Sapphire r9 280 Görüntü yok

Devereme

Kilopat
Daha fazla  
Iyi günler geçen gün aldığım ekran kartını takmak istedim.İlk olarak hiç bişi yapmadan eski ekran kartını çıkarıp yenisini taktım. Eski ekran kartım Sapphire HD 5770 idi. Eski kartı çıkardığım yere yenisini taktım yani aynı sokete. Yenisini aynı şekilde taktıktan sonra pci-e kablosu sanırım onu 6 pinlik yere taktım ve kasayı çalıştırdım. Fanlar çalışıyor ekran kartının ışıkları yanıyor ama monitör gelmiyor sanki hiç çalıştırılmamış gibi. Bunun üzerinine eski ekran kartını takıp yeniden denedim bu sefer monitör çalıştı. Eskisini çıkarıp yenisini taktım yeniden. Yine aynı şey monitöre görüntü gelmiyor. Benım aklımda 6pinlik yerin yanında bir altı pinlik yer yer daha vardı. 6+6 yani oraya bişi takacakmışız acaba sizden bunu öğrenmek istiyorum. Neyi yanlış yapıyorum yardımcı olurmusunuz. Yeni ekran kartını açınca içinden kablolar çıktı onlarla en yapıcım. Yarın hepsini resimli olarak atacam lütfen yardım edin. İstediğiniz bişi varsa resmini atarım. Şimdiden teşekkürler.

O diğer 6 pinlik sokete'de diğer kabloyu takıp, Psu yoluyla gerekli enerjiyi sağlaman gerekiyor. Aksi halde Ekran kartını çalıştıramazsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Diğer güç pinlerini takmadınız sanırım, ayrıca r9 280'de bir adet 6 pinlik bir adette 8 pinlik güç girişleri olacak, gerekli güç bağlantılarını takmadan ekran kartı çalışmaz.

Üsteki eski kart pcı e girişi de orda bu kartta tek girişlik yer var. Aşağıdakinde ise 2 girişlik yer var teki pci e tekine bu kablolardan birini takılcam herhalde. Bi ucu ekran kartının 2, girişine öbür tarafını kasanın neresine takıcam?

1.jpg
2.jpg

Eger guc kaynaginda, gerekli kablo yoksa. Guc kaynagindan gelen molex kablosuna takacaksin diger ucunuda ekran kartina takacaksin.

Şunlar molex mi? Power suppluden geliyor ama birden fazla var. Bunlardan birine takacaksam hangisi olduğu fark eder mi?

3.jpg
4.jpg

600watt vatandan almıştım bir sorun olmaz dediler.

Şuam sizi bekliyorum, anlatır mısınız nasıl yapacağımı?

600watt vatandan almıştım bir sorun olmaz dediler

Şuam sizibekliyorum anlatırmısınız nasıl yapacağımı
Burdan bakabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı