Sapphire R9 280X Vapor-X Temizlik Sonrası Aşırı Isınma

merttk

Hectopat
Katılım
31 Mayıs 2020
Mesajlar
69
Çözümler
1
Değerli arkadaşlar merhaba ben 2.el R9 280X ekran karti aldim. Çok pisti, FurMark testi yaptım pis halindeyken 86 dereceyi görüyordu. Ben de her yerini temizledim Cooler Master HTK 002 termal macun uyguladım. Ama macun yeniledikten sonra kart çok hızlı bir şekilde ısınmaya başladı ve 91 92 dereceleri görüyor. Herhangi bir yerine zarar vermeyeyim diye diş fırcasıyla temizledim. Vidaları eşit sıktım. Neden oluyor böyle yardımcı olacak birileri var mı?
 
Soğutma bloğunu gevşek bırakmış olabilir. İyice sıkın, fakat kartı çatlatmadan iyice sıkın :)

Zaten AMD'nin HD 7900-200-300 çok güç tüketen ve çok ısınan modelleri idi. Ama siz yine de vidaları sıkın :)
 
Benim R9 270X'im yandı ısıtarak geri döndürdük oyunda fanları köklüyor anında 90 derece oluyordu sizde de aynısı var mı?
 
Kötü durumdalar
Bu kartlar eski madencilerin çok sevdiği kartlar.

Almadan önce test ettirmedi mi? O eleman %90 dolandırıcı ya. Düzgün satıcı gelir denettirir. Olmazsa video atar. Atmazsa almayın kardeşim. Memlekette başka kart mi kalmadı? Dolandirilmak bu kadar kolay olmamalı.

Keşke sıcaklıkları gördüğünüz an iade etseydin. En kötü GTX 750 Ti falan alırdın.
 
Aynısı benim başıma geldi :) sahibinden.com'da birisiyle tanıştım R9 280X toxic almıştım senin dediğin gibi ben de o dereceleri gördüm ve 15FPS veriyordu sonra bu arkadaştan farklı bir Sapphire aldım 280X'in üstü onda da aynısı oldu sonra elemanın bu ekran kartlarını Mining'te kullandığını öğrendim Allah'tan paramı geri kurtarabilmiştim :) o yüzden o kartların ikinci elini alırken dikkat et sanırım galiba mining artığı bir kart almışsın o yüzden bunlar başına geliyor kartı iade etmeni öneriyorum ben.
 

Geri
Yukarı