Sapphire Nitro RX580 Special ile Nitro Rx580 arasındaki farklar

O, sayfayı hazırlayanların hatası. Kartlar birebir aynı. Sadece fanlar, ve fanlara bağlı olarak çip hızları azıcık farklı. O da ancak çok detaycı insanların fark edeceği farklar. Standart bir oyuncu hissetmez bile. Zira, AMD'nin referans olarak sunduğu hızlar 1320 MHz idi diye hatırlıyorum.
Nedense special edition normalinden daha ucuz
 
O za
Yazılımsal olarak her şeyleri aynı, donanımsal olarak da neredeyse aynı sayılırlar. Fark, fanlarında ve güç tüketiminde. Içlerindeki işlemciler, bellekler aynı, fanları güçlü olanların hızları biraz daha yüksek.
Kabaca liste şöyle:
1) Pulse serisi. Eski RX 480'in fan ve gövde tasarımını kullanıyor. Saat hızı 1366 MHz ile piyasadaki diğer RX 580'ler gibi. Ortalama güç tüketimi 185W.

2) Nitro + serisi. 1411 MHz hızında. Pulse'a ek olarak fanları değişebiliyor. Yazılımsal olarak fan ömrünü bildiren bir sensoru var. Ortalama güç tüketimi 225W.

3) Nitro + Special edition. 2 numaraya ek olarak 1430 MHz hızında. Belleklere de +100 MHz eklenmiş. Ayrıca fanlarını birer birer çalıştırma özelliği var ve fazladan soğutma boruları eklenmiş. Ortalama güç tüketimi 225W.

4) Nitro+ Limited Edition. Sınırlı sayıda üretim. Special ile aynı, sadece hız aşırtmanın suyunu çıkarmışlar. 1450 MHz hızında çalışıyor. Bellekler de 2250 MHz (yani +250MHz) olmuş. Güç tüketimi 250W.

1 ile 4 arasında, oyunlardaki fark? %4 -5 civarı. Yani 1. ile 55 FPS aldığınız bir oyunda, 4. ile yine 60 FPS'i yakalayamazsınız. Benim tavsiyem 2 numaradır. Çünkü 1.de ek soğutma boruları yok. 2'den sonrasını güçlü bir PSU v e biraz hız aşırtma ile kendiniz yaparsınız zaten.
O zaman special edition normalinden biraz daha iyi değil mi ?
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı