.

Ben 4-5 ay mining yapılmış, BIOS'u ile oynanmamış Asus Rog Strix RX 570 aldım 500TL'ye tüm testleri yaptım ısınma, performans vs. hiçbir sorun ile karşılaşmadım 2 yıl daha garantisi bulunuyor yani böyle ucuza bulabilirsen al derim tabi kokla kartı yanık kokuyor bazıları onlardan uzak dur sadece.
Acaba RX 570'in performansından memnun musunuz ? Kararsız kaldım. RX 580 almak için bütçeyi zorlamam gerekiyor çünkü.

Kardeşimde MSI RX 580 var 8GB modeli ve karşılaştırma yaptım oyunlarda. Örnek olarak Final Fantasy'de en yüksek ayarlarda 580 (sadece 1-2 bölgede deneme yaptım) örnek veriyorum 55 FPS verirken Rx 570 51-53 FPS veriyordu ve çok şaşırdım. Şuana kadar çok memnunum 1050 Ti kullanıyordum daha önce ve aralarında dağlar kadar fark var.

Kardeşimde MSI RX 580 var 8GB modeli ve karşılaştırma yaptım oyunlarda. Örnek olarak Final Fantasy'de en yüksek ayarlarda 580 (sadece 1-2 bölgede deneme yaptım) örnek veriyorum 55 FPS verirken Rx 570 51-53 FPS veriyordu ve çok şaşırdım. Şuana kadar çok memnunum 1050 Ti kullanıyordum daha önce ve aralarında dağlar kadar fark var.
RX 580 daha performanslı bir karttır, bir oyunda 4 fps olur diğer oyunda 14 almışken iyisini almak daha mantıklı fakat bütçenizi çok zorluyacaksa RX 570 de sizi üzmez.

Konuyu hortlatıcam ancak çözüme kavuşması ve okurların aklındaki soruları çözmek amacıyla yazıyorum. Elimde 4gb rx470 mining edition mevcut. Üzerinde rx470 nitro oc bios yüklü çekirdek hızı 1260mhz ram hızı 1750mhzde veri aktarım hızı bant hızı sanırım 7gb/s aktif olarak çok oyun oynayan biriyim nagas sy450 psu ile en üst yükte 78 dereceyi gördüm kart 120w güc tüketiyordu. Güncel oyunlarda 60 65 derece seyrinde ve hiç sorun yaşamadım sanırım 5 aydır günde belki 5 6 saat yükte kullanıyorum. asus rx570 ile yan yana kısayla aralarındaki fark pek yok 1080pde forza horizon 4 ile ultra ayarlarda rx570 90 fps rx470 mining ile 83 fps aldım. yan yana kurulu 2 pcim mevcut. ikisindede 12 gb ram i5 3470 işlemci h61 anakart var psu ve kasanın dışı hariç aynı. kısaca mining edition ile düz rx470 arası pek fark bulamadım test videolarında rx470in düz hali de aynı performansı alırken ısı değerleri daha yüksek.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı