Sapphire R9 280 Dual X 3Gb 384 Bit vs Asus DII Oc Gtx760 2GB 256 Bit

YektaOz

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Öncelikle herkese hayırlı Ramazanlar.:)

Beyler sorum gayet acık,bu iki karttan hangisi.
Yarın alacağım pc 'yi (Yani bugün oluyor:), ve şuana kadar GTX760 ı alacağıma emindim.Fakat 3Gb ve 384 biti görünce ;) (tabi çekirdek hızları düşük) bir kararsız kaldım.

Bana yardım edin ölüyom kararsızlıktan Technopat ailesi.

:confused:

R9 280 almalısın.
İndirim bitmediyse R9 280.

Kusuruma bakmayın hocalarım :)
Çekirdek hızı ile sıkıntı yaşarmıyım?
Çoğu 280 kullanıcısı O.C yapıuor fakat benim korktuğum ise fps drop.
Çünkü 1 sene önce Laptop almıştım ve amd 7690mxt vardı,most wanted gibi oyunlarda fps atması yaşıyordum özellikle FRAPS ile Video çekerken.
Çok uzun oldu ama yardımınıza ihtiyacım var.

Son olarak, şuan en çok korktuğum fps atmasını cevaplarsanız çok sevinirim.

Kusuruma bakmayın gece gece :p

Bende bir aralar R9 280 almaya kararlıydım. Konu açmıştım. Recep abi yorum atmıştı. R9 280 alabilirsin fakat referans almanı tavsiye etmem diye. Referans kart oluyor bilgidğim kadarıyla Dual-X. Para ekleyip biraz daha iyisini alabilirsin.

Kafam iyice çorba oldu:eek:

Ne yapacağimi bilemez haldeyim:confused:

Ulan bi ekran kartı insanı bu duruma düşürür mü?:p

Son düzenleyen: Moderatör:
@JfWinks Sapphire Dual-X özel soğutma olabilir belki ama referansla aralarına pek fark yok. Toxic-Vapor-X var. En güçsüz kalanı burda Dual-X.

Dual-X ne referans tasarımdır ne de kötü bir model. Sadece diğer modeller kadar sessiz değil. Ses sorunu dışında bir sorunu yok Dual-X modellerinin. Çekirdek hızları hakkında bir endişeniz olmasın. Laptopta GPU'ların ne kadar ısındığı malım. Aynı şey CPU için de geçerli. Fps düşmelerini bu sebepten dolayı yaşıyorsunuz. Ben 8750M ile Dota 2'de oyun başında 60fps alıyorum ama oyunu 10fps ile bitiriyorum. Çekirdek hızının düşük olması bir eksi değil. Ancak isterseniz onları da yükseltebilirsiniz, performans artışı sağlayabilirsiniz.

Sapphire alınırken Vapor-X, TRI-X,TOXİC dercih edilmelidir. Başka markalara da bakın eğer bulamazsanız Dual-X alabilirsiniz. @Akif'üz de belirttiği gibi ses sorunu var. Diğer markalara göre biraz da ısı. DirectCu II yada Twin Frozr la karşılaştırılamaz ama fiyatına uygun.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı