Sapphire R7 250X Vapor-X vs MSI 750 Ti O.C?

R7 250X'in 1GB ve 2GB modelleri mevcut. 2GB olanını tavsiye ederim.

2GB:

Vapor-X R7 250X 2G D5-SAPPHIRE Technology

1GB:

Vapor-X R7 250X 1G D5 -SAPPHIRE Technology

F/p olarak kesinlikle R7 250X. Ben de yeni aldım bu karttan. Bütçeniz düşükse kesinlikle tavsiye ederim. Bu fiyata bu performansta kart bulamazsınız. 200 TL fazla verip 750 ti almak mantıklı gelmiyor açıkçası. 750 Ti'ı aratmaz bu kart. Size performansından bahsedeyim.

Öncelikle sistemim:

• G2030 işlemci
  • Gigabyte H61M-DS2 Rev 4.0 Anakart
  • Kingston 4GB 1333 MHz DDR3 CL9 RAM
  • 1TB Seagate 7200 RPM 64MB HDD
  • 300W Codegen Q300 PSU(+12v'den 192 W veriyor.)
  • Sapphire R7 250X 2GB 128 Bit GDDR5 DX12
GTA 5:

1920x1080 çözünürlük, FXAA açık, (Msaa kapalı.) Very High ve Ultra ayarda 35-40 FPS.

Battlefield 4:

1920x1080 çözünürlük, tüm ayarlar ultrada 30-35-40 FPS.

Crysis 3:

1920x1080 çözünürlük, FXAA açık, texture yüksek, oyun efektleri yüksek, ileri işleme yüksek, nesne yüksek, su orta, gölge orta, filtreler x16'da yağmurlu sahnede 35-40 FPS, normal yerlerde 40-50 FPS.

Dying Light:

1920x1080 çözünürlük, texture high, shadow ve foliage medium. Ambient ve diğer ayarlar açık 35-40-45 FPS.

Henüz inceleyebildiğim oyunlar bunlar. Hiç 30 FPS altına düşmedim bu oyunlarda. Çok akıcı oyunlar. 1920x1080 altını söylemiyorum bile:) Mesela 1366x768'de 60 FPS rahat alınıyor. Kartın boştaki sıcaklığı 18 derece, tam yükte ise 40-43 derece. Fanı çok sessiz. Sürekli %20'de çalışıyor. Overclock için çok ideal bir kart. Umarım yardımcı olabilmişimdir. :) Kısaca tavsiye ederim. Güzel kart. Fiyatının çok üstünde bir performansı var.
Bu kart 1080P'de bu kadar iyi olamaz. Ne yani GTX970, R9 390 vs kartlar alanlar boşa mı para verdiler aynı performansı alacaklarsa?

750Ti aldınız diye heryerde önermeyin aynı fiyata R7 265 gibi daha çok performans veren başka kartlar da bulunuyor.

R7 250X hayırlı olsun güle güle kullanın.
Arkadaş beğendiğini söylemiş ki R7 265 ile arasında büyük bir performans farkı yok. Nvidia isteyen GTX 750Ti alabilir. Düşük güç tüketimiyle de önde.

Öylesine telefondan bir video çekmiştim GTA 5'te. Yukarıdaki yazılardan FPS pek görünmüyor ancak dikkatli bakarsanız videonun sonuna doğru görebilirsiniz FPS'yi. Videonun görüntü kalitesi falan pek iyi değil yine de paylaşayım. Belki kafanızdaki soru işaretleri gider. Ayrıca Yandex'ten izlemeyin, indirip izleyin çünkü görüntü kalitesini çok düşürüyor:

1.mp4

Öylesine telefondan bir video çekmiştim GTA 5'te. Yukarıdaki yazılardan FPS pek görünmüyor ancak dikkatli bakarsanız videonun sonuna doğru görebilirsiniz FPS'yi. Videonun görüntü kalitesi falan pek iyi değil yine de paylaşayım. Belki kafanızdaki soru işaretleri gider. Ayrıca Yandex'ten izlemeyin, indirip izleyin çünkü görüntü kalitesini çok düşürüyor:

1.mp4
Gerçekten o pc ile güzel performans vermiş.

1.mp4
Hocam bugün aldım kartı önerinizle. İşletim sisteminiz nedir acaba? Bende de 3GB RAM var. Fakat o kadar performans alamadım. Elimde yüklü olan GTA SA'da kayıttayken 60 fps alıyor hemde 800x600'de. Siz nasıl bu kadar verim aldınız?

O sistem, R7 250X'in performansını kısıtlar. Tam performans alamazsınız. Bunu size daha önce de belirtmiştik. O sistemin komple değişmesi şart. Amd athlon 64 x2 4800+ ile bir yere kadar artık ki diğer parçalar da kötü. O sisteme Titan X taksanız bile fayda yok. Ayrıca XP kullanmaktan vazgeçin. XP mi kaldı? Windows 10 64 bit ve Crimson 15.12 sürücüyü kurun. Faydası olacaktır yine de. @Qrtizon

Son düzenleme:
O sistem, R7 250X'in performansını kısıtlar. Tam performans alamazsınız. Bunu size daha önce de belirtmiştik. O sistemin komple değişmesi şart. Amd athlon 64 x2 4800+ ile bir yere kadar artık ki diğer parçalar da kötü. O sisteme Titan X taksanız bile fayda yok. Ayrıca XP kullanmaktan vazgeçin. XP mi kaldı? Windows 10 64 bit ve Crimson 15.12 sürücüyü kurun. Faydası olacaktır yine de. @Qrtizon
Bir arkadaşa önerdik de G3258 ile sizin performansınızdan az verir mi?
OC için ne kadar uygun?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı